Рецепт Баклажани в горіховому соусі
Баклажани в горіховому соусі — грузинське блюдо, увібрало в себе традиційні аромати цієї кухні. Braai, грецькі горіхи, ucho-сунелі і, звичайно, винний оцет — основа смачного соусу для баклажан.
опис приготування:
баклажани, запечені в духовці і щедро присмачені горіховим соусом, Лілія стануть оригінальною прикрасою вашого столу. Блюдо актуально в пісні дні і, звичайно ж, підійде веганам і вегетаріанцям. При цьому приготування не забере у вас багато часу. запечіть баклажани, приготуйте горіховий соус і не забудьте додати справжню грузинську приправу уцхо-сунелі, вона ще більше підкреслить горіховий смак цієї страви. Докладніше, як приготувати баклажани в горіховому соусі, я розповім в покроковому рецепті.
- баклажани— 500 грам
- горіхи волоські— 125 грам
- часник— 3 зубчики
- Ucho-сунелі— 0,5 Ст. ложки
- Оцет винний білий— 25 мілілітрів
- гранат— 0,5 штуки
- Braai— 1 пучок
- сіль— За смаком
- Перець чорний мелений— За смаком
- Перець червоний гострий мелений— За смаком
- Масло оливкове— 2 Ст. ложки(для смаження)
Баклажани наріжте вздовж товщиною 1 сантиметр.
Нарізані баклажани викладіть на змащене маслом деко, змастіть їх також олією зверху і запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці близько 15 хвилин. Баклажани мають стати золотистими і м'якими.
Тим часом приготуйте горіховий соус. Волоські горіхи подрібніть в блендері або пропустіть через м'ясорубку.
У сотейнику доведіть до кипіння 250 мілілітрів води і всипте горіхи. Варіть на слабкому вогні 7 хвилин.
Потім влийте оцет і додайте подрібнену кінзу, готуйте 1 хвилину.
Потім додайте сіль, перець чорний і гострий на смак, подрібнений часник і уцхо-сунелі. Перемішайте і зніміть з вогню. остудіть.
Запечені скибочки баклажан змастіть горіховим соусом і згорніть у рулет.
Викладіть рулетики з баклажанів на тарілку, присипте зернами граната, листям кінзи і подрібненими горіхами. Баклажани в горіховому соусі готові. Смачного!
Подібні рецепти
Баклажани, смажені в медовому соєвому соусі
Готувати баклажани часто дуже просто, головне, підібрати до них смачний соус. Дуже добре підходить до баклажанів томатний соус, тому пропоную приготувати баклажани в гострому соусі з помідорів. опис приготування: Купити баклажани в літньо-осінній період не складає труднощів, тому, раджу готува...
Баклажани в соусі «терияки»
Соус "; Теріякі" зараз, напевно, наймодніший і ходової з усіх соусів. А баклажани як були корисними, так і залишаться! Давайте сумісний ці 2 інгредієнта і приготуємо баклажани в соусі теріякі. опис приготування: Баклажани готуються досить просто. Вони не "; розповзаються ";, якщо не різати їх ...
Баклажани в томатному соусі
Шукайте варіант апетитною овочевий закуски? можливо, вам сподобається цей нескладний рецепт приготування баклажанів в томатному соусі з хрусткою сирною скоринкою. опис приготування: Ці апетитні баклажани в томатному соусі в домашніх умовах стануть справжньою знахідкою для тих, хто любить овоче...
Баклажани в томатно-часниковому соусі на зиму
Ця заготовка прекрасно підходить як добавка до будь-якого м'яса, відварного картоплі, обожнювання. Та й для легкої вечері — просто з шматочком хліба дуже смачно. розповім, як приготувати баклажани в соусі. опис приготування: Ця прекрасна заготівля на зиму в моїй родині користується попитом в х...
Баклажани, тушковані в сметанному соусі
Перед вами рецепт баклажанів, тушкованих в духовці в сметанно-вершкової заливки з часником і кінзою. страва — ситне, літнє, просте в приготуванні. Використовуються тільки натуральні продукти. опис приготування: Підійде і як самостійне блюдо, і як гарнір. Переваги цього способу приготування в т...