Рецепт Баклажани по-бакинські

Рецепт Баклажани по-бакинські
Кількість порцій: 3 Час приготування: 2 г. 0 хв.
такі баклажани — це справжнє свято шлунка, так що не пропустіть нагоду приготувати це приголомшливе блюдо. його, до речі, можна їсти як відразу, так і закатати на зиму, дуже зручно, Чи не справедливість?

опис приготування:

Скільки я заготовок в своєму житті не перепробувала, але все ж немає нічого смачнішого, ніж ось такі баклажани, тому зараз я поділюся з вами рецептом приготування баклажанів по-бакинських. Це дійсно приголомшливе блюдо, яке ви можете подати на святковий стіл, а можете їсти самі, адже цієї смакота, навіть і ділитися не хочеться. Ви тільки подумайте, наскільки це приголомшливо: соковиті баклажани, які ми рясно нафаршіруем овочами і заллємо ароматним маринадом — просто смакота. Але менше слів, більше діла, тому приступаємо до приготування, а мій рецепт баклажанів по-бакинських з фото допоможе вам все зробити швидко.

  • баклажани дрібні— 5 кілограм(не більше 10 см в довжину)
  • морква— 2 штуки
  • Перець болгарський— 1-2 штук
  • часник— 10-15 зубчиків
  • зелень свіжа— 150 грам(Braai, кріп, петрушка)
  • селера стебла— 2 штуки
  • вода— 2 L
  • оцет— 1 літр
  • сіль— 50 грам(на літр води)
  • цукор— 50 грам(на літр води)
  • Перець запашний горошком— 4-5 штук(в кожну банку)
  • Перець чорний горошком— 8-10 штук(в кожну банку)
  • Лавровий лист— 1-2 штук(в кожну банку)
  • зерна koriandra— 0,5 чайних ложки(в кожну банку)
  • кориця мелена— 1 щіпка(в кожну банку)
Баклажани по-бакинських - фото крок 1 Отже, промиваємо баклажани, висушуємо їх і видаляємо плодоніжку. Тепер робимо глибокий розріз вздовж, але не до кінця, і акуратно ложкою витягаємо з баклажана м'якоть.

Баклажани по-бакинських - фото крок 2 Наливаємо в каструлю воду, солимо її і ставимо на вогонь. Як тільки рідина закипить, викладаємо в неї баклажани і кип'ятимо їх 5 хвилин, так вони стануть м'якими і в них зникне гіркоту.

Баклажани по-бакинських - фото крок 3 Перекладаємо баклажани в друшляк за допомогою шумівки.

Баклажани по-бакинських - фото крок 4 Тепер прямо в друшляку ставимо баклажани під прес, щоб позбутися від зайвої рідини.

Баклажани по-бакинських - фото крок 5 Поки баклажани остигають, ми нарізаємо дрібно інші овочі, зелень, а також м'якоть з баклажанів, перемішуємо все.

Баклажани по-бакинських - фото крок 6 Далі ми акуратно фаршируємо наші баклажани овочевою сумішшю.

Баклажани по-бакинських - фото крок 7 І викладаємо їх щільно в чисті банки.

Баклажани по-бакинських - фото крок 8 Для маринаду наливаємо в каструлю воду і доводимо її до кипіння. Потім додаємо в воду цукор і сіль, розчиняємо їх, викладаємо все спеції, варимо маринад 1-2 хвилини.

Баклажани по-бакинських - фото крок 9 У кожну банку з баклажанами наливаємо приблизно склянка оцту, простір, що залишився заповнюємо приготованим гарячим маринадом. Потім щільно закриваємо банки кришками, перевертаємо догори дном і залишаємо під ковдрою остигати.

Баклажани по-бакинських - фото крок 10 А потім разом з іншими заготовками відправляємо баклажани в темне прохолодне місце на зберігання.

Подібні рецепти

Баклажани з яйцем і помідорами

Баклажани по-південному

Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...

Булгур з куркою і томатами

Булгур з куркою і томатами

Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...

Баклажани по-індійськи

Баклажани по-індійськи

Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці — дуже просте в приготуванні і смачна страва на балканський манер. Щось схоже часто готують в Болгарії, колишньої Югославії. опис приготування: мабуть, моє улюблене болгарське блюдо — бринза, запечена в духовці з овочами. Якщо бринза хороша, свіжа, то блюдо завжди вих...

Бальзамічний крем-соус

Бальзамічний крем-соус

Чудова заправка для салатів, страв з риби і м'яса. Такий крем в магазині коштує досить дорого, тому краще приготувати його самому і невеликою порцією. Готується він дуже просто. опис приготування: Будь-яке просте блюдо можна перетворити на делікатес, доповнивши його смачним соусом або заправко...