Рецепт Bražka на пшеницю
Якщо ви раптом вирішите робити домашній самогон, то кращої основи, ніж бражка на пшениці ви не придумаєте. Тому, раджу запам'ятати рецепт бражки на пшениці і записати в куховарську книгу!
опис приготування:
Існує багато різних рецептів браги, не тільки на пшеницю. Якщо ви вирішили саме пшеничне зробити, тоді раджу готувати її без дріжджів. звичайно, Зараз і з дріжджами роблять часто, щоб бродила краще, але якісної пророслої пшениці дріжджі не знадобляться. Отже, для приготування бражки на пшениці нам знадобиться: сама пшениця безпосередньо, цукор, вода, а також вугілля активоване — для очищення, і ємність з гідрозатворів (бажано).
- зерна пшениці— 5 кілограм
- цукор— 6,5 кілограма
- вода— 16-17 літрів
далі: пшениця повинна прорости. Залийте її водою (вода повинна добре покривати пшеницю), зверху посипте кілограмом цукру (можна і півтора). Я накриваю злегка марлею і залишаю днів на 5 (хоча, вже на третій день пшениця може прорости).
Ось такий приблизно повинна бути проросла пшениця. До речі, можете заздалегідь перевірити пшеницю — не вся добре проростає. Повторіть процедуру попередньо з жменею пшениці.
Для бродіння пшениці найкраще мати велику ємність з гідрозатворів. У мене такої не знайшлося — підійшли і звичайні скляні банки. У великій каструлі змішайте 15 літрів води і 5 кілограм цукру. Додайте в отриману суміш проросле зерно. перемішайте, розлийте по банках і поставити в тепле місце для бродіння. Бродити суміш буде днів 7, може й 10. Обов'язково прибирайте піну з поверхні, що буде утворюватися.
Потім брагу слід процідити і перейти до очищення: я для цього використовую звичайний активоване вугілля. приблизно 50 грам на літр. Тільки перед тим, як додавати в брагу — подрібніть в порошок вугілля.
Чистота вже залежить від вашого терпіння, скільки разів проціджувати і очищати будете.
Можете готову бражку з пшениці вживати або робити з неї самогон. Смачного!
Подібні рецепти
Гарбузово-кукурудзяна каша на молоці
Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...
Булгур з куркою і томатами
Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...
Баклажани по-індійськи
Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...
Бринза запечена в духовці
Бринза запечена в духовці — дуже просте в приготуванні і смачна страва на балканський манер. Щось схоже часто готують в Болгарії, колишньої Югославії. опис приготування: мабуть, моє улюблене болгарське блюдо — бринза, запечена в духовці з овочами. Якщо бринза хороша, свіжа, то блюдо завжди вих...
Бальзамічний крем-соус
Чудова заправка для салатів, страв з риби і м'яса. Такий крем в магазині коштує досить дорого, тому краще приготувати його самому і невеликою порцією. Готується він дуже просто. опис приготування: Будь-яке просте блюдо можна перетворити на делікатес, доповнивши його смачним соусом або заправко...