Рецепт Білоруські деруни

Рецепт Білоруські деруни
Кількість порцій: 6 Час приготування: 40 хв.
Напевно, важко знайти таку людину, яка б не знала, як готувати деруни. Але сьогодні я хочу поділитися з вами справжнім рецептом білоруських дерунів, які робила мені моя бабуся.


опис приготування:

деруни — це дуже смачне блюдо білоруської кухні, яке знайоме мені не з чуток. Моя бабуся (вона була родом з Білорусі) дуже часто готувала мені їх, коли я була маленькою. І хоча я вже давно виросла і бачу бабусю вже не так часто, але цей класичний рецепт білоруських дерунів і зараз залишається одним з найулюбленіших для мене і моєї сім'ї. Приготувати такі смачні деруни неймовірно просто, і основна відмінність цього рецепта від інших в тому, що тут ми не використовуємо яєць і борошна, але смак при цьому виходить неймовірно насичений і яскравий. Спробуйте самі приготувати це чудове блюдо для ваших рідних і близьких, а мій рецепт білоруських дерунів з фото допоможе вам з легкістю впорається з цим завданням.


  • Картопля— 12 штук
  • Цибуля ріпчаста— 1-2 штук
  • Масло рослинне— — За смаком
  • Перець чорний мелений— — За смаком
  • сіль— — За смаком
білоруські деруни - фото крок 1 Для початку нам, звичайно ж, необходимо подготовить все необходимые продукты. Поэтому мы чистим картофель и лук и хорошенько их промываем под водой.

білоруські деруни - фото крок 2 Теперь делим весь картофель на две равные части. Одну половину необходимо натереть на крупной терке.

білоруські деруни - фото крок 3 Оставшуюся картошку нам необходимо перетереть на мелкой терке или же измельчить при помощи блендера до состояния кашицы. То же самое проделываем и с репчатым луком.

білоруські деруни - фото крок 4 Затем соединяем мелко и крупно натертый картофель, добавляем соль и черный перец по вкусу и тщательно все перемешиваем до однородного состояния.

білоруські деруни - фото крок 5 Перекладываем полученную массу в марлю и подвешиваем ее над кастрюлей — потрібно, щоб вся зайва рідина скла.

білоруські деруни - фото крок 6 Коли зайва рідина піде, мы аккуратно отжимаем массу при помощи рук и извлекаем из марли. Теперь можно приступать к формированию драников. Я всегда их делаю толстенькими, похожими на котлетки, но вы можете сделать их более плоскими, это кому как нравится.

білоруські деруни - фото крок 7 В сковороде разогреваем растительное масло и обжариваем на нем драники со всех сторон до образования хрустящей корочки.

білоруські деруни - фото крок 8 Подаем готовые драники со сметаной или, як в моєму випадку, со сметанно-грибным соусом. Приємного всім апетиту!!!

Подібні рецепти

Баклажани з яйцем і помідорами

Піца з рисом і козячим сиром

Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...

Булгур з куркою і томатами

Булгур з куркою і томатами

Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...

Баклажани по-індійськи

Баклажани по-індійськи

Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці — дуже просте в приготуванні і смачна страва на балканський манер. Щось схоже часто готують в Болгарії, колишньої Югославії. опис приготування: мабуть, моє улюблене болгарське блюдо — бринза, запечена в духовці з овочами. Якщо бринза хороша, свіжа, то блюдо завжди вих...

Бальзамічний крем-соус

Бальзамічний крем-соус

Чудова заправка для салатів, страв з риби і м'яса. Такий крем в магазині коштує досить дорого, тому краще приготувати його самому і невеликою порцією. Готується він дуже просто. опис приготування: Будь-яке просте блюдо можна перетворити на делікатес, доповнивши його смачним соусом або заправко...