Рецепт Баклажани в аджику на зиму

Рецепт Баклажани в аджику на зиму
Кількість порцій: 20 Час приготування: 3 г. 0 хв.
дотримуючись рецептури, баклажани в аджиці на зиму в домашніх умовах порадують навіть вимогливих гурманів своїм кисло-солодким і злегка гоструватим смаком. Дуже рекомендую в якості закуски.

опис приготування:

Відмінна закуска для тих, хто любить відкривати соління до смаженої картоплі або м'ясних страв, а також для всіх тих, хто приймає гостей. Я готую цю закуску щороку і радую своїх домашніх. Подається вона в холодному вигляді і чудово поєднується з пюре і кашами.

  • баклажани— 1 кілограм
  • помідори— 1 кілограм
  • солодкий перець— 0,5 кілограма
  • гіркий перець— 1 штука
  • часник— 5 штук
  • оцет— 50  мілілітрів
  • Рослинна олія— 100 грам
  • сіль— 1 Ст. ложка
  • цукор— 1,5 Ст. ложки
  • Лавровий лист— 2  штуки
  • Запашний перець— 10 штук
Баклажани в аджику на зиму - фото крок 1 1. Сезон овочів настає. Скоро господині почнуть робити заготовки на зиму. Хочу порадити приголомшливий рецепт баклажанів в аджике на зиму в домашніх умовах. Підготуйте продукти.

Баклажани в аджику на зиму - фото крок 2 2. Наріжте всі овочі. Баклажани слід нарізати кільцями, товщина яких повинна складати до 0,7 мм. Всі інші овочі подрібніть дрібно. Помідори потрібно пропустити через мясорукбу.

Баклажани в аджику на зиму - фото крок 3 3. Помідори перекрутити і відправте в посуд, в якій буде готується соус. Додайте до них перець духмяний, часник (подрібнений), а також лавровий лист і гіркий перець. Піну знімати не потрібно, а томити морс слід близько 20 хвилин.

Баклажани в аджику на зиму - фото крок 4 4. У киплячі томати додайте баклажани і акуратно все перемішайте. Доведіть все до кипіння, але постійно помішуйте і стежте, щоб маса не пригоріла. Помішувати краще звичайної ложкою, а не лопаткою, щоб краще відчувати дно.

Баклажани в аджику на зиму - фото крок 5 5. через 20 хвилин наші баклажани готові! У заздалегідь підготовлені банки можна починати викладати закуску в аджике. Коли баночки будуть під вгору наповнені, можна їх закатати, перевернути на дно і накрити теплою ковдрою. Дайте і постояти до повного охолодження і приберіть в комору або льох.

Баклажани в аджику на зиму - фото крок 6 6. В якості закуски до будь-яких других страв або під спиртне, баклажани підходять найкраще! Дуже рекомендую приготувати баклажани в аджиці на зиму в домашніх умовах за цим рецептом.

Подібні рецепти

Баклажани в аджику

Баклажани по-грецьки на зиму

Баклажани в аджику — гостра холодна закуска. зручна: її можна довго зберігати в холодильнику, закочувати в банки для зимового зберігання. цікаво? розповідаю, як приготувати баклажани в аджиці! опис приготування: Баклажани в аджику я готувала трохи незвично. те, що я називаю аджикою, на Кавказ...

Баклажани з морквою і часником на зиму

Баклажани з морквою і часником на зиму

Сезон консервації в самому розпалі, і сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати баклажани з морквою і часником на зиму. Цей рецепт обов'язково сподобається всім любителям баклажанів. опис приготування: рецепт баклажанів, маринованих з часником і морквою в кисло-солодкому соусі...

Баклажани з майонезом на зиму

Баклажани з майонезом на зиму

Дуже смачна заготівля з баклажанів на зиму. Цікавий варіант закуски, яка стане в нагоді як для повсякденного столу, так і для святкового. опис приготування: розповім, як приготувати баклажани з майонезом на зиму. Салат не тільки смачний, але і поживний, а ще він багатий калієм, який так необхі...

Баклажани з капустою на зиму

Баклажани з капустою на зиму

Тут ви знайдете відмінне поєднання овочів, а, отже, і салат вийде неймовірно смачним, він буде радувати вас і ваших близьких в зимовий час і нагадувати про тепле сонячне літо. опис приготування: Ви знаєте, цей простий рецепт баклажанів з капустою на зиму якраз той випадок, коли в одній страві ...

Баклажани з волоськими горіхами на зиму

Баклажани з волоськими горіхами на зиму

Ділюся рецептом дуже смачної заготовки на зиму з баклажанів з волоськими горіхами. Процес приготування нескладний, а виходить закуска гідна святкового столу. опис приготування: Якщо любите гостре, то в начинку можна додати стручок гострого перцю. Із зелені підійде кінза, петрушка або кріп. А в...