Рецепт Баклажановий соус

Рецепт Баклажановий соус
Кількість порцій: 10-15 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Пропоную приготувати густий ароматний соус з баклажанів та помідорів з прянощами. Дуже добре підходить для заправки пасти або рису, може служити соусом для піци і цілком замінить кетчуп.

опис приготування:

Це рецепт в міру гострого, пікантного і дуже смачного соусу. Готовий соус можна додатково пюрировать для отримання гладкою текстури. Але ми любимо так. Ще один формат улюблених баклажанів. Хороший рецепт і тим, що такий соус можна закочувати на зиму.

  • баклажани— 700 грам
  • помідори— 1 кілограм(стиглі)
  • Перець солодкий— 2 штуки
  • перець угорський— 1 штука(середньої гостроти)
  • часник— 4 зубчики
  • селера листова— 1 пучок
  • базилік— 1 пучок
  • розмарин свіжий— 1 штука(невелика гілочка)
  • Чорний перець— 1 Чайна ложка
  • гвоздика— 2 штуки
  • гірчичне насіння— 1-2 Ст. ложок
  • Масло оливкове— 3 Ст. ложки
  • цукор— 2 Ст. ложки
  • Оцет винний червоний— 2 Ст. ложки
  • сіль— 1 Ст. ложка(якщо не влаштовувати, ложку брати не повну)
баклажановий соус - фото крок 1 баклажани, перець і часник пробийте блендером в пульсовом режимі в крихту баклажани.

баклажановий соус - фото крок 2 У глибокій сковороді з товстим дном на середньому вогні обсмажуйте, помішуючи, овочеву суміш до м'якості. Не поспішайте, не потрібно рум'янити овочі, тільки прогрівати. Техніка як у італійського соффрітто, повільна пассеровка.

баклажановий соус - фото крок 3 Поки овочі пасерують, пробийте блендером стиглі помідори (можна без шкірки) з часником і пряними травами.

баклажановий соус - фото крок 4 Влийте помідорні масу до овочів і продовжуйте гасити також неспішно на вогні нижче середнього. Посоліть і додайте цукор. Коли обсяг зменшиться приблизно на половину і консистенція стане ближче до густого соусу, додайте прянощі. Перець і гвоздику потовчіть не дуже дрібно, насіння гірчиці додавайте цілими. Влийте червоний винний оцет і тушкуйте ще 5 хвилин.

баклажановий соус - фото крок 5 Далі на ваш розсуд - можна розлити гарячий соус в гарячі стерильні банки і закатати. Перевернув, укутати банки до їх повного охолодження. У такому вигляді соус добре варто в квартирі. А можна, остудивши, прибрати в холодильник і є відразу.

Подібні рецепти

Баклажановий дип

Яєчня з рідким жовтком

Діп - це такий соус, в який занурюють їжу. Якщо плануєте посиденьки з друзями, спробуйте, як приготувати баклажановий дип. Це смачний овочевий соус, який підійде для чіпсів, м'яса, овочів. опис приготування: Баклажани перед запіканням краще наколоти виделкою і змастити олією. Для всіх любителі...

Баклажани з яйцем і помідорами

Баклажани з яйцем і помідорами

Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...

Булгур з куркою і томатами

Булгур з куркою і томатами

Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...

Баклажани по-індійськи

Баклажани по-індійськи

Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці — дуже просте в приготуванні і смачна страва на балканський манер. Щось схоже часто готують в Болгарії, колишньої Югославії. опис приготування: мабуть, моє улюблене болгарське блюдо — бринза, запечена в духовці з овочами. Якщо бринза хороша, свіжа, то блюдо завжди вих...