Рецепт Баклажани по-бакинські
такі баклажани — це справжнє свято шлунка, так що не пропустіть нагоду приготувати це приголомшливе блюдо. його, до речі, можна їсти як відразу, так і закатати на зиму, дуже зручно, Чи не справедливість?
опис приготування:
Скільки я заготовок в своєму житті не перепробувала, але все ж немає нічого смачнішого, ніж ось такі баклажани, тому зараз я поділюся з вами рецептом приготування баклажанів по-бакинських. Це дійсно приголомшливе блюдо, яке ви можете подати на святковий стіл, а можете їсти самі, адже цієї смакота, навіть і ділитися не хочеться. Ви тільки подумайте, наскільки це приголомшливо: соковиті баклажани, які ми рясно нафаршіруем овочами і заллємо ароматним маринадом — просто смакота. Але менше слів, більше діла, тому приступаємо до приготування, а мій рецепт баклажанів по-бакинських з фото допоможе вам все зробити швидко.
- баклажани дрібні— 5 кілограм(не більше 10 см в довжину)
- морква— 2 штуки
- Перець болгарський— 1-2 штук
- часник— 10-15 зубчиків
- зелень свіжа— 150 грам(Braai, кріп, петрушка)
- селера стебла— 2 штуки
- вода— 2 L
- оцет— 1 літр
- сіль— 50 грам(на літр води)
- цукор— 50 грам(на літр води)
- Перець запашний горошком— 4-5 штук(в кожну банку)
- Перець чорний горошком— 8-10 штук(в кожну банку)
- Лавровий лист— 1-2 штук(в кожну банку)
- зерна koriandra— 0,5 чайних ложки(в кожну банку)
- кориця мелена— 1 щіпка(в кожну банку)
Наливаємо в каструлю воду, солимо її і ставимо на вогонь. Як тільки рідина закипить, викладаємо в неї баклажани і кип'ятимо їх 5 хвилин, так вони стануть м'якими і в них зникне гіркоту.
Перекладаємо баклажани в друшляк за допомогою шумівки.
Тепер прямо в друшляку ставимо баклажани під прес, щоб позбутися від зайвої рідини.
Поки баклажани остигають, ми нарізаємо дрібно інші овочі, зелень, а також м'якоть з баклажанів, перемішуємо все.
Далі ми акуратно фаршируємо наші баклажани овочевою сумішшю.
І викладаємо їх щільно в чисті банки.
Для маринаду наливаємо в каструлю воду і доводимо її до кипіння. Потім додаємо в воду цукор і сіль, розчиняємо їх, викладаємо все спеції, варимо маринад 1-2 хвилини.
У кожну банку з баклажанами наливаємо приблизно склянка оцту, простір, що залишився заповнюємо приготованим гарячим маринадом. Потім щільно закриваємо банки кришками, перевертаємо догори дном і залишаємо під ковдрою остигати.
А потім разом з іншими заготовками відправляємо баклажани в темне прохолодне місце на зберігання.
Подібні рецепти
Баклажани по-південному
Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...
Булгур з куркою і томатами
Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...
Баклажани по-індійськи
Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...
Бринза запечена в духовці
Бринза запечена в духовці — дуже просте в приготуванні і смачна страва на балканський манер. Щось схоже часто готують в Болгарії, колишньої Югославії. опис приготування: мабуть, моє улюблене болгарське блюдо — бринза, запечена в духовці з овочами. Якщо бринза хороша, свіжа, то блюдо завжди вих...
Бальзамічний крем-соус
Чудова заправка для салатів, страв з риби і м'яса. Такий крем в магазині коштує досить дорого, тому краще приготувати його самому і невеликою порцією. Готується він дуже просто. опис приготування: Будь-яке просте блюдо можна перетворити на делікатес, доповнивши його смачним соусом або заправко...