Рецепт Баклажани на зиму без стерилізації
Взимку така смачна заготівля буде відмінно доповнювати ваші улюблені страви, наприклад, варену картоплю або запечене м'ясо. Ці баклажани точно підкорять вас своїм незвичайним, трохи пікантним смаком.
опис приготування:
У цьому рецепті я хочу розповісти вам, як приготувати баклажани на зиму без стерилізації, які будуть радувати вас своїм смаком довгий час. Я дуже люблю баклажани за їх яскравий і насичений смак, тому часто готую страви з них, причому вони виходять неймовірно смачними як в свіжому вигляді, так і в якості закаток. Як ви вже помітили, в складі є гострий перчик, я додаю його, тому в нашій сім'ї абсолютно все люблять, коли в стравах є пікантні нотки, але ви, звичайно, можете його і не додавати. Так чи інакше, але з цим простим рецептом баклажанів взимку без стерилізації ви зможете насолоджуватися відмінним смаком цієї заготовки холодними зимовими вечорами.
- баклажани— 1 кілограм
- помідори— 1 кілограм
- Перець болгарський— 300 грам
- перець гострий— 0,5-1 штуки
- часник— 100 грам
- оцет 9% — 30 мілілітрів
- цукор— 125 грам
- сіль— 30 грам
- Масло рослинне— 70 мілілітрів
2. всі овочі, крім баклажанів, складіть в чашу подрібнювача, зробіть масу однорідної.
3. Я віддаю перевагу середній помел, щоб було видно шматочки.
4. Поріжте баклажани великими шматочками, складіть їх в каструлю з подвійним дном або в казан.
5. Додайте овочеву заливку до баклажанів, а також сіль, цукор, оцет і масло рослинне. Доведіть до кипіння і варіть овочі під кришкою 20 хвилин.
6. Готові баклажани розкладіть по стерильним баночках. Накрийте стерильними кришками і закатати. Переверніть догори дном, накрийте ковдрою і залиште остигати. На наступний ранок можна перевернути їх і прибрати для зберігання в прохолодне місце.
Подібні рецепти
Котлети з путасу з кістками
Є такі заготовки, які не завжди слід піддавати складній обробці. При цьому вони довго зберігаються і зовсім не псуються. Читайте, як приготувати аджику на зиму без стерилізації. опис приготування: Аджику без стерилізації готують різними способами. Взагалі-то її не завжди варять для цього. Можн...
Баклажанна ікра на зиму без стерилізації
Якщо вам хочеться в холодну пору з'їсти що-небудь смачне і легке, баклажанная ікра на зиму без стерилізації стане відмінним варіантом. Ця страва може бути перекусом, закускою або гарніром до м'яса. опис приготування: Починається сезон баклажанів, і саме час запастися смачними закусками з них н...
Баклажани на зиму без оцту
Рецепт дуже смачної заготовки з баклажанів на зиму. баклажани обсмажуються, а потім перекладаються часником і зеленню. Така закуска буде до місця на будь-якому застілля. опис приготування: До цієї закуски достатньо буде приготувати будь-який гарнір і смачний обід або вечерю буде готовий. Можна...
Баклажани по-корейськи з овочами без обсмажування
Раджу вам подивитися, як приготувати баклажани по-корейськи без обсмажування - дієтичний рецепт свіжого літнього страви з овочами і пряною заправкою. Це - апетитне літній овочеве блюдо по-корейськи. опис приготування: Овочі бажано не обсмажувати, так вони зберігають максимум корисних речовин. ...
Баклажани як гриби на зиму
заготівля, яка закінчується першої. Баклажани виходять смачними і ароматними. Помірна кількість солі та оцту. Рецепт приготування простий, спробуйте. опис приготування: Для цього рецепта краще вибрати баклажани без великих насіння. Готові баклажани мають приємний смак і помірний аромат. Не мож...