Рецепт Абрикосовий сироп

Рецепт Абрикосовий сироп
Кількість порцій: 4 Час приготування: 10 г. 0 хв.
Найкращий спосіб підняти собі настрій похмурими зимовими днями — відкрити баночку цього сонячного сиропу і приготувати з ним що-небудь смачненьке, наприклад, полити таким сиропом морозиво.

опис приготування:

що, насправді такий сироп можна приготувати з різних фруктів і ягід, але абрикосовий сироп в домашніх умовах виходить, на мій погляд, найсмачнішим. До того ж у нього дуже яскравий сонячний колір, а аромат і зовсім незрівнянний, що вже тут говорити. У господарстві такому простому рецептом абрикосового сиропу завжди знайдеться застосування, адже з ним можна готувати різну випічку, в також використовувати сироп як начинки до морозива, адже це дуже смачно.

1) Насамперед, абрикоси, звичайно ж, слід добре промити під проточною водою.

2) Перекладаємо абрикоси в каструлю (бажано з товстим дном) і заливаємо їх водою. Ставимо каструлю на вогонь і варимо абрикоси 30-40 хвилин, тобто до тих пір, поки вони не размягчатся і не стануть розвалюватися. Щоб цей процес відбувався швидше, абрикоси можна під час варіння тиснути ложкою або товкачиком для картоплі.

3) Потім ми застилає дрібне сито двома шарами марлі, встановлюємо його над каструлькою і викладаємо в сито абрикоси разом з соком. У такому вигляді ставимо абрикоси в холодильник на 8 годин, щоб рідина потихеньку стікала, віджимати абрикоси в марлі не варто, інакше сироп вийде каламутним.

4) через 8 годин ми переливаємо абрикосовий сік в каструльку, попередньо вимірявши його обсяг. Додаємо в сік потрібно кількість цукру з розрахунку 400 грам цукру на 600 мл соку.

5) Ставимо каструлю на сильний вогонь, доводимо до кипіння і варимо сироп, помішуючи, протягом 5 хвилин, знімаємо каструлю з вогню.

6) Розливаємо гарячий сироп по підготовленим стерилізованим баночках (також гарячим). Закриваємо банки плотненько кришками, перевертаємо догори дном і, укутавши в теплу ковдру, залишаємо сироп до повного охолодження, після чого переносимо банки в прохолодне темне місце.

Приємного всім апетиту!


  • Абрикосы спелые— 2 кілограма
  • вода— 500 мілілітрів
  • цукор— 400 грам(на кожні 600 мл соку)
що, насправді такий сироп можна приготувати з різних фруктів і ягід, але абрикосовий сироп в домашніх умовах виходить, на мій погляд, найсмачнішим. До того ж у нього дуже яскравий сонячний колір, а аромат і зовсім незрівнянний, що вже тут говорити. У господарстві такому простому рецептом абрикосового сиропу завжди знайдеться застосування, адже з ним можна готувати різну випічку, в також використовувати сироп як начинки до морозива, адже це дуже смачно.

1) Насамперед, абрикоси, звичайно ж, слід добре промити під проточною водою.

2) Перекладаємо абрикоси в каструлю (бажано з товстим дном) і заливаємо їх водою. Ставимо каструлю на вогонь і варимо абрикоси 30-40 хвилин, тобто до тих пір, поки вони не размягчатся і не стануть розвалюватися. Щоб цей процес відбувався швидше, абрикоси можна під час варіння тиснути ложкою або товкачиком для картоплі.

3) Потім ми застилає дрібне сито двома шарами марлі, встановлюємо його над каструлькою і викладаємо в сито абрикоси разом з соком. У такому вигляді ставимо абрикоси в холодильник на 8 годин, щоб рідина потихеньку стікала, віджимати абрикоси в марлі не варто, інакше сироп вийде каламутним.

4) через 8 годин ми переливаємо абрикосовий сік в каструльку, попередньо вимірявши його обсяг. Додаємо в сік потрібно кількість цукру з розрахунку 400 грам цукру на 600 мл соку.

5) Ставимо каструлю на сильний вогонь, доводимо до кипіння і варимо сироп, помішуючи, протягом 5 хвилин, знімаємо каструлю з вогню.

6) Розливаємо гарячий сироп по підготовленим стерилізованим баночках (також гарячим). Закриваємо банки плотненько кришками, перевертаємо догори дном і, укутавши в теплу ковдру, залишаємо сироп до повного охолодження, після чого переносимо банки в прохолодне темне місце.

Приємного всім апетиту!


Подібні рецепти

Kobler Абрикосовий

Абрикосовий десерт

Любите готувати коктейлі вдома? Тоді обов'язково зверніть увагу на цей нескладний варіант, як приготувати абрикосовий коблер. Красиво, смачно і просто — ідеальне поєднання. опис приготування: Щоб приготувати абрикосовий коблер в домашніх умовах необхідний невеликий запас льоду і ідеально мати ...

Абрикосовий топер

Абрикосовий топер

Якщо я хочу побалувати кохану людину, варю йому абрикосовий конфітюр. Приготувати його дуже просто, а смак виходить — божественний. Вам знадобляться абрикоси, цукор, лимон і пару годин часу. опис приготування: абрикосовий сокиру, приготовані за цим рецептом, ви зможете зберігати протягом цілог...

Грузинський сироп

Грузинський сироп

Рецепт приготування фруктово-ягідного сиропу по-грузинськи. опис приготування: Свіжовичавлений сік (це важливо) доводиться до кипіння, а потім вогонь зменшується і маса уварюється до моменту, поки рідини не стане менше рівно в 2 рази. У процесії варіння слід стежити за піною і час від часу її ...

Баклажани з яйцем і помідорами

Баклажани з яйцем і помідорами

Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...

Булгур з куркою і томатами

Булгур з куркою і томатами

Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...