Рецепт Баклажани, фаршировані фаршем, в духовці
Мені здається, кожна господиня повинна вміти приготувати це приголомшливе блюдо, адже його можна зробити і до свята, і на обід, такі баклажани виходять дуже смачними, а виглядають вони просто супер.
опис приготування:
Хочете зробити приємний сюрприз своїм домашнім і приготувати для них щось дійсно смачне? Тоді я розповім вам, як зробити баклажани, фаршировані фаршем, в духовці. Насправді за яким би приводу ви не приготували таке блюдо, до свята чи, або ж до обіду або вечері, воно викличе бурю позитивних емоцій у тих, хто його спробує. І відразу хочу сказати, що зробити баклажани, фаршировані фаршем, в духовці в домашніх умовах не так складно, як це може здатися на перший погляд. І оком моргнути не встигнете, як на вашому столі з'явиться ароматне і неймовірно смачне частування.
- баклажани— 3 штуки
- фарш м'ясний— 900 грам(найкраще - баранина або яловичина)
- Цибуля ріпчаста— 2 штуки
- горіхи кедрові— 3 Ст. ложки
- сік лимонний— 1 Ст. ложка
- паста томатна— 2-3 Ст. ложок
- Петрушка свіжа подрібнена— 1/4 склянки
- кориця мелена— 1 Ст. ложка
- кмин мелений— 1,5 чайних ложки
- паприка солодка— 1,5 чайних ложки
- цукор— 1 Чайна ложка
- Тамаринд концентрований— 1 Чайна ложка
- Масло оливкове— — За смаком
- Перець чорний мелений— — За смаком
- сіль— — За смаком
У сковороду наливаємо трохи оливкового масла, ставимо її на вогонь, в розігріте масло всипаємо корицю, кмину і паприки, прогреваем масло до появи аромату. Викладаємо на сковороду нарізану кубиками ріпчасту цибулю, смажимо його в суміші спецій хвилин 8-10, поки він не стане м'яким.
Після цього додаємо до цибулі фарш, перемішуємо все, смажимо фарш до золотистого кольору. В кінці додаємо кедрові горіхи, лимонний сік, томатну пасту, цукор, тамаринд, сіль і перець за смаком. Ще раз перемішуємо всі, смажимо фарш з цибулею 2 хвилини, а потім знімаємо сковороду з вогню і додаємо в начинку петрушку.
Коли запечені баклажани трохи охолонуть, акуратно за допомогою ложки дістаємо з них м'якоть. Нарізаємо м'якоть дрібно, змішуємо її з фаршем.
Приготовану начинку викладаємо в човники з баклажанів, не бійтеся покласти багато начинки, нехай вона піднімається горочкой.
Ставимо деко з баклажанами знову в духовку, запікаємо блюдо 15-30 хвилин при 220 градусах. Як тільки верх начинки покриється ароматної рум'яною скоринкою, блюдо можна подавати на стіл. Приємного всім апетиту!
Подібні рецепти
Плов з часником
Фарширувати баклажани можна різною начинкою, але найсмачніша з них — це, звичайно ж, фарш і гриби. Таке блюдо можна і на святковий стіл поставити, і до вечері приготувати, воно сподобається всім. опис приготування: Ну, хіба цей простий рецепт баклажанів, фаршированих фаршем і грибами, не примі...
Баклажани з фаршем в духовці
Баклажани з фаршем в духовці - чудове літнє блюдо. М'ясний фарш і баклажан в процесі приготування просочуються соком помідора. Блюдо надзвичайно ароматне, ситне і смачне. опис приготування: Баклажани з фаршем дуже схожі на всім відомі "; човники" з тією лише різницею, що тут баклажан не розріз...
Баклажани з фаршем
Дуже люблю готувати з баклажанів. Ось найшвидше блюдо з них, яке знайшла в своїй кулінарній книзі — баклажани з фаршем. Мінімум клопоту і старань, але результат — разюче смачний! опис приготування: Що тільки не роблять з баклажан — їх і солять, і маринують, і запікають, і фарширують різними на...
Баклажани по-турецьки з фаршем
Баклажани по-турецьки з фаршем готують по-різному. Баклажани з фаршем смажать, запікають у духовці, гасять… Я ж нафаршіруйте їх фаршем і овочами і зажарю на сковороді. Всю цю красу окрашу мигдалем! опис приготування: Як приготувати баклажани по-турецьки з фаршем? 1. У великій сковороді на сере...
Баклажани, фаршировані куркою і овочами
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати баклажани, фаршировані куркою і овочами, оригінальне літнє блюдо. Раджу подавати фаршировані баклажани з зеленим соусом - так смачніше і красивіше. опис приготування: На літньому столі обов'язково повинні бути страви з кабачків і баклажанів, тому р...