Рецепт Баклажани з морквою і цибулею на зиму
Серед великої різноманітності заготовок на зиму варто виділити смачні баклажани з морквою і цибулею. Попередньо запечені в духовці, шматочки баклажанів виходять просто чудово!
опис приготування:
Для того, щоб приготувати смачні баклажани з морквою і цибулею на зиму, найкраще запекти або обсмажити основний інгредієнт на деку або сковороді в рослинному маслі. Моркву і цибулю опускаються в банки сирими, так вони стають пікантними і хрусткими. Баклажани після запікання виходять м'якими і буквально тануть у роті після маринування. Заготовки повинні остигати, будучи закутаними в теплу тканину типу шуби, парки, ковдри, і можуть зберігатися кілька місяців в прохолодному темному місці. вдалого приготування!
- баклажани— 1 кілограм
- морква— 300 грам
- Цибуля— 200 грам
- часник— 5 зубчиків
- вода— 250 мілілітрів
- цукор— 100 грам
- сіль— 1 Ст. ложка
- Рослинна олія— 50 мілілітрів
- оцет 9 % — 125 мілілітрів
Очищену моркву натріть на тертці для корейської моркви. Продавлений через чеснокодавку часник змішайте з морквою.
Очищену цибулю наріжте тонкими півкільцями.
Охолоджені готові баклажани укладайте в стерильні банки шарами, чергуючи з іншими овочами.
Складові для маринаду змішайте в каструлі і доведіть до кипіння, періодично помішуючи.
Акуратно залийте киплячий маринад в банки з овочами.
Візьміть широку простору каструлю, на дно якої постеліть тканинну серветку або звичайний шматок тканини. Опустіть в неї банки, залийте їх теплою водою так, щоб 2-3 см. верхньої частини банки були над рідиною. Накрийте їх кришками для закочування. Коли вода закипить, витримаєте півлітрові банки в ній протягом 15 хвилин, літрові - протягом 20-ти.
дістаньте банки, закатати їх кришками. Для того, щоб заготовки зберігалися всю зиму, потрібно закутати їх в куртку, парк або SUBU, таким чином дайте їм охолонути. Після чого баклажани потрібно зберігати в прохолодному темному місці типу комори або льоху. Смачного!
Подібні рецепти
Баклажани з морквою на зиму
овочеві гарніри — це завжди безпрограшний варіант. Пропоную звернути увагу на дуже апетитний і вельми простий рецепт баклажанів смажених з цибулею і морквою. опис приготування: 1. Щоб баклажани не гірчить, їх спершу потрібно вимити, нарізати півкільцями (можна кільцями або брусочками) і посипа...
Баклажани з морквою і часником на зиму
Сезон консервації в самому розпалі, і сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати баклажани з морквою і часником на зиму. Цей рецепт обов'язково сподобається всім любителям баклажанів. опис приготування: рецепт баклажанів, маринованих з часником і морквою в кисло-солодкому соусі...
Баклажани з морквою фаршировані
Пропоную вашій увазі рецепт приготування фаршированих баклажанів з морквою. Це прекрасна закуска, дуже апетитна і пікантна. Зробити її досить просто, а результат — фантастичний. опис приготування: Такі баклажани з морквою, фаршировані в домашніх, умовах стануть відмінним доповненням до будь-як...
Баклажани, фаршировані морквою і часником
З любителями пікантних домашніх заготовок поспішаю поділитися приголомшливим варіантом, як приготувати баклажани, фаршировані морквою і часником в маринаді. опис приготування: 1. Насамперед вимийте баклажани і відправте в каструлю з водою. Після закипання додайте сіль, варіть на середньому вог...
Баклажани з морквою
Ця швидка і апетитна закуска не раз виручала мене, коли на порозі раптом з'являлися несподівані гості. сподіваюся, простий рецепт баклажанів з морквою стане в нагоді і вам! опис приготування: У начинку для баклажанів можна додати також цибулю, болгарський перець, сир або помідори, але і прости...