Рецепт Баклажани, фаршировані фаршем і грибами

Рецепт Баклажани, фаршировані фаршем і грибами
Кількість порцій: 2 Час приготування: 1 г. 20 хв.
Фарширувати баклажани можна різною начинкою, але найсмачніша з них — це, звичайно ж, фарш і гриби. Таке блюдо можна і на святковий стіл поставити, і до вечері приготувати, воно сподобається всім.

опис приготування:

Ну, хіба цей простий рецепт баклажанів, фаршированих фаршем і грибами, не примітний, на мій погляд, він просто чудовий. Я дуже люблю робити таке блюдо до вечері, тому що до нього в принципі навіть і додавати нічого не потрібно, тільки якщо який-небудь салатик, зовсім легкий. Половинки такого баклажана цілком достатньо, щоб наситився навіть дорослий чоловік, я так і зовсім не можу встати з-за столу після такого поживного вечері. Ну, а про то, наскільки це страва смачна, я можу говорити довго, але ви краще за мене зрозумієте, якщо самі приготуєте баклажани, фаршировані фаршем і грибами, в домашніх умовах.

  • баклажан великий— 1 штука
  • фарш яловичий— 250-300 грам
  • печериці— 200-250 грам
  • Цибуля ріпчаста— 1 штука
  • яйце— 1 штука
  • часник— 3 зубчики
  • петрушка сушена— 1 Чайна ложка(або 0,5 чашки свіжої)
  • базилік сушений— 1 Чайна ложка(або 0,5 чашки свіжого)
  • Перець чорний мелений— 0,5 чайних ложки
  • сіль— 0,5 чайних ложки
  • Масло оливкове— 1 Ст. ложка
баклажани, фаршировані фаршем і грибами - фото крок 1 Спершу ми ретельно промиваємо баклажан, відрізаємо плодоніжки і розрізаємо баклажан уздовж навпіл. Тепер беремо ложку і дуже акуратно видаляємо з нього м'якоть, залишивши тільки близько 1,5 см по краях.

баклажани, фаршировані фаршем і грибами - фото крок 2 Ставимо на вогонь каструльку з водою і, коли вона закипить, опускаємо в воду вирізану м'якоть, варимо її близько 10-12 хвилин. Після цього відкидаємо м'якоть баклажана на друшляк і за допомогою ложки віджимаємо її, щоб в ній майже не залишилося рідини.

баклажани, фаршировані фаршем і грибами - фото крок 3 Поки м'якоть вариться, ми ставимо на вогонь сковорідку і розігріваємо в ній масло. Викладаємо в сковороду фарш, солимо і перчимо його, смажимо до тих пір, поки фарш не поміняє колір з рожевого на блідий. Під час приготування його слід розмолоти лопаткою якомога дрібніше, щоб в фарші не було великих шматків. Готовий фарш викладаємо в друшляк або сито, щоб з його стікало зайве масло.

баклажани, фаршировані фаршем і грибами - фото крок 4 на сковороду, в який тільки що обсмажували фарш, викладаємо нарізані печериці та цибулю, при необхідності долийте ще масла. Смажимо гриби з цибулею до золотистого кольору, потім додаємо часник і ще пару хвилин тримаємо сковороду на вогні.

баклажани, фаршировані фаршем і грибами - фото крок 5 Тепер ми з'єднуємо в мисці обсмажений фарш, гриби з цибулею і м'якоть баклажана, додаємо панірувальні сухарі, яйце, петрушку, кріп, пармезан.

баклажани, фаршировані фаршем і грибами - фото крок 6 Ретельно все перемішуємо, якщо потрібно, додаємо в начинку ще солі і меленого перцю.

баклажани, фаршировані фаршем і грибами - фото крок 7 Розкладаємо приготовлену начинку по половинках баклажана, посипаємо все зверху залишками сиру.

баклажани, фаршировані фаршем і грибами - фото крок 8 Викладаємо баклажани на застелений пекарської папером деко і ставимо їх в розігріту до 180-190 градусів духовку, готуємо страву пів години.

Подібні рецепти

Баклажани, фаршировані фаршем, в духовці

Халва - соняшник «ніжна»

Мені здається, кожна господиня повинна вміти приготувати це приголомшливе блюдо, адже його можна зробити і до свята, і на обід, такі баклажани виходять дуже смачними, а виглядають вони просто супер. опис приготування: Хочете зробити приємний сюрприз своїм домашнім і приготувати для них щось ді...

Баклажани по-турецьки з фаршем

Баклажани по-турецьки з фаршем

Баклажани по-турецьки з фаршем готують по-різному. Баклажани з фаршем смажать, запікають у духовці, гасять… Я ж нафаршіруйте їх фаршем і овочами і зажарю на сковороді. Всю цю красу окрашу мигдалем! опис приготування: Як приготувати баклажани по-турецьки з фаршем? 1. У великій сковороді на сере...

Баклажани з фаршем в духовці

Баклажани з фаршем в духовці

Баклажани з фаршем в духовці - чудове літнє блюдо. М'ясний фарш і баклажан в процесі приготування просочуються соком помідора. Блюдо надзвичайно ароматне, ситне і смачне. опис приготування: Баклажани з фаршем дуже схожі на всім відомі "; човники" з тією лише різницею, що тут баклажан не розріз...

Баклажани з фаршем

Баклажани з фаршем

Дуже люблю готувати з баклажанів. Ось найшвидше блюдо з них, яке знайшла в своїй кулінарній книзі — баклажани з фаршем. Мінімум клопоту і старань, але результат — разюче смачний! опис приготування: Що тільки не роблять з баклажан — їх і солять, і маринують, і запікають, і фарширують різними на...

Баклажани з морквою фаршировані

Баклажани з морквою фаршировані

Пропоную вашій увазі рецепт приготування фаршированих баклажанів з морквою. Це прекрасна закуска, дуже апетитна і пікантна. Зробити її досить просто, а результат — фантастичний. опис приготування: Такі баклажани з морквою, фаршировані в домашніх, умовах стануть відмінним доповненням до будь-як...