Рецепт Баклажани на зиму без стерилізації

Рецепт Баклажани на зиму без стерилізації
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Взимку така смачна заготівля буде відмінно доповнювати ваші улюблені страви, наприклад, варену картоплю або запечене м'ясо. Ці баклажани точно підкорять вас своїм незвичайним, трохи пікантним смаком.

опис приготування:

У цьому рецепті я хочу розповісти вам, як приготувати баклажани на зиму без стерилізації, які будуть радувати вас своїм смаком довгий час. Я дуже люблю баклажани за їх яскравий і насичений смак, тому часто готую страви з них, причому вони виходять неймовірно смачними як в свіжому вигляді, так і в якості закаток. Як ви вже помітили, в складі є гострий перчик, я додаю його, тому в нашій сім'ї абсолютно все люблять, коли в стравах є пікантні нотки, але ви, звичайно, можете його і не додавати. Так чи інакше, але з цим простим рецептом баклажанів взимку без стерилізації ви зможете насолоджуватися відмінним смаком цієї заготовки холодними зимовими вечорами.

  • баклажани— 1 кілограм
  • помідори— 1 кілограм
  • Перець болгарський— 300 грам
  • перець гострий— 0,5-1 штуки
  • часник— 100 грам
  • оцет 9%  — 30 мілілітрів
  • цукор— 125 грам
  • сіль— 30 грам
  • Масло рослинне— 70 мілілітрів
Баклажани на зиму без стерилізації - фото крок 1 1. Підготуйте овочі для консервування. вимийте, очистіть, у перцю видаліть насіння. І тому рецепта підійдуть будь-які сорти баклажанів. головне, щоб овочі не були переспілі, у них жорсткі насіння.

Баклажани на зиму без стерилізації - фото крок 2 2. всі овочі, крім баклажанів, складіть в чашу подрібнювача, зробіть масу однорідної.

Баклажани на зиму без стерилізації - фото крок 3 3. Я віддаю перевагу середній помел, щоб було видно шматочки.

Баклажани на зиму без стерилізації - фото крок 4 4. Поріжте баклажани великими шматочками, складіть їх в каструлю з подвійним дном або в казан.

Баклажани на зиму без стерилізації - фото крок 5 5. Додайте овочеву заливку до баклажанів, а також сіль, цукор, оцет і масло рослинне. Доведіть до кипіння і варіть овочі під кришкою 20 хвилин.

Баклажани на зиму без стерилізації - фото крок 6 6. Готові баклажани розкладіть по стерильним баночках. Накрийте стерильними кришками і закатати. Переверніть догори дном, накрийте ковдрою і залиште остигати. На наступний ранок можна перевернути їх і прибрати для зберігання в прохолодне місце.

Подібні рецепти

Аджика на зиму без стерилізації

Котлети з путасу з кістками

Є такі заготовки, які не завжди слід піддавати складній обробці. При цьому вони довго зберігаються і зовсім не псуються. Читайте, як приготувати аджику на зиму без стерилізації. опис приготування: Аджику без стерилізації готують різними способами. Взагалі-то її не завжди варять для цього. Можн...

Баклажанна ікра на зиму без стерилізації

Баклажанна ікра на зиму без стерилізації

Якщо вам хочеться в холодну пору з'їсти що-небудь смачне і легке, баклажанная ікра на зиму без стерилізації стане відмінним варіантом. Ця страва може бути перекусом, закускою або гарніром до м'яса. опис приготування: Починається сезон баклажанів, і саме час запастися смачними закусками з них н...

Баклажани на зиму без оцту

Баклажани на зиму без оцту

Рецепт дуже смачної заготовки з баклажанів на зиму. баклажани обсмажуються, а потім перекладаються часником і зеленню. Така закуска буде до місця на будь-якому застілля. опис приготування: До цієї закуски достатньо буде приготувати будь-який гарнір і смачний обід або вечерю буде готовий. Можна...

Баклажани по-корейськи з овочами без обсмажування

Баклажани по-корейськи з овочами без обсмажування

Раджу вам подивитися, як приготувати баклажани по-корейськи без обсмажування - дієтичний рецепт свіжого літнього страви з овочами і пряною заправкою. Це - апетитне літній овочеве блюдо по-корейськи. опис приготування: Овочі бажано не обсмажувати, так вони зберігають максимум корисних речовин. ...

Баклажани як гриби на зиму

Баклажани як гриби на зиму

заготівля, яка закінчується першої. Баклажани виходять смачними і ароматними. Помірна кількість солі та оцту. Рецепт приготування простий, спробуйте. опис приготування: Для цього рецепта краще вибрати баклажани без великих насіння. Готові баклажани мають приємний смак і помірний аромат. Не мож...