Рецепт Баклажани в аджику

Рецепт Баклажани в аджику
Кількість порцій: 4-5 Час приготування: 40 хв.
Баклажани в аджику — гостра холодна закуска. зручна: її можна довго зберігати в холодильнику, закочувати в банки для зимового зберігання. цікаво? розповідаю, як приготувати баклажани в аджиці!


опис приготування:

Баклажани в аджику я готувала трохи незвично. те, що я називаю аджикою, на Кавказі напевно назвуть якось інакше. Але на Кубані аджикою називають саме такий соус.

Баклажани в аджику, рецепт який я представила нижче, можна закочувати в банки на зиму, а можна подавати до столу негайно. Так що — пробуйте Можливо, відкриєте для себе ще один хороший варіант заготовки.

  • баклажани— 3 штуки
  • перець гострий— 100 грам
  • Перець болгарський— 70 грам
  • помідор— 3 штуки(середніх)
  • зелень— 100 грам(Braai, петрушка, базилік,кріп)
  • часник— 8 зубчиків
  • Хміль-сунелі— 1 За смаком(суха приправа)
  • сіль— 1 За смаком
Баклажани в аджику - фото крок 1 У баклажан видалити плодоніжки, помити, обсушити, запекти на грилі або в духовці до готовності, приблизно 30 хв.

Баклажани в аджику - фото крок 2 У цей час приготувати аджику. Помідори обдати окропом і очистити від шкірки.

Баклажани в аджику - фото крок 3 Чистим, крупно ріжемо перці.

Баклажани в аджику - фото крок 4 моєму, сушарка, крупно ріжемо зелень.

Баклажани в аджику - фото крок 5 За допомогою блендера подрібніть всі інгредієнти рецепту, крім баклажан. спробуй, якщо треба додайте спецій. Аджика готова.

Баклажани в аджику - фото крок 6 поріжте баклажани, змішайте з аджикою. власне, сніданок готовий — тепер її можна або подавати до столу, або закочувати в банки і відправляти на зберігання.

Подібні рецепти

Баклажани в аджику на зиму

Мідії Казино

дотримуючись рецептури, баклажани в аджиці на зиму в домашніх умовах порадують навіть вимогливих гурманів своїм кисло-солодким і злегка гоструватим смаком. Дуже рекомендую в якості закуски. опис приготування: Відмінна закуска для тих, хто любить відкривати соління до смаженої картоплі або м'яс...

Баклажани з яйцем і помідорами

Баклажани з яйцем і помідорами

Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...

Булгур з куркою і томатами

Булгур з куркою і томатами

Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...

Баклажани по-індійськи

Баклажани по-індійськи

Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці — дуже просте в приготуванні і смачна страва на балканський манер. Щось схоже часто готують в Болгарії, колишньої Югославії. опис приготування: мабуть, моє улюблене болгарське блюдо — бринза, запечена в духовці з овочами. Якщо бринза хороша, свіжа, то блюдо завжди вих...