Рецепт Баклажани з фаршем
Дуже люблю готувати з баклажанів. Ось найшвидше блюдо з них, яке знайшла в своїй кулінарній книзі — баклажани з фаршем. Мінімум клопоту і старань, але результат — разюче смачний!
опис приготування:
Що тільки не роблять з баклажан — їх і солять, і маринують, і запікають, і фарширують різними наповнювачами. Якщо ви початківець кулінар і задалися питанням — як же приготувати смачну страву з цього овоча, то я раджу почати з простого рецепту — зробіть баклажани з фаршем. Це і швидко, і смачно, і ситно! Я розповім вам, як приготувати баклажани з фаршем, витративши мінімум зусиль і часу. На якості страви це не позначиться. Отже, приступаємо:
1. Баклажани миємо і чистимо від шкірки. Але не повністю — я роблю баклажан як-би смугастим. Якщо залишити їх зовсім без шкіри — м'якоть в процесі приготування разлезется і буде пюре. Якщо шкіру не очищати — жорсткувато. А так — в самий раз.
2. Ріжемо на кубики зі стороною приблизно 1.5 см. Засипаємо сіллю і перемішуємо. Нехай постоять трохи.
3. чистий цибулю, часник і імбир. Цибулю дрібно порізати, імбир натерти, а часник пропустимо через прес.
4. Споліскуємо шматочки баклажан водою, щоб змити сіль. Обсмажити на рослинній олії і викладемо в миску.
5. Обсмажуємо м'ясний фарш, виделкою розкришимо його на сковорідку. додаємо цибулю, часник і імбир.
6. До фаршу додаємо обсмажені шматочки баклажан, солимо і перчимо. посипаємо спеціями, розмішуємо і закриваємо кришкою.
7. Тушкуємо на невеликому вогні хвилин 10-15.
От і все! Блюдо готово, баклажани з фаршем можна подавати до столу. Подавати з рисом або просто зі свіжими овочами. Смачного!
- баклажан— 2 штуки(довольно крупные)
- фарш— 500 грам
- Цибуля— 1 штука(велика)
- часник— 2 зубчики
- імбир— 1 скибочку(шматочок близько 2 сантиметрів)
- Рослинна олія— 100 мілілітрів
- сіль— 2 чайних ложки(1 чайна ложка — засыпать баклажаны, друга — для страви)
- Перець гострий мелений— 1 щіпка
- спеції— 1-2 Щепоток(ваші улюблені)
1. Баклажани миємо і чистимо від шкірки. Але не повністю — я роблю баклажан як-би смугастим. Якщо залишити їх зовсім без шкіри — м'якоть в процесі приготування разлезется і буде пюре. Якщо шкіру не очищати — жорсткувато. А так — в самий раз.
2. Ріжемо на кубики зі стороною приблизно 1.5 см. Засипаємо сіллю і перемішуємо. Нехай постоять трохи.
3. чистий цибулю, часник і імбир. Цибулю дрібно порізати, імбир натерти, а часник пропустимо через прес.
4. Споліскуємо шматочки баклажан водою, щоб змити сіль. Обсмажити на рослинній олії і викладемо в миску.
5. Обсмажуємо м'ясний фарш, виделкою розкришимо його на сковорідку. додаємо цибулю, часник і імбир.
6. До фаршу додаємо обсмажені шматочки баклажан, солимо і перчимо. посипаємо спеціями, розмішуємо і закриваємо кришкою.
7. Тушкуємо на невеликому вогні хвилин 10-15.
От і все! Блюдо готово, баклажани з фаршем можна подавати до столу. Подавати з рисом або просто зі свіжими овочами. Смачного!
Подібні рецепти
Баклажани, фаршировані фаршем
Фарширувати баклажани можна різною начинкою, але найсмачніша з них — це, звичайно ж, фарш і гриби. Таке блюдо можна і на святковий стіл поставити, і до вечері приготувати, воно сподобається всім. опис приготування: Ну, хіба цей простий рецепт баклажанів, фаршированих фаршем і грибами, не примі...
Баклажани, фаршировані фаршем, в духовці
Мені здається, кожна господиня повинна вміти приготувати це приголомшливе блюдо, адже його можна зробити і до свята, і на обід, такі баклажани виходять дуже смачними, а виглядають вони просто супер. опис приготування: Хочете зробити приємний сюрприз своїм домашнім і приготувати для них щось ді...
Баклажани по-турецьки з фаршем
Баклажани по-турецьки з фаршем готують по-різному. Баклажани з фаршем смажать, запікають у духовці, гасять… Я ж нафаршіруйте їх фаршем і овочами і зажарю на сковороді. Всю цю красу окрашу мигдалем! опис приготування: Як приготувати баклажани по-турецьки з фаршем? 1. У великій сковороді на сере...
Баклажани з фаршем в духовці
Баклажани з фаршем в духовці - чудове літнє блюдо. М'ясний фарш і баклажан в процесі приготування просочуються соком помідора. Блюдо надзвичайно ароматне, ситне і смачне. опис приготування: Баклажани з фаршем дуже схожі на всім відомі "; човники" з тією лише різницею, що тут баклажан не розріз...
Млинцевий пиріг з фаршем
Млинцевий пиріг за принципом приготування нагадує процес приготування лазаньї. Замість листів лазаньї використовуються готові млинці. Все дуже просто, а виходить завжди дуже смачно! опис приготування: Такий млинцевий пиріг можна приготувати як для святкового столу, так і для повсякденного дома...