Рецепт Баклажани в аджику на зиму

Рецепт Баклажани в аджику на зиму
Кількість порцій: 20 Час приготування: 3 г. 0 хв.
дотримуючись рецептури, баклажани в аджиці на зиму в домашніх умовах порадують навіть вимогливих гурманів своїм кисло-солодким і злегка гоструватим смаком. Дуже рекомендую в якості закуски.

опис приготування:

Відмінна закуска для тих, хто любить відкривати соління до смаженої картоплі або м'ясних страв, а також для всіх тих, хто приймає гостей. Я готую цю закуску щороку і радую своїх домашніх. Подається вона в холодному вигляді і чудово поєднується з пюре і кашами.

  • баклажани— 1 кілограм
  • помідори— 1 кілограм
  • солодкий перець— 0,5 кілограма
  • гіркий перець— 1 штука
  • часник— 5 штук
  • оцет— 50  мілілітрів
  • Рослинна олія— 100 грам
  • сіль— 1 Ст. ложка
  • цукор— 1,5 Ст. ложки
  • Лавровий лист— 2  штуки
  • Запашний перець— 10 штук
Баклажани в аджику на зиму - фото крок 1 1. Сезон овочів настає. Скоро господині почнуть робити заготовки на зиму. Хочу порадити приголомшливий рецепт баклажанів в аджике на зиму в домашніх умовах. Підготуйте продукти.

Баклажани в аджику на зиму - фото крок 2 2. Наріжте всі овочі. Баклажани слід нарізати кільцями, товщина яких повинна складати до 0,7 мм. Всі інші овочі подрібніть дрібно. Помідори потрібно пропустити через мясорукбу.

Баклажани в аджику на зиму - фото крок 3 3. Помідори перекрутити і відправте в посуд, в якій буде готується соус. Додайте до них перець духмяний, часник (подрібнений), а також лавровий лист і гіркий перець. Піну знімати не потрібно, а томити морс слід близько 20 хвилин.

Баклажани в аджику на зиму - фото крок 4 4. У киплячі томати додайте баклажани і акуратно все перемішайте. Доведіть все до кипіння, але постійно помішуйте і стежте, щоб маса не пригоріла. Помішувати краще звичайної ложкою, а не лопаткою, щоб краще відчувати дно.

Баклажани в аджику на зиму - фото крок 5 5. через 20 хвилин наші баклажани готові! У заздалегідь підготовлені банки можна починати викладати закуску в аджике. Коли баночки будуть під вгору наповнені, можна їх закатати, перевернути на дно і накрити теплою ковдрою. Дайте і постояти до повного охолодження і приберіть в комору або льох.

Баклажани в аджику на зиму - фото крок 6 6. В якості закуски до будь-яких других страв або під спиртне, баклажани підходять найкраще! Дуже рекомендую приготувати баклажани в аджиці на зиму в домашніх умовах за цим рецептом.

Подібні рецепти

Баклажани в аджику

Баклажани по-грецьки на зиму

Баклажани в аджику — гостра холодна закуска. зручна: її можна довго зберігати в холодильнику, закочувати в банки для зимового зберігання. цікаво? розповідаю, як приготувати баклажани в аджиці! опис приготування: Баклажани в аджику я готувала трохи незвично. те, що я називаю аджикою, на Кавказ...

Баклажани як гриби на зиму

Баклажани як гриби на зиму

заготівля, яка закінчується першої. Баклажани виходять смачними і ароматними. Помірна кількість солі та оцту. Рецепт приготування простий, спробуйте. опис приготування: Для цього рецепта краще вибрати баклажани без великих насіння. Готові баклажани мають приємний смак і помірний аромат. Не мож...

Баклажани на зиму без стерилізації

Баклажани на зиму без стерилізації

Взимку така смачна заготівля буде відмінно доповнювати ваші улюблені страви, наприклад, варену картоплю або запечене м'ясо. Ці баклажани точно підкорять вас своїм незвичайним, трохи пікантним смаком. опис приготування: У цьому рецепті я хочу розповісти вам, як приготувати баклажани на зиму без...

Баклажани фаршировані на зиму

Баклажани фаршировані на зиму

фаршировані баклажани — дуже красива і смачна закуска. Для неї краще підбирати баклажани однакового розміру. Ви зможете насолоджуватися такою закускою протягом півроку, вона відмінно зберігається. опис приготування: Як правильно приготувати баклажани фаршировані на зиму? 1. баклажани промийте,...

Баклажани консервовані на зиму

Баклажани консервовані на зиму

Цей красивий і дуже простий рецепт баклажанів консервованих на зиму вам точно сподобається, — робиться швидко і просто, впораються і новачки, зате виглядає як кулінарний шедевр! Та й смачно дуже! опис приготування: як вид, баклажани консервовані на зиму в домашніх умовах робляться на подив про...