Рецепт Булочки з курагою

Рецепт Булочки з курагою
Кількість порцій: 9-11 Час приготування: 1 г. 30 хв.
Булочки з курагою — це дуже смачна випічка, яка не вимагає великих зусиль і не займає багато часу! А булочки за цим рецептом у істину можна назвати ледачими булочками з курагою!

опис приготування:

Булочки з курагою виходять повітряні і дуже смачні. Багатьом подобається спосіб формування. Булочки з курагою смачно подавати до столу не тільки з чаєм або кавою, але і з теплим молоком, ряжанкою або кефіром.

Бажаю удачі і приємного апетиту!


  • молоко— 300 мілілітрів
  • дріжджі— 5 грам
  • сіль— 0,5 чайних ложки
  • цукор— 2 Ст. ложки
  • борошно— 500 грам
  • Вершкове масло— 50 грам
  • чорнослив— 150 грам
  • Ізюм— 150 грам
  • фініки— 150 грам
  • жовток— 1 штука
Булочки з курагою - фото крок 1 В 1/4 стакане молока (обязательно теплого) розчинити 1 ч ложку сахара и высыпать дрожжи. Накрыть пленкой и сверху полотенцем. Ненадолго оставить, пока не появиться пенка.

Булочки з курагою - фото крок 2 Далее в миску просеять муку. В центре сделать небольшое углубление и влить туда оставшееся теплое молоко, дріжджі. змушують. Потім додати сіль, і розтоплене вершкове масло.

Булочки з курагою - фото крок 3 Тесто скатать в шар и уложить в смазанную маслом миску, накрыть полотенцем и оставить на некоторое время, чтобы тесто подросло. Подрасти оно должно в два раза!

Булочки з курагою - фото крок 4 Сухофрукты разложить по мисочкам и залить их кипятком. Потім воду злити, а сухофрукты просушить. Фініки и курагу нарезать мелкими кубиками.

Булочки з курагою - фото крок 5 Когда тесто доросло до нужного объема, берем его руками, раскатываем колбаску, нарезаем небольшими кусочками и при помощи скалки раскатываем кружочки. В середину каждого круга кладем начинку по вкусу. Залепляем и перекладываем в предварительно застеленную пергаментной бумагой форму.

Булочки з курагою - фото крок 6 В стакане взбить желток и 1 ст. ложкой теплой воды. Смазать этой смесью булочки и посыпать сахаром. Булочки можно отправлять выпекаться в духовку на 20-30 хвилин при 190 градусах.

Подібні рецепти

Булочки з корицею і горіхами

Тушковані кабачки з картоплею

Рецепт приготування булочок з начинкою з коричневого цукру, горіхів пекан і кориці з глазур'ю з вершкового масла, цукрової пудри і кленового сиропу. опис приготування: Булочки подаються теплими і зберігаються в герметичному контейнері приблизно протягом 3 днів. цукру— 3 Ст. ложки розпушувача...

Булочки з сиром та цибулею

Булочки з сиром та цибулею

Рецепт приготування булочок із сиром Чеддер, вершками і зеленою цибулею. опис приготування: Тісто для цих булочок можна приготувати за добу або за тиждень, заморозивши його в холодильнику. Попередньо розморожувати його не потрібно. розпушувача— 1 Ст. ложка солі— 1 Чайна ложка вершкового масл...

Булочки з журавлиною і лимоном

Булочки з журавлиною і лимоном

Рецепт приготування булочок з лимонною цедрою і ягодами журавлини. опис приготування: Тісто для булочок можна приготувати заздалегідь і заморозити, але все ж вони смачніше свіжоспечені. Булочки добре подавати зі сметаною або збитими вершками. цедра лимона— 2 штуки цукру— 1/2 склянки розпушув...

Булочки з родзинками

Булочки з родзинками

Рецепт приготування булочок з пахтою і родзинками. опис приготування: При бажанні замість родзинок ви можете використовувати чорну смородину, тоді з повсякденного десерту булочки перетворяться в святковий. розпушувача— 2 чайних ложки соди— 1/4 чайних ложки солі— 1/2 чайних ложки цукру— 3 Ст....

Булочки з гуава і вершковим сиром

Булочки з гуава і вершковим сиром

Рецепт приготування листкових булочок з гуави, вершкового сиру, лимонного соку і цукрової пудри. опис приготування: Ці булочки з гуава мають пікантний кисло-солодкий смак. листа листкового тіста— 2 штуки банку гуави оболонок— 1 штука лимонного соку— 1 Чайна ложка вершкового сиру— 360 грам цу...