Рецепт Баклажановий дип

Рецепт Баклажановий дип
Кількість порцій: 5-7 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Діп - це такий соус, в який занурюють їжу. Якщо плануєте посиденьки з друзями, спробуйте, як приготувати баклажановий дип. Це смачний овочевий соус, який підійде для чіпсів, м'яса, овочів.

опис приготування:

Баклажани перед запіканням краще наколоти виделкою і змастити олією. Для всіх любителів баклажанів цей соус стане улюбленим. Якщо базилік вам не до смаку, замініть його кінзою, виходить зовсім інший соус, але теж смачно.

  • баклажани— 2 штуки
  • часник— 1 зубчик
  • Сік лимона— 1 Ст. ложка
  • сіль, перець— За смаком
  • Зелень петрушки і базиліка— 1 пучок
  • Оливкова олія— 3 Ст. ложки
баклажановий дип - фото крок 1 1. Запечіть баклажани в духовці при температурі 200 градусів 35-40 хвилин.

баклажановий дип - фото крок 2 2. остудіть баклажани, розріжте і витягніть ложкою м'якоть.

баклажановий дип - фото крок 3 3. Перекладіть м'якоть баклажана в чашу блендера, додайте листя базиліка і петрушки.

баклажановий дип - фото крок 4 4. Часник наріжте тонкими пластинами, відправте в чашу. Також додайте лимонний сік і оливкову олію. Додати сіль, поперчіть і збийте до однорідної маси.

баклажановий дип - фото крок 5 5. Перекладіть дип в ємність і поставте в холодильник.

баклажановий дип - фото крок 6 6. Подавайте до чіпсів, сухарі, свіжим овочам або до м'яса.

Подібні рецепти

Баклажановий соус

Вершковий дип

Пропоную приготувати густий ароматний соус з баклажанів та помідорів з прянощами. Дуже добре підходить для заправки пасти або рису, може служити соусом для піци і цілком замінить кетчуп. опис приготування: Це рецепт в міру гострого, пікантного і дуже смачного соусу. Готовий соус можна додатков...

Баклажани з яйцем і помідорами

Баклажани з яйцем і помідорами

Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...

Булгур з куркою і томатами

Булгур з куркою і томатами

Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...

Баклажани по-індійськи

Баклажани по-індійськи

Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці — дуже просте в приготуванні і смачна страва на балканський манер. Щось схоже часто готують в Болгарії, колишньої Югославії. опис приготування: мабуть, моє улюблене болгарське блюдо — бринза, запечена в духовці з овочами. Якщо бринза хороша, свіжа, то блюдо завжди вих...