Рецепт Булочки з курагою

Рецепт Булочки з курагою
Кількість порцій: 9-11 Час приготування: 1 г. 30 хв.
Булочки з курагою — це дуже смачна випічка, яка не вимагає великих зусиль і не займає багато часу! А булочки за цим рецептом у істину можна назвати ледачими булочками з курагою!

опис приготування:

Булочки з курагою виходять повітряні і дуже смачні. Багатьом подобається спосіб формування. Булочки з курагою смачно подавати до столу не тільки з чаєм або кавою, але і з теплим молоком, ряжанкою або кефіром.

Бажаю удачі і приємного апетиту!


  • молоко— 300 мілілітрів
  • дріжджі— 5 грам
  • сіль— 0,5 чайних ложки
  • цукор— 2 Ст. ложки
  • борошно— 500 грам
  • Вершкове масло— 50 грам
  • чорнослив— 150 грам
  • Ізюм— 150 грам
  • фініки— 150 грам
  • жовток— 1 штука
Булочки з курагою - фото крок 1 В 1/4 стакане молока (обязательно теплого) розчинити 1 ч ложку сахара и высыпать дрожжи. Накрыть пленкой и сверху полотенцем. Ненадолго оставить, пока не появиться пенка.

Булочки з курагою - фото крок 2 Далее в миску просеять муку. В центре сделать небольшое углубление и влить туда оставшееся теплое молоко, дріжджі. змушують. Потім додати сіль, і розтоплене вершкове масло.

Булочки з курагою - фото крок 3 Тесто скатать в шар и уложить в смазанную маслом миску, накрыть полотенцем и оставить на некоторое время, чтобы тесто подросло. Подрасти оно должно в два раза!

Булочки з курагою - фото крок 4 Сухофрукты разложить по мисочкам и залить их кипятком. Потім воду злити, а сухофрукты просушить. Фініки и курагу нарезать мелкими кубиками.

Булочки з курагою - фото крок 5 Когда тесто доросло до нужного объема, берем его руками, раскатываем колбаску, нарезаем небольшими кусочками и при помощи скалки раскатываем кружочки. В середину каждого круга кладем начинку по вкусу. Залепляем и перекладываем в предварительно застеленную пергаментной бумагой форму.

Булочки з курагою - фото крок 6 В стакане взбить желток и 1 ст. ложкой теплой воды. Смазать этой смесью булочки и посыпать сахаром. Булочки можно отправлять выпекаться в духовку на 20-30 хвилин при 190 градусах.

Подібні рецепти

Бразильські сирні булочки

Маса сирна з курагою

Рецепт приготування булочок з гранульованим сиром. опис приготування: Ці чудові маленькі булочки стануть відмінною закускою. Готуються вони простіше, ніж ви думаєте. води— 1/2 склянки солі— 1/4 чайних ложки(з гіркою) яйця— 1 1/2 штуки гранульованого сиру Котіха— 120 грам(плюс додатковий сир ...

Булочки «Даугавіня»

Булочки «Даугавіня»

ніжні, повітряні і легкі як пух булочки "; Даугавіня ";. Варто спробувати тільки одну булочку, і вони вам так сподобаються, що напевно захочете спекти їх знову. Дуже простий спосіб замісу і формування. опис приготування: Вам доведеться потрудитися всього лише 2 рази по 10 хвилин — при замішува...

Булочки в хлібопічці

Булочки в хлібопічці

З появою такого «розумного» побутового приладу, як хлібопічка, домашня випічка перетворилася в простий і приємне проведення часу. Спробуйте приготувати смачні здобні булочки в хлібопічці, і переконайтеся в цьому самі! опис приготування: повірте, дізнавшись, як зробити булочки в хлібопічці, ви ...

Булочки для бургерів

Булочки для бургерів

Такі булочки сподобаються не тільки любителям фаст-фуду. м'які, повітряні і легкі - вони чудово замінять хліб під час обіду або вечері. Це відмінний варіант для ссобоек на пікнік. опис приготування: цей рецепт, як приготувати булочки для бургерів, по-моєму, найвдаліший з усіх, які я коли-небуд...

Булочки для хот-догів

Булочки для хот-догів

Тепер булочки для хот-догів необов'язково купувати в магазині, адже їх можна приготувати вдома. М'які ароматні булочки з різноманітною начинкою стануть відмінною закускою. кількість порцій: 15-17 велике яйце— 1 штука м'якого вершкового масла— 6 Ст. ложок цукру— 3 Ст. ложки клейковини— 1 Ст. лож...