Рецепт Баклажани фаршировані на зиму

Рецепт Баклажани фаршировані на зиму
Кількість порцій: 10 Час приготування: 2 г. 0 хв.
фаршировані баклажани — дуже красива і смачна закуска. Для неї краще підбирати баклажани однакового розміру. Ви зможете насолоджуватися такою закускою протягом півроку, вона відмінно зберігається.

опис приготування:

Як правильно приготувати баклажани фаршировані на зиму?

1. баклажани промийте, видаліть хвостики. У кожному з них прорежьте поздовжній кишеню, залишивши від країв пару сантиметрів.

2. Потім баклажани варіть в підсоленій воді протягом 30-40 хвилин. Коли баклажани ошпарити, покладіть їх на решеточку і притисніть вантажем, щоб стекла зайва рідина. Залиште їх під вантажем до охолодження.

3. Поки баклажани позбавляються від рідини і остигають, приготуйте начинку. цибулю очистіть, наріжте невеликими кубиками і обсмажте до золотистого кольору на соняшниковій олії. Очистіть моркву і корінь петрушки, наріжте соломкою і обсмажте на олії в іншій сковороді. Перемішайте обсмажені моркву, коріння і цибулю. Додайте до них нарізану зелень петрушки, посоліть і знову перемішайте. нехай остигає.

4. Начините баклажани начинкою і обмотайте листям селери або щільно обв'яжіть ниткою.

5. Покладіть фаршировані баклажани в банку, пересипаючи злам дрібно порубаним часником. Банки обмотайте матеріалом або марлею (замість кришки) і залиште на три дні в прохолодному місці.

6. Через три дні залийте баклажани соняшниковою олією, яке спочатку треба довести до кипіння, а потім охолодити. Кількість необхідного соняшникової олії залежить від щільності укладання баклажанів, тому прикидайте "; на око ";. Масло має на 1,5 см покривати верхній шар баклажанів.

7. Закрийте баклажани кришкою (закочувати не треба) і все! Фаршировані баклажани готові! Смачного!

  • баклажани— 2,3 кілограма
  • морква— 1/2 кілограма
  • Цибуля ріпчаста— 100 грам
  • часник (зубчики)  — 6-8 штук
  • петрушка (коріння)  — 100 грам
  • петрушка (зелень)  — 20 грам
  • сіль— 40 грам
  • Соняшникова олія— 200 грам
  • листя селери— 7-9 штук(Не обов'язково)
Як правильно приготувати баклажани фаршировані на зиму?

1. баклажани промийте, видаліть хвостики. У кожному з них прорежьте поздовжній кишеню, залишивши від країв пару сантиметрів.

2. Потім баклажани варіть в підсоленій воді протягом 30-40 хвилин. Коли баклажани ошпарити, покладіть їх на решеточку і притисніть вантажем, щоб стекла зайва рідина. Залиште їх під вантажем до охолодження.

3. Поки баклажани позбавляються від рідини і остигають, приготуйте начинку. цибулю очистіть, наріжте невеликими кубиками і обсмажте до золотистого кольору на соняшниковій олії. Очистіть моркву і корінь петрушки, наріжте соломкою і обсмажте на олії в іншій сковороді. Перемішайте обсмажені моркву, коріння і цибулю. Додайте до них нарізану зелень петрушки, посоліть і знову перемішайте. нехай остигає.

4. Начините баклажани начинкою і обмотайте листям селери або щільно обв'яжіть ниткою.

5. Покладіть фаршировані баклажани в банку, пересипаючи злам дрібно порубаним часником. Банки обмотайте матеріалом або марлею (замість кришки) і залиште на три дні в прохолодному місці.

6. Через три дні залийте баклажани соняшниковою олією, яке спочатку треба довести до кипіння, а потім охолодити. Кількість необхідного соняшникової олії залежить від щільності укладання баклажанів, тому прикидайте "; на око ";. Масло має на 1,5 см покривати верхній шар баклажанів.

7. Закрийте баклажани кришкою (закочувати не треба) і все! Фаршировані баклажани готові! Смачного!

Подібні рецепти

Баклажани, фаршировані куркою і овочами

Баклажани, фаршировані овочами, м`ясом і горіхами

У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати баклажани, фаршировані куркою і овочами, оригінальне літнє блюдо. Раджу подавати фаршировані баклажани з зеленим соусом - так смачніше і красивіше. опис приготування: На літньому столі обов'язково повинні бути страви з кабачків і баклажанів, тому р...

Баклажани з морквою фаршировані

Баклажани з морквою фаршировані

Пропоную вашій увазі рецепт приготування фаршированих баклажанів з морквою. Це прекрасна закуска, дуже апетитна і пікантна. Зробити її досить просто, а результат — фантастичний. опис приготування: Такі баклажани з морквою, фаршировані в домашніх, умовах стануть відмінним доповненням до будь-як...

Баклажани, фаршировані морквою і часником

Баклажани, фаршировані морквою і часником

З любителями пікантних домашніх заготовок поспішаю поділитися приголомшливим варіантом, як приготувати баклажани, фаршировані морквою і часником в маринаді. опис приготування: 1. Насамперед вимийте баклажани і відправте в каструлю з водою. Після закипання додайте сіль, варіть на середньому вог...

Баклажани солоні фаршировані

Баклажани солоні фаршировані

Простий рецепт приготування баклажанів, солоних і фаршированих, стане в нагоді будь-якої господині, яка бажає здивувати своїх рідних і гостей оригінальною і пікантною закускою на святковому столі! опис приготування: Баклажани гарні не тільки смажені, але і у вигляді заготовки. Ви можете самі в...

Баклажани, фаршировані помідорами і сиром

Баклажани, фаршировані помідорами і сиром

Ще одне оригінальне і нехлопотно в приготуванні блюдо з баклажанів — це баклажани, фаршировані помідорами і сиром. влітку, в сезон цих овочів, готуємо це смачна страва регулярно. опис приготування: Пропоную вам ще одну ідею приготування смачної закуски з баклажанів. Цей рецепт баклажанів, фарш...