Рецепт Борщ з борщівника
Рецепт приготування борщу з борщівника, буряка, картоплі, зеленої цибулі і бурякового відвару.
опис приготування:
Борщівник - багаторічна трав'яниста рослина сімейства зонтичних з зазубреними листям. За старих часів борщем називалася юшка з борщівника, а саме відвар борщівника на буряковому квасі. Також сама рослина в ті часи називалося «борщем», так як це слово означало щось зазубрені. Тільки з 18 століття борщем стали називати суп з буряком, а борщівник згодом перестали вживати в їжу. Для приготування борщу з борщівника беруть дуже молоде листя або одні черешки, тоді борщ буде мати приємний колір. Варять такий борщ так само, як суп з кропивою. Також борщівник використовується в окрошках, Ботвін, літніх зелених супах, розсольник, салат.
приготування:
відварити картоплю, остудити і очистити. Нарізати кубиками середнього розміру. Подрібнити зелену цибулю. Заповнити каструлю водою, посолити і відварити борщівник. Дістати борщівник з каструлі і просушити на паперових рушниках, після чого дрібно нарізати. Нарізати буряк кубиками, викласти у велику каструлю, додати оцет і обсмажити. Додати воду, сіль, цукор, борщівник і довести до кипіння. Дати борщ охолонути, додати картоплю і нарізану цибулю. Посипати борщ подрібненою зеленню кропу і подавати зі сметаною. Замість бурякового відвару ви можете взяти м'ясний або овочевий бульйон.
- борщевика— 270 грам
- буряка— 250 грам
- картоплі— 130 грам
- зеленого лука— 25 грам
- яйце— 1 штука
- сметани— 30 грам
- цукру— 6 грам
- оцет— За смаком
- кріп— За смаком
- свекольного отвара— 700 грам
приготування:
відварити картоплю, остудити і очистити. Нарізати кубиками середнього розміру. Подрібнити зелену цибулю. Заповнити каструлю водою, посолити і відварити борщівник. Дістати борщівник з каструлі і просушити на паперових рушниках, після чого дрібно нарізати. Нарізати буряк кубиками, викласти у велику каструлю, додати оцет і обсмажити. Додати воду, сіль, цукор, борщівник і довести до кипіння. Дати борщ охолонути, додати картоплю і нарізану цибулю. Посипати борщ подрібненою зеленню кропу і подавати зі сметаною. Замість бурякового відвару ви можете взяти м'ясний або овочевий бульйон.
Подібні рецепти
Борщ на пісній яловичині
Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати борщ з кислої капусти. Буде дуже смачно і економно. Приступаємо до приготування! опис приготування: Ця страва чудово підійде на обід і вечерю, адже воно дуже ситне і поживне. Борщ з кислої капусти обов'язково стане вашим фаворитом, тому ...
Борщ з курки
Секрет приготування борщу полягає в підготовці овочів, а м'ясо можна використовувати будь-який. уявляю рецепт, як приготувати борщ з курки. Він такий же смачний, поживний, як і класичний. опис приготування: Борщ обов'язково подавати зі сметаною і чорним хлібом. А ще краще - з салом і часником ...
Борщ на бобах
Борщ на бобах — це борщ спеціально призначений для тих, хто дотримується дієти, воліє пісну або вегетаріанську їжу. Однак смак такого борщу абсолютно не поступається класичним! опис приготування: Борщ на бобах — це борщ абсолютно пісний і вегетаріанський. Тут немає м'яса, але в той же час він ...
Борщ на курячому бульйоні
Це прекрасний дієтичний борщ, приготований на основі курячого бульйону. Блюдо ідеально зігріває в холодну пору року, що дуже актуально в осінньо-зимовий період. Простий і смачний обід! опис приготування: Перед вами простий рецепт приготування борщу на курячому бульйоні. За рахунок того, що кур...
Борщ на свинячих реберцях
Якщо ви любите ситні і смачні перші страви, то пропоную вашій увазі борщ на свинячих реберцях. Спробуйте приготувати його будинку і насолоджуйтеся традиційної слов'янської кухнею. опис приготування: Не так часто господині готують борщ на свинячих реберцях, а даремно. Бульйон виходить неймовірн...