Рецепт Ароматный картофельный хлеб
Хлеб на картофельном отваре всегда мягкий и вкусный, а еще очень ароматный. Также такой хлеб отличается отменным вкусом и мягкостью. рекомендую спробувати!
опис приготування:
Картофельный хлеб отличается отменным вкусом и мягкостью. А добавление в тесто укропа делает его очень ароматным. Замесить тесто удобно в хлебопечке или кухонном комбайне. А вот выпекать такой хлеб лучше в духовке, тогда румяный каравай будет не только щекотать обоняние, но и радовать глаз.
- картопляний відвар— 350 мілілітрів
- картопляне пюре— 200-250 мілілітрів
- борошно пшеничне 1 сорт— 3 склянки(по 250 мл)
- борошно пшеничне в / сорт— 1 склянок(приблизно)
- кріп сушений— 2 Ст. ложки
- масло рослинне— 3 Ст. ложки
- дріжджі сухі— 1 Чайна ложка
В ведерко хлебопечки или чашу комбайна положить размятый в пюре картофель (приблизно 200 -250 мл) и залить его теплым отваром. Добавить сухой укроп и перемешать.
Додати просіяне борошно, влити олію (оставив ложку на разделку) и добавить дрожжи. Включить замес теста.
Вымесить неплотное нежное тесто и оставить его подходить вдвое.
Смазанными руками выложить аккуратно нежное тесто на смазанный стол, чуть присыпать мукой и сформовать круглый каравай.
Переложить на лист с пергаментом или ковриком для выпечки, дать расстояться вдвое, прикрыв перевернутой миской. Присыпать сверху немного мукой и нанести 3-4 надреза острым лезвием.
Випікати в розігрітій до 220 градусов духовке до схватывания корочки, затем убавить нагрев до 200 и допечь до готовности. Проверить готовность хлеба можно, постучав костяшками пальцев по дну каравая – звук должен быть глухим, а хлеб очень легким.
Дать хлебу остыть, накривши лляним рушником. краще, если хлеб полежит несколько часов – так его вкус станет ярче.
Очень вкусен такой хлеб со свежей зеленью и помидорами.
Подібні рецепти
Заварной бездрожжевой хлеб
Выпечка с яблоками актуальна всегда! Многие хозяйки готовят её часто, поэтому хочется видеть новые и вкусные рецепты. Меняется тесто, вкусовые добавки, а главный ингредиент остаётся. пробуємо! опис приготування: Нещодавно я дізналася, как приготовить ароматный яблочный пирог. Начинка вышла нео...
Бездрожжевой хлеб на солоде
Напевно, ні у однієї страви немає стільки різноманітних рецептів, як у хліба. Пропоную ще один — це бездріжджовий хліб на солоді, технічно рецепт простий, але вимагає витрати часу. опис приготування: Хліб за кількістю рецептів не зрівняється ні з яким блюдом. Як тільки людина навчилася його ви...
Баклажани з яйцем і помідорами
Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...
Булгур з куркою і томатами
Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...
Баклажани по-індійськи
Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...