Рецепт Баклажани по-шанхайськи

Рецепт Баклажани по-шанхайськи
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 40 хв.
Відмінний варіант закуски на святковому столі. Простий рецепт баклажан по-шанхайський допоможе Вам здивувати своїх гостей пікантним блюдом.

опис приготування:

Китайська кухня сама по собі дуже специфічна і гостра. Шанхайська — не виняток. Проте, якщо вміло приготувати ключову складову страви — соус, то і гостра кухня здасться дуже смачною і пікантною. Для приготування баклажан по-шанхайський важливо використовувати правильні спеції. Не варто переборщувати з сіллю — соєвий соус і так досить солоний. Можете додати кунжутного масла або змішати світлий і темний соєвий соус. Дивимося нижче рецепт з фото.

  • баклажани— 2-3 штук
  • Курячий бульйон— 1 Склянка
  • Соєвий соус— 2 Ст. ложки
  • Томатна паста— 1 Ст. ложка
  • Цибуля— 1 штука
  • часник— 2 зубчики
  • Олія— За смаком
  • зелень— За смаком
Баклажани по-шанхайський - фото крок 1 Чистимо і ріжемо баклажани досить товстими кільцями. Посипаємо сіллю і відставляємо хвилин на 10-15.

Баклажани по-шанхайський - фото крок 2 Тепер в невеликій кількості масла обсмажуємо з двох сторін баклажани хвилин 7-10.

Баклажани по-шанхайський - фото крок 3 готуємо соус: змішуємо бульйон, соєвий соус, томатну пасту, подрібнений часник і спеції. На пательні, де смажили баклажани, тушкуємо соус хвилин 5.

Баклажани по-шанхайський - фото крок 4 Тепер викладаємо баклажани до соусу і тушкуємо до готовності. От і все! Наші баклажани по-шанхайський готові! Подаємо їх прямо з печі, можна прикрасити зеленню і приготувати легкий гарнір до них — рис або картопля. Смачного)

Подібні рецепти

Баклажани з яйцем і помідорами

Кіш з грибами і карбонад

Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...

Булгур з куркою і томатами

Булгур з куркою і томатами

Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...

Баклажани по-індійськи

Баклажани по-індійськи

Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці — дуже просте в приготуванні і смачна страва на балканський манер. Щось схоже часто готують в Болгарії, колишньої Югославії. опис приготування: мабуть, моє улюблене болгарське блюдо — бринза, запечена в духовці з овочами. Якщо бринза хороша, свіжа, то блюдо завжди вих...

Бальзамічний крем-соус

Бальзамічний крем-соус

Чудова заправка для салатів, страв з риби і м'яса. Такий крем в магазині коштує досить дорого, тому краще приготувати його самому і невеликою порцією. Готується він дуже просто. опис приготування: Будь-яке просте блюдо можна перетворити на делікатес, доповнивши його смачним соусом або заправко...