Рецепт Білоруські деруни
Напевно, важко знайти таку людину, яка б не знала, як готувати деруни. Але сьогодні я хочу поділитися з вами справжнім рецептом білоруських дерунів, які робила мені моя бабуся.
опис приготування:
деруни — це дуже смачне блюдо білоруської кухні, яке знайоме мені не з чуток. Моя бабуся (вона була родом з Білорусі) дуже часто готувала мені їх, коли я була маленькою. І хоча я вже давно виросла і бачу бабусю вже не так часто, але цей класичний рецепт білоруських дерунів і зараз залишається одним з найулюбленіших для мене і моєї сім'ї. Приготувати такі смачні деруни неймовірно просто, і основна відмінність цього рецепта від інших в тому, що тут ми не використовуємо яєць і борошна, але смак при цьому виходить неймовірно насичений і яскравий. Спробуйте самі приготувати це чудове блюдо для ваших рідних і близьких, а мій рецепт білоруських дерунів з фото допоможе вам з легкістю впорається з цим завданням.
- Картопля— 12 штук
- Цибуля ріпчаста— 1-2 штук
- Масло рослинне— — За смаком
- Перець чорний мелений— — За смаком
- сіль— — За смаком
Теперь делим весь картофель на две равные части. Одну половину необходимо натереть на крупной терке.
Оставшуюся картошку нам необходимо перетереть на мелкой терке или же измельчить при помощи блендера до состояния кашицы. То же самое проделываем и с репчатым луком.
Затем соединяем мелко и крупно натертый картофель, добавляем соль и черный перец по вкусу и тщательно все перемешиваем до однородного состояния.
Перекладываем полученную массу в марлю и подвешиваем ее над кастрюлей — потрібно, щоб вся зайва рідина скла.
Коли зайва рідина піде, мы аккуратно отжимаем массу при помощи рук и извлекаем из марли. Теперь можно приступать к формированию драников. Я всегда их делаю толстенькими, похожими на котлетки, но вы можете сделать их более плоскими, это кому как нравится.
В сковороде разогреваем растительное масло и обжариваем на нем драники со всех сторон до образования хрустящей корочки.
Подаем готовые драники со сметаной или, як в моєму випадку, со сметанно-грибным соусом. Приємного всім апетиту!!!
Подібні рецепти
Піца з рисом і козячим сиром
Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...
Булгур з куркою і томатами
Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...
Баклажани по-індійськи
Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...
Бринза запечена в духовці
Бринза запечена в духовці — дуже просте в приготуванні і смачна страва на балканський манер. Щось схоже часто готують в Болгарії, колишньої Югославії. опис приготування: мабуть, моє улюблене болгарське блюдо — бринза, запечена в духовці з овочами. Якщо бринза хороша, свіжа, то блюдо завжди вих...
Бальзамічний крем-соус
Чудова заправка для салатів, страв з риби і м'яса. Такий крем в магазині коштує досить дорого, тому краще приготувати його самому і невеликою порцією. Готується він дуже просто. опис приготування: Будь-яке просте блюдо можна перетворити на делікатес, доповнивши його смачним соусом або заправко...