Рецепт Борщ з борщівника

Рецепт Борщ з борщівника
Кількість порцій: 4 Час приготування: 30 хв.
Рецепт приготування борщу з борщівника, буряка, картоплі, зеленої цибулі і бурякового відвару.

опис приготування:

Борщівник - багаторічна трав'яниста рослина сімейства зонтичних з зазубреними листям. За старих часів борщем називалася юшка з борщівника, а саме відвар борщівника на буряковому квасі. Також сама рослина в ті часи називалося «борщем», так як це слово означало щось зазубрені. Тільки з 18 століття борщем стали називати суп з буряком, а борщівник згодом перестали вживати в їжу. Для приготування борщу з борщівника беруть дуже молоде листя або одні черешки, тоді борщ буде мати приємний колір. Варять такий борщ так само, як суп з кропивою. Також борщівник використовується в окрошках, Ботвін, літніх зелених супах, розсольник, салат.

приготування:

відварити картоплю, остудити і очистити. Нарізати кубиками середнього розміру. Подрібнити зелену цибулю. Заповнити каструлю водою, посолити і відварити борщівник. Дістати борщівник з каструлі і просушити на паперових рушниках, після чого дрібно нарізати. Нарізати буряк кубиками, викласти у велику каструлю, додати оцет і обсмажити. Додати воду, сіль, цукор, борщівник і довести до кипіння. Дати борщ охолонути, додати картоплю і нарізану цибулю. Посипати борщ подрібненою зеленню кропу і подавати зі сметаною. Замість бурякового відвару ви можете взяти м'ясний або овочевий бульйон.


  • борщевика— 270 грам
  • буряка— 250 грам
  • картоплі— 130 грам
  • зеленого лука— 25 грам
  • яйце— 1 штука
  • сметани— 30 грам
  • цукру— 6 грам
  • оцет— За смаком
  • кріп— За смаком
  • свекольного отвара— 700 грам
Борщівник - багаторічна трав'яниста рослина сімейства зонтичних з зазубреними листям. За старих часів борщем називалася юшка з борщівника, а саме відвар борщівника на буряковому квасі. Також сама рослина в ті часи називалося «борщем», так як це слово означало щось зазубрені. Тільки з 18 століття борщем стали називати суп з буряком, а борщівник згодом перестали вживати в їжу. Для приготування борщу з борщівника беруть дуже молоде листя або одні черешки, тоді борщ буде мати приємний колір. Варять такий борщ так само, як суп з кропивою. Також борщівник використовується в окрошках, Ботвін, літніх зелених супах, розсольник, салат.

приготування:

відварити картоплю, остудити і очистити. Нарізати кубиками середнього розміру. Подрібнити зелену цибулю. Заповнити каструлю водою, посолити і відварити борщівник. Дістати борщівник з каструлі і просушити на паперових рушниках, після чого дрібно нарізати. Нарізати буряк кубиками, викласти у велику каструлю, додати оцет і обсмажити. Додати воду, сіль, цукор, борщівник і довести до кипіння. Дати борщ охолонути, додати картоплю і нарізану цибулю. Посипати борщ подрібненою зеленню кропу і подавати зі сметаною. Замість бурякового відвару ви можете взяти м'ясний або овочевий бульйон.


Подібні рецепти

Борщ білоруський

Борщ з тушонкою і помідорами

Білоруський борщ - один з численних варіантів цього смачного, червоного і ситного супу. Ви хочете дізнатися, як його приготувати? Тоді я вам розповім в подробицях, як це зробити. опис приготування: Основні відмінності білоруського борщу від українського: відсутність капусти, буряк відварюється...

Борщ без м'яса

Борщ без м'яса

Борщ без м'яса сподобається всім. Він багатий на вітаміни овочів, виходить дуже ароматним і смачним. Насолоджуйтесь! Рецепт борщу без м'яса — вам на допомогу. опис приготування: Рецепт борщу без м'яса особливо сподобається вегетаріанцям і тим, хто поститься. Його приголомшливий насичений арома...

Борщ «гетьманський»

Борщ «гетьманський»

Рецепт приготування Гетьманського борщу з кулінарної передачі телеканалу Кухня ТВ. опис приготування: почистити овочі. Кубиками нарізати цибулю, буряк, морква, перець, капусту, картопля і баклажани — порізати крупною соломкою. Нагріти сковороду з рослинним маслом. Обсмажити моркву протягом 3 х...

Борщ з індички

Борщ з індички

Індичка не дарма вважається самим дієтичним і корисним м'ясом. Тому його рекомендують для дитячого і дієтичного харчування. Сьогодні готуємо борщ з індичкою. ароматне, смачне і корисне перша страва. опис приготування: борщ — одне з найчастіших страв на нашому обідньому столі. Рецептів його при...

Борщ з кислої капусти (в мультиварці)

Борщ з кислої капусти (в мультиварці)

Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати борщ з кислої капусти. Буде дуже смачно і економно. Приступаємо до приготування! опис приготування: Ця страва чудово підійде на обід і вечерю, адже воно дуже ситне і поживне. Борщ з кислої капусти обов'язково стане вашим фаворитом, тому ...