Рецепт Баклажани як гриби на зиму
заготівля, яка закінчується першої. Баклажани виходять смачними і ароматними. Помірна кількість солі та оцту. Рецепт приготування простий, спробуйте.
опис приготування:
Для цього рецепта краще вибрати баклажани без великих насіння. Готові баклажани мають приємний смак і помірний аромат. Не можна сказати, що від грибів не відрізниш, але грибний присмак, дійсно, присутній.
- баклажани— 1,3 кілограма
- часник— 4-6 зубчиків
- Олія соняшникова— 100-120 мілілітрів
- перець духмяний— 9-12 штук
- Перець чорний горошком— 9-12 штук
- сіль— 1,5 чайних ложки
- цукор— 1,5 чайних ложки
- оцет 9% — 3 Ст. ложки
- Лавровий лист— 3 штуки
- вода— 600-700 мілілітрів
- сіль— 2 чайних ложки
баклажани чистимо, ріжемо крупно і посипаємо сіллю. Додаємо чайну ложку солі і все перемішуємо. Ми залишаємо на 20-30 хвилин. потім, зціджувати рідину.
Обсмажуємо баклажани на соняшниковій олії до легкої скоринки.
Поки готуються баклажани, моєму банки і кришки. У банки кладемо лавровий лист, перець духмяний, перець горошком і нарізаний часник.
Обсмажені баклажани розкладаємо по банках.
На дно каструлі кладемо рушник і ставимо на нього банки.
У кожну банку насипаємо третина чайної ложки солі і половину чайної ложки цукру.
Додаємо в кожну банку по ложці оцту і наливаємо окріп. У каструлю наливаємо гарячу воду, наповнюючи її до "; плічок" банок.
стерилізуємо 10-12 хвилин. Кришки кладемо на банки, але, не закручиваем.
Банки закриваємо кришками, перевертаємо і вкутуємо пледом. Ми залишаємо до повного охолодження.
баклажани готові. Зберігаємо в прохолодному місці.
Подібні рецепти
Буряковий салат з руколою
Прекрасна заготовка з баклажан. Баклажани виходять як гриби: не тільки за смаком, але і за зовнішнім виглядом. Готуються "простіше нікуди", прекрасно зберігаються і не вимагають стерилізації. опис приготування: Я рекомендую дотримуватися оригінального рецепта. але, звичайно, по бажанню, ви мож...
Баклажани під гриби на зиму
Хочу поділитися рецептом приготування баклажанів. Вони дуже схожі на грибочки, якщо їх заправити олією і цибулею, як це часто ми робимо з вешенками або печерицями. запевняю, сподобається всім. опис приготування: Все баклажани потрібно зварити частинами в одному розсолі, потім їм же залити банк...
Баклажани як гриби з часником
Чи пробували ви баклажани, схожі на гриби? Якщо ні, то цей рецепт для вас. Виходить дуже смачна закуска, нагадує грибочки. Готувати її набагато простіше, ніж піти в ліс за грибами. опис приготування: Від душі рекомендую приготувати баклажани, які за смаком нагадують грибочки з часником. Готуют...
Баклажани з цибулею як гриби
думаю, не помилюся, якщо скажу, що баклажани є одним з найбільш затребуваних овочів для заготовок на зиму. Ділюся рецептом баклажанів з цибулею, які за смаком будуть схожі на гриби. опис приготування: Якщо в ваших краях не ростуть гриби або не було часу щоб відправитися за ними в ліс, не біда,...
Баклажани під гриби смажені
Цей варіант гарячого овочевого блюда знайомий багатьом. Пропоную вам на замітку дуже простий рецепт, як приготувати баклажани під гриби смажені без клопоту і зайвого часу. опис приготування: Пропоную звернути увагу на класичний рецепт баклажанів під гриби смажених, які стануть чудовою альтерна...