Рецепт Баклажани з морквою фаршировані
Пропоную вашій увазі рецепт приготування фаршированих баклажанів з морквою. Це прекрасна закуска, дуже апетитна і пікантна. Зробити її досить просто, а результат — фантастичний.
опис приготування:
Такі баклажани з морквою, фаршировані в домашніх, умовах стануть відмінним доповненням до будь-якого основної страви. Як приготувати баклажани фаршировані морквою без особливих зусиль — цей рецепт гарний тим, що тут не використовується оцет, а значить — закуска не тільки смачна, але і натуральна.
- баклажани— 3 кілограма
- морква— 1 кілограм
- Цибуля— 5-7 штук
- Солодкий перець— 1-2 штук
- часник— За смаком
- зелень— 1 пучок
- сіль— За смаком
- Рослинна олія— 2 Ст. ложки
- вода— 1-1.5 L
2. Підготуйте відповідного розміру каструлю, закип'ятіть в ній воду. Акуратно опустіть туди баклажани, дайте їм проваритися близько 12-15 хвилин. В процесі періодично перевертайте їх, щоб варилися рівномірно.
3. Для начинки необхідно очистити і подрібнити овочі: цибулини і перець - нарізати, а морква - натерти на тертці. На сковороді розігрійте олію. Відведіть туди спочатку цибулю, потім, через пару хвилин, морквину і перець. Обсмажте овочі до готовності, остудіть їх. Додайте подрібнену зелень і (при бажанні) часник.
4. Паралельно підготуйте розсіл. з 1.5 літра води потрібно близько 3 столових ложок солі. Розсіл краще зробіть з запасом, але потрібно його трохи менше. Отже, остиглі баклажани потрібно поздовжньо розрізати.
5.Щільно начините їх обсмаженими овочами. Начинку додатково не потрібно солити, буде досить розсолу.
6. Щоб начинка трималася щільно, перев'яжіть кожен баклажан ниткою або пір'ям зеленого лука, наприклад. Коли вони будуть готові, викладайте їх один на одного в каструлю або в іншу підходящу за розміром ємність.
7. Залишилося тільки залити баклажани з морквою, фаршировані в домашніх умовах, заздалегідь приготовленим розсолом. Встановіть зверху прес, і залиште баклажани в такому положенні приблизно на 2 діб. У холодну пору року може знадобитися трохи більше часу. Перед подачею на стіл акуратно приберіть нитку і наріжте баклажани порційними шматочками.
Подібні рецепти
Суп з груздями
З любителями пікантних домашніх заготовок поспішаю поділитися приголомшливим варіантом, як приготувати баклажани, фаршировані морквою і часником в маринаді. опис приготування: 1. Насамперед вимийте баклажани і відправте в каструлю з водою. Після закипання додайте сіль, варіть на середньому вог...
Баклажани з морквою і часником на зиму
Сезон консервації в самому розпалі, і сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати баклажани з морквою і часником на зиму. Цей рецепт обов'язково сподобається всім любителям баклажанів. опис приготування: рецепт баклажанів, маринованих з часником і морквою в кисло-солодкому соусі...
Баклажани з морквою і цибулею на зиму
Серед великої різноманітності заготовок на зиму варто виділити смачні баклажани з морквою і цибулею. Попередньо запечені в духовці, шматочки баклажанів виходять просто чудово! опис приготування: Для того, щоб приготувати смачні баклажани з морквою і цибулею на зиму, найкраще запекти або обсмаж...
Баклажани смажені з цибулею і морквою
овочеві гарніри — це завжди безпрограшний варіант. Пропоную звернути увагу на дуже апетитний і вельми простий рецепт баклажанів смажених з цибулею і морквою. опис приготування: 1. Щоб баклажани не гірчить, їх спершу потрібно вимити, нарізати півкільцями (можна кільцями або брусочками) і посипа...
Баклажани з морквою
Ця швидка і апетитна закуска не раз виручала мене, коли на порозі раптом з'являлися несподівані гості. сподіваюся, простий рецепт баклажанів з морквою стане в нагоді і вам! опис приготування: У начинку для баклажанів можна додати також цибулю, болгарський перець, сир або помідори, але і прости...