Рецепт Баклажани на зиму «Тещин язик»
З баклажанів виходять відмінні заготовки на зиму, які найчастіше розходяться в першу чергу. рецепт, який пропоную вам я, являємо собою соковитий салат з баклажанів з пікантним смаком.
опис приготування:
Я думаю, ви вже чули про однойменну закусці з баклажанів, у якій приголомшливий пікантний смак. Я обожнюю її, як і все зроблене з цього фіолетового овоча, тому навіть на зиму заготовлював собі пару баночок такого блюда. І для всіх, хто так само поважає баклажани, я представляю рецепт приготування баклажанів на зиму "; Тещин язик" — відмінний варіант для любителів гостренького. Принцип приготування дуже простий, ми змішуємо всі овочі, додаємо трохи пікантності і розкладаємо салат по банках, а взимку з задоволенням пригощаємося їм. Навіть на святковому столі таке блюдо буде мати гарний вигляд, і я впевнена, що ваші гості будуть з задоволенням його їсти. Тому додайте цей простий рецепт баклажанів на зиму "; Тещин язик" в список обов'язкових заготовок, і ви не пошкодуєте про це.
- баклажани— 4 кілограма
- помідори— 10 штук
- Перець болгарський— 10 штук
- Часник в голівках— 5 штук
- перець гострий— 3-5 штук
- оцет 9% — 150 грам
- Масло рослинне— 1 Склянка
- цукор— 1 Склянка
- сіль— 2 Ст. ложки
Нарізаємо їх кільцями.
Викладаємо баклажани в глибокий посуд і щедро посипаємо крупною НЕ йодованої сіллю, перемішуємо все і залишаємо на пів годинки. Це робиться для того, щоб з баклажанів пішла гіркота. Після закінчення часу ми промиваємо кружечки баклажанів під холодною водою.
Болгарський і гострий перці очищаємо від плодоніжки і насіння, ретельно промиваємо та нарізаємо на частини.
Чистим чеснок.
Для того щоб зняти з помідор шкірочку, ми заливаємо їх окропом на хвилину, а потім поміщаємо в холодну воду на 2-3 хвилини. Тепер шкірка повинна легко зніматися.
Далі необхідно пропустити через м'ясорубку болгарський і гострий перці, часник і помідори, вийде пюре з овочів.
Перекладаємо його в каструлю і ставимо на вогонь. Додаємо рослинне масло, оцет, сіль і цукор, перемішуємо.
Коли пюре закипить, додаємо баклажани і тушкуємо все приблизно пів години на повільному вогні.
Стерилізуємо банки будь-яким зручним для вас способом і викладаємо в них приготований "; Тещин язик ";, закочує кришками.
Перевертаємо банки дном вгору, вкутуємо будь-що-небудь тепле і залишаємо до повного охолодження. Зберігати цю заготовку слід в прохолодному місці.
Подібні рецепти
Буряк литовською
фаршировані баклажани — дуже красива і смачна закуска. Для неї краще підбирати баклажани однакового розміру. Ви зможете насолоджуватися такою закускою протягом півроку, вона відмінно зберігається. опис приготування: Як правильно приготувати баклажани фаршировані на зиму? 1. баклажани промийте,...
Баклажани консервовані на зиму
Цей красивий і дуже простий рецепт баклажанів консервованих на зиму вам точно сподобається, — робиться швидко і просто, впораються і новачки, зате виглядає як кулінарний шедевр! Та й смачно дуже! опис приготування: як вид, баклажани консервовані на зиму в домашніх умовах робляться на подив про...
Баклажани на зиму без оцту
Рецепт дуже смачної заготовки з баклажанів на зиму. баклажани обсмажуються, а потім перекладаються часником і зеленню. Така закуска буде до місця на будь-якому застілля. опис приготування: До цієї закуски достатньо буде приготувати будь-який гарнір і смачний обід або вечерю буде готовий. Можна...
Баклажани на зиму «вогник»
Баклажани з гострим перцем і часником. Смачні та ароматні. Рецепт приготування простий. Можна подати як закуску або ж доповнити основне блюдо. опис приготування: Для консервації вибираємо зрілі овочі без пошкоджень. Баклажани обсмажуємо до появи легкої скоринки. Кількість соняшникової олії вка...
Баклажани на зиму з помідорами
Для всіх любителів смачних і корисних страв з овочів, така заготовка, як баклажани на зиму з помідорами в домашніх умовах, вже точно стане в нагоді! Візьміть на замітку, і не пошкодуєте, так смачно! опис приготування: як вид, то, як зробити баклажани на зиму з помідорами, вас більше може не ту...