Рецепт Баклажани в горлодері

Рецепт Баклажани в горлодері
Кількість порцій: 10-12 Час приготування: 19 г. 0 хв.
Серпень - сама баклажанная пора! А ще в серпні стиглі помідори і зріла ароматна зелень. Саме час готувати смажені баклажани в заливці з гострого горлодера. Вкуснятина!

опис приготування:

Горлодер краще зробити напередодні, щоб настоявся і навіть трішки заграє - так смачніше! А взагалі блюдо просте. Такі баклажани відмінно поєднуються з м'ясом і птицею, а з шашличком… пробуйте!

  • баклажани— 1 кілограм
  • помідори— 1 кілограм(стиглі, м'ясисті)
  • часник— 1 штука(головка)
  • Солодкий перець— 2 штуки
  • Перець угорський среднеострие— 2 штуки
  • зелень— 2 пучка(по 1/2 пучка петрушки і базиліка і 1 пучок селери)
  • Чорний перець— 1 Чайна ложка
  • сіль— 1,5 чайних ложки
  • Масло рослинне— 4-5 Ст. ложок
Баклажани в горлодере - фото крок 1 Подрібніть в блендері помідори, солодкий і гострий перець, часник і пучок зелені. Краще брати петрушку і селеру.

Баклажани в горлодере - фото крок 2 Наріжте тонко базилік, посоліть і поперчіть горлодер за смаком, але трохи з надлишком. Добре перемішайте до розчинення солі та дайте настоятися хоча б кілька годин.

Баклажани в горлодере - фото крок 3 Баклажани наріжте товстими кружечками і обсмажте на гарячому маслі до легкої рум'яної скоринки. Сильно не румяньте, щоб не гірчить.

Баклажани в горлодере - фото крок 4 Кожну обсмажену порцію баклажанів відразу зі сковороди кладіть в горлодер.

Баклажани в горлодере - фото крок 5 Додайте нарізану соломкою зелень, я все-таки більше люблю тут селера - він не розкисає, і добре перемішайте. Слідкуйте, щоб все баклажани вже просякли горлодером. Накрийте кришкою і приберіть в холодильник годин на 6-8. І звичайно, чим довше стоїть — тим смачніше закуска стає. В розумних межах, природно!

Баклажани в горлодере - фото крок 6 Пригощайтеся!

Подібні рецепти

Баклажани з яйцем і помідорами

Баклажани по-французьки

Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...

Булгур з куркою і томатами

Булгур з куркою і томатами

Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...

Баклажани по-індійськи

Баклажани по-індійськи

Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці — дуже просте в приготуванні і смачна страва на балканський манер. Щось схоже часто готують в Болгарії, колишньої Югославії. опис приготування: мабуть, моє улюблене болгарське блюдо — бринза, запечена в духовці з овочами. Якщо бринза хороша, свіжа, то блюдо завжди вих...

Бальзамічний крем-соус

Бальзамічний крем-соус

Чудова заправка для салатів, страв з риби і м'яса. Такий крем в магазині коштує досить дорого, тому краще приготувати його самому і невеликою порцією. Готується він дуже просто. опис приготування: Будь-яке просте блюдо можна перетворити на делікатес, доповнивши його смачним соусом або заправко...