Рецепт Баклажани в аджику

Рецепт Баклажани в аджику
Кількість порцій: 4-5 Час приготування: 40 хв.
Баклажани в аджику — гостра холодна закуска. зручна: її можна довго зберігати в холодильнику, закочувати в банки для зимового зберігання. цікаво? розповідаю, як приготувати баклажани в аджиці!


опис приготування:

Баклажани в аджику я готувала трохи незвично. те, що я називаю аджикою, на Кавказі напевно назвуть якось інакше. Але на Кубані аджикою називають саме такий соус.

Баклажани в аджику, рецепт який я представила нижче, можна закочувати в банки на зиму, а можна подавати до столу негайно. Так що — пробуйте Можливо, відкриєте для себе ще один хороший варіант заготовки.

  • баклажани— 3 штуки
  • перець гострий— 100 грам
  • Перець болгарський— 70 грам
  • помідор— 3 штуки(середніх)
  • зелень— 100 грам(Braai, петрушка, базилік,кріп)
  • часник— 8 зубчиків
  • Хміль-сунелі— 1 За смаком(суха приправа)
  • сіль— 1 За смаком
Баклажани в аджику - фото крок 1 У баклажан видалити плодоніжки, помити, обсушити, запекти на грилі або в духовці до готовності, приблизно 30 хв.

Баклажани в аджику - фото крок 2 У цей час приготувати аджику. Помідори обдати окропом і очистити від шкірки.

Баклажани в аджику - фото крок 3 Чистим, крупно ріжемо перці.

Баклажани в аджику - фото крок 4 моєму, сушарка, крупно ріжемо зелень.

Баклажани в аджику - фото крок 5 За допомогою блендера подрібніть всі інгредієнти рецепту, крім баклажан. спробуй, якщо треба додайте спецій. Аджика готова.

Баклажани в аджику - фото крок 6 поріжте баклажани, змішайте з аджикою. власне, сніданок готовий — тепер її можна або подавати до столу, або закочувати в банки і відправляти на зберігання.

Подібні рецепти

Баклажани в аджику на зиму

Тушковані баклажани під соусом

дотримуючись рецептури, баклажани в аджиці на зиму в домашніх умовах порадують навіть вимогливих гурманів своїм кисло-солодким і злегка гоструватим смаком. Дуже рекомендую в якості закуски. опис приготування: Відмінна закуска для тих, хто любить відкривати соління до смаженої картоплі або м'яс...

Баклажани запечені

Баклажани запечені

проста, корисна і смачна річна закуска з баклажанів. розповім, як приготувати баклажани запечені. Їх можна подавати самостійно або використовувати для приготування салатів та інших страв. опис приготування: Запечені баклажани - це не тільки смачне, але і корисне блюдо, оскільки для їх приготув...

Баклажани з грибами в сметані

Баклажани з грибами в сметані

Баклажани добре поєднуються з печерицями, а вже тушковані в сметані - справжня смакота! Блюдо ідеально поєднується з картопляним пюре або спагетті. ситно, смачно і дуже просто! рекомендую! опис приготування: Докладніше, як приготувати баклажани з грибами, я розповім нижче. Печериці можна замін...

Баклажани з волоськими горіхами

Баклажани з волоськими горіхами

Баклажани з волоськими горіхами — це дуже смачна закуска до будь-якого столу! Традиційна страва грузинської кухні. опис приготування: Смажені баклажани з волоськими горіхами — це чи не найпопулярніша закуска на грузинських столах. готується вона, що доводить цей рецепт, до божевілля просто, пр...

Баклажани з волоськими горіхами на зиму

Баклажани з волоськими горіхами на зиму

Ділюся рецептом дуже смачної заготовки на зиму з баклажанів з волоськими горіхами. Процес приготування нескладний, а виходить закуска гідна святкового столу. опис приготування: Якщо любите гостре, то в начинку можна додати стручок гострого перцю. Із зелені підійде кінза, петрушка або кріп. А в...