Рецепт Бездрожжевой хлеб на солоде
Напевно, ні у однієї страви немає стільки різноманітних рецептів, як у хліба. Пропоную ще один — це бездріжджовий хліб на солоді, технічно рецепт простий, але вимагає витрати часу.
опис приготування:
Хліб за кількістю рецептів не зрівняється ні з яким блюдом. Як тільки людина навчилася його випікати, він підбудовував свої рецепти під свій спосіб життя, свої смаки, тому мій рецепт лише найменша частина накопиченого досвіду в цій справі. Спекти такий хліб досить просто, правда потрібно бажання і наявність часу. Дотримуйтесь покроковому рецептом і все вийде!
- Солод— 2 Ст. ложки(з гіркою)
- вода— 690 мілілітрів(90 мл. — для заварки, 600 мл. — для замісу тіста)
- борошно житнє— 520 грам(обдирне)
- КМКЗ житньо— 3 Ст. ложки(кисломолочная закваска)
- борошно лляне— 50 грам
- Борошно пшеничне— 100 грам(1 сорт)
- сіль— 20 грам
- мед— 2 Ст. ложки
влийте 90 мл. окропу в солод і дайте настоятися 1 час.
У ємність для замішування тіста влийте 300 мл. води, додайте 3 ст. ложки житнього закваски і 2 ст. ложки меду, розмішайте.
Добавьте настоявшуюся солодовую заварку.
всипте 270 грам житнього борошна, розмішайте.
додайте ще 300 мл. води, розмішайте і залишіть опару на 7 годин, вона повинна збільшитися приблизно в 2 рази.
опара готова, можна приступати до замісу тіста.
Додайте в опару 20 грам солі, 50 грам льняної муки, 100 грам пшеничного борошна, 200 грам житнього борошна.
всипте борошно, замісіть тісто.
Поставте тісто на расстойку на 3-4 годину.
Тісто після вистоювання.
Підготуйте кошик для випічки. Якщо немає спеціальної кошика, можна взяти звичайну хлібну кошик, застелити її серветкою і добре присипати борошном.
Викладіть тісто на стіл, присипаний борошном, підберіть кінці тесту "; в вузлик ";.
Покладіть тісто в підготовлену кошик "; вузликом" вниз.
Дайте тесту "; підійти" ще 1 час, після чого перекладіть на лист для випічки. Випікайте близько години в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці.
Готовий хліб перекласти на решітку до повного охолодження, після чого його можна подавати до столу.
Хліб вийшов красивим, з хрусткою скоринкою в мальовничих тріщинках, всередині дрібнопористий, з легкої приємною кислинкою. Зберігається такий хліб досить довго, близько 1 тижні.
Подібні рецепти
Круасани в стилі «Яблучний пиріг»
Хлеб на картофельном отваре всегда мягкий и вкусный, а еще очень ароматный. Также такой хлеб отличается отменным вкусом и мягкостью. рекомендую спробувати! опис приготування: Картофельный хлеб отличается отменным вкусом и мягкостью. А добавление в тесто укропа делает его очень ароматным. Заме...
Баклажани з яйцем і помідорами
Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...
Булгур з куркою і томатами
Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...
Баклажани по-індійськи
Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...
Бринза запечена в духовці
Бринза запечена в духовці — дуже просте в приготуванні і смачна страва на балканський манер. Щось схоже часто готують в Болгарії, колишньої Югославії. опис приготування: мабуть, моє улюблене болгарське блюдо — бринза, запечена в духовці з овочами. Якщо бринза хороша, свіжа, то блюдо завжди вих...