Рецепт Баклажани, фаршировані фаршем, в духовці

Рецепт Баклажани, фаршировані фаршем, в духовці
Кількість порцій: 6 Час приготування: 1 г. 20 хв.
Мені здається, кожна господиня повинна вміти приготувати це приголомшливе блюдо, адже його можна зробити і до свята, і на обід, такі баклажани виходять дуже смачними, а виглядають вони просто супер.

опис приготування:

Хочете зробити приємний сюрприз своїм домашнім і приготувати для них щось дійсно смачне? Тоді я розповім вам, як зробити баклажани, фаршировані фаршем, в духовці. Насправді за яким би приводу ви не приготували таке блюдо, до свята чи, або ж до обіду або вечері, воно викличе бурю позитивних емоцій у тих, хто його спробує. І відразу хочу сказати, що зробити баклажани, фаршировані фаршем, в духовці в домашніх умовах не так складно, як це може здатися на перший погляд. І оком моргнути не встигнете, як на вашому столі з'явиться ароматне і неймовірно смачне частування.

  • баклажани— 3 штуки
  • фарш м'ясний— 900 грам(найкраще - баранина або яловичина)
  • Цибуля ріпчаста— 2 штуки
  • горіхи кедрові— 3 Ст. ложки
  • сік лимонний— 1 Ст. ложка
  • паста томатна— 2-3 Ст. ложок
  • Петрушка свіжа подрібнена— 1/4 склянки
  • кориця мелена— 1 Ст. ложка
  • кмин мелений— 1,5 чайних ложки
  • паприка солодка— 1,5 чайних ложки
  • цукор— 1 Чайна ложка
  • Тамаринд концентрований— 1 Чайна ложка
  • Масло оливкове— — За смаком
  • Перець чорний мелений— — За смаком
  • сіль— — За смаком
баклажани, фаршировані фаршем, в духовці - фото крок 1 Насамперед ми розрізаємо кожен баклажан навпіл і викладаємо половинки (зрізом вниз) на деко, застелений фольгою. Збризгуємо баклажани оливковою олією, посипаємо сіллю і перцем, надягати 20 хвилин в розігріту до 220 градусів духовку.

баклажани, фаршировані фаршем, в духовці - фото крок 2 У сковороду наливаємо трохи оливкового масла, ставимо її на вогонь, в розігріте масло всипаємо корицю, кмину і паприки, прогреваем масло до появи аромату. Викладаємо на сковороду нарізану кубиками ріпчасту цибулю, смажимо його в суміші спецій хвилин 8-10, поки він не стане м'яким.

баклажани, фаршировані фаршем, в духовці - фото крок 3 Після цього додаємо до цибулі фарш, перемішуємо все, смажимо фарш до золотистого кольору. В кінці додаємо кедрові горіхи, лимонний сік, томатну пасту, цукор, тамаринд, сіль і перець за смаком. Ще раз перемішуємо всі, смажимо фарш з цибулею 2 хвилини, а потім знімаємо сковороду з вогню і додаємо в начинку петрушку.

баклажани, фаршировані фаршем, в духовці - фото крок 4 Коли запечені баклажани трохи охолонуть, акуратно за допомогою ложки дістаємо з них м'якоть. Нарізаємо м'якоть дрібно, змішуємо її з фаршем.

баклажани, фаршировані фаршем, в духовці - фото крок 5 Приготовану начинку викладаємо в човники з баклажанів, не бійтеся покласти багато начинки, нехай вона піднімається горочкой.

баклажани, фаршировані фаршем, в духовці - фото крок 6 Ставимо деко з баклажанами знову в духовку, запікаємо блюдо 15-30 хвилин при 220 градусах. Як тільки верх начинки покриється ароматної рум'яною скоринкою, блюдо можна подавати на стіл. Приємного всім апетиту!

Подібні рецепти

Баклажани, фаршировані фаршем і грибами

Плов з часником

Фарширувати баклажани можна різною начинкою, але найсмачніша з них — це, звичайно ж, фарш і гриби. Таке блюдо можна і на святковий стіл поставити, і до вечері приготувати, воно сподобається всім. опис приготування: Ну, хіба цей простий рецепт баклажанів, фаршированих фаршем і грибами, не примі...

Баклажани з фаршем в духовці

Баклажани з фаршем в духовці

Баклажани з фаршем в духовці - чудове літнє блюдо. М'ясний фарш і баклажан в процесі приготування просочуються соком помідора. Блюдо надзвичайно ароматне, ситне і смачне. опис приготування: Баклажани з фаршем дуже схожі на всім відомі "; човники" з тією лише різницею, що тут баклажан не розріз...

Баклажани з фаршем

Баклажани з фаршем

Дуже люблю готувати з баклажанів. Ось найшвидше блюдо з них, яке знайшла в своїй кулінарній книзі — баклажани з фаршем. Мінімум клопоту і старань, але результат — разюче смачний! опис приготування: Що тільки не роблять з баклажан — їх і солять, і маринують, і запікають, і фарширують різними на...

Баклажани по-турецьки з фаршем

Баклажани по-турецьки з фаршем

Баклажани по-турецьки з фаршем готують по-різному. Баклажани з фаршем смажать, запікають у духовці, гасять… Я ж нафаршіруйте їх фаршем і овочами і зажарю на сковороді. Всю цю красу окрашу мигдалем! опис приготування: Як приготувати баклажани по-турецьки з фаршем? 1. У великій сковороді на сере...

Баклажани, фаршировані куркою і овочами

Баклажани, фаршировані куркою і овочами

У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати баклажани, фаршировані куркою і овочами, оригінальне літнє блюдо. Раджу подавати фаршировані баклажани з зеленим соусом - так смачніше і красивіше. опис приготування: На літньому столі обов'язково повинні бути страви з кабачків і баклажанів, тому р...