Рецепт Баклажани як гриби на зиму

Рецепт Баклажани як гриби на зиму
Кількість порцій: 3 Час приготування: 2 г. 0 хв.
заготівля, яка закінчується першої. Баклажани виходять смачними і ароматними. Помірна кількість солі та оцту. Рецепт приготування простий, спробуйте.

опис приготування:

Для цього рецепта краще вибрати баклажани без великих насіння. Готові баклажани мають приємний смак і помірний аромат. Не можна сказати, що від грибів не відрізниш, але грибний присмак, дійсно, присутній.

  • баклажани— 1,3 кілограма
  • часник— 4-6 зубчиків
  • Олія соняшникова— 100-120 мілілітрів
  • перець духмяний— 9-12 штук
  • Перець чорний горошком— 9-12 штук
  • сіль— 1,5 чайних ложки
  • цукор— 1,5 чайних ложки
  • оцет 9%  — 3 Ст. ложки
  • Лавровий лист— 3 штуки
  • вода— 600-700 мілілітрів
  • сіль— 2 чайних ложки
Баклажани як гриби на зиму - фото крок 1 підготуємо інгредієнти.

Баклажани як гриби на зиму - фото крок 2 баклажани чистимо, ріжемо крупно і посипаємо сіллю. Додаємо чайну ложку солі і все перемішуємо. Ми залишаємо на 20-30 хвилин. потім, зціджувати рідину.

Баклажани як гриби на зиму - фото крок 3 Обсмажуємо баклажани на соняшниковій олії до легкої скоринки.

Баклажани як гриби на зиму - фото крок 4 Поки готуються баклажани, моєму банки і кришки. У банки кладемо лавровий лист, перець духмяний, перець горошком і нарізаний часник.

Баклажани як гриби на зиму - фото крок 5 Обсмажені баклажани розкладаємо по банках.

Баклажани як гриби на зиму - фото крок 6 На дно каструлі кладемо рушник і ставимо на нього банки.

Баклажани як гриби на зиму - фото крок 7 У кожну банку насипаємо третина чайної ложки солі і половину чайної ложки цукру.

Баклажани як гриби на зиму - фото крок 8 Додаємо в кожну банку по ложці оцту і наливаємо окріп. У каструлю наливаємо гарячу воду, наповнюючи її до "; плічок" банок.
стерилізуємо 10-12 хвилин. Кришки кладемо на банки, але, не закручиваем.

Баклажани як гриби на зиму - фото крок 9 Банки закриваємо кришками, перевертаємо і вкутуємо пледом. Ми залишаємо до повного охолодження.
баклажани готові. Зберігаємо в прохолодному місці.

Подібні рецепти

Баклажани на зиму (як гриби)

Буряковий салат з руколою

Прекрасна заготовка з баклажан. Баклажани виходять як гриби: не тільки за смаком, але і за зовнішнім виглядом. Готуються "простіше нікуди", прекрасно зберігаються і не вимагають стерилізації. опис приготування: Я рекомендую дотримуватися оригінального рецепта. але, звичайно, по бажанню, ви мож...

Баклажани під гриби на зиму

Баклажани під гриби на зиму

Хочу поділитися рецептом приготування баклажанів. Вони дуже схожі на грибочки, якщо їх заправити олією і цибулею, як це часто ми робимо з вешенками або печерицями. запевняю, сподобається всім. опис приготування: Все баклажани потрібно зварити частинами в одному розсолі, потім їм же залити банк...

Баклажани як гриби з часником

Баклажани як гриби з часником

Чи пробували ви баклажани, схожі на гриби? Якщо ні, то цей рецепт для вас. Виходить дуже смачна закуска, нагадує грибочки. Готувати її набагато простіше, ніж піти в ліс за грибами. опис приготування: Від душі рекомендую приготувати баклажани, які за смаком нагадують грибочки з часником. Готуют...

Баклажани з цибулею як гриби

Баклажани з цибулею як гриби

думаю, не помилюся, якщо скажу, що баклажани є одним з найбільш затребуваних овочів для заготовок на зиму. Ділюся рецептом баклажанів з цибулею, які за смаком будуть схожі на гриби. опис приготування: Якщо в ваших краях не ростуть гриби або не було часу щоб відправитися за ними в ліс, не біда,...

Баклажани під гриби смажені

Баклажани під гриби смажені

Цей варіант гарячого овочевого блюда знайомий багатьом. Пропоную вам на замітку дуже простий рецепт, як приготувати баклажани під гриби смажені без клопоту і зайвого часу. опис приготування: Пропоную звернути увагу на класичний рецепт баклажанів під гриби смажених, які стануть чудовою альтерна...