Рецепт Баклажани по-турецьки з фаршем
Баклажани по-турецьки з фаршем готують по-різному. Баклажани з фаршем смажать, запікають у духовці, гасять… Я ж нафаршіруйте їх фаршем і овочами і зажарю на сковороді. Всю цю красу окрашу мигдалем!
опис приготування:
Як приготувати баклажани по-турецьки з фаршем?
1. У великій сковороді на середньому вогні нагрівайте 3 столові ложки олії. Обсмажте в ній цілі промиті баклажани до золотисто-коричневого кольору. Потім відкладіть в сторону до охолодження.
2. У сковороду додайте масла, щоб покрилося дно. Прогрейте. Обсмажте в ньому очищений і нарізаний кубиками цибулю до прозорості.
3. Потім додайте до цибулі очищений і пропущений через прес часник. Потомити пару хвилин, додайте куркуму і перемішайте.
4. порт K, часнику і куркумі додайте фарш. смажте, поки фарш не змінить колір і не стане м'яким. В Турції, як правило, свинину не їдять. Але ви можете використовувати будь-який фарш або суміш з фаршу — свинячого або яловичого.
5. картоплю очистіть, промийте і наріжте кубиками. Свіжий стручковий горох або стручкову квасолю промийте і наріжте на кілька частин. Помідори очистіть від шкірки і плодоніжки (це буде простіше зробити, якщо ви заллєте помідори окропом), поріжте тонкими часточками. Один нарізаний помідор відкладіть в сторону.
6. Всі приготовані овочі поступово додайте в сковороду — картоплю, горох або квасоля, помідори. Кожну нову порцію тушьте протягом декількох хвилин, потім закладайте наступну.
7. додайте зіру, червону паприку, сіль і перець за смаком. Перемішайте і додайте півсклянки кип'яченої води. Накрийте сковороду кришкою, знизьте вогонь до середньо-повільного і тушьте фарш з овочами 40 хвилин.
8. Остигнули баклажани розрізати вздовж. Виделкою відокремте м'якоть від стінок, посоліть і зробіть поглиблення для фаршу з овочами.
9. Начините половинки баклажанів фаршем з овочами, зверху посипте очищеним тертим мигдалем.
10. У сковороді на середньому вогні нагрівайте ложку масла. Викладіть томатну пасту і добре перемішайте. через 2-3 хвилини викладіть на дно сковороди часточки помідора, на них викладіть фаршировані половинки баклажанів. Влийте склянку окропу і свіжовичавлений сік одного лимона. накрийте кришкою, вогонь знизьте до повільного і дайте згасити протягом 15-20 хвилин.
Подавайте баклажани по-турецьки з фаршем з рисом або хлібом і йогуртом (айран). Смачного!
- баклажани— 4 штуки(середньої величини)
- фарш— 350-400 грам
- цибулина— 1 штука
- картопля— 3 штуки
- Стручкова квасоля або зелений горошок— 200 грам
- помідори— 2-3 штук
- часник— 2-3 зубчиків
- Томатна паста— 1 Ст. ложка
- куркума— 1/3 чайних ложки
- зіра— 1/4 чайних ложки
- паприка червона— 1 щіпка
- лимон— 1 штука(Потрібен буде сік одного лимона.)
- сіль— — За смаком
- Перець чорний мелений— — За смаком
- мигдаль (очищений, нарізаний пластинками) — 2 Ст. ложки
- Масло рослинне— 6 Ст. ложок(краще — оливкова.)
- вода— 1,5 склянки
1. У великій сковороді на середньому вогні нагрівайте 3 столові ложки олії. Обсмажте в ній цілі промиті баклажани до золотисто-коричневого кольору. Потім відкладіть в сторону до охолодження.
2. У сковороду додайте масла, щоб покрилося дно. Прогрейте. Обсмажте в ньому очищений і нарізаний кубиками цибулю до прозорості.
3. Потім додайте до цибулі очищений і пропущений через прес часник. Потомити пару хвилин, додайте куркуму і перемішайте.
4. порт K, часнику і куркумі додайте фарш. смажте, поки фарш не змінить колір і не стане м'яким. В Турції, як правило, свинину не їдять. Але ви можете використовувати будь-який фарш або суміш з фаршу — свинячого або яловичого.
5. картоплю очистіть, промийте і наріжте кубиками. Свіжий стручковий горох або стручкову квасолю промийте і наріжте на кілька частин. Помідори очистіть від шкірки і плодоніжки (це буде простіше зробити, якщо ви заллєте помідори окропом), поріжте тонкими часточками. Один нарізаний помідор відкладіть в сторону.
6. Всі приготовані овочі поступово додайте в сковороду — картоплю, горох або квасоля, помідори. Кожну нову порцію тушьте протягом декількох хвилин, потім закладайте наступну.
7. додайте зіру, червону паприку, сіль і перець за смаком. Перемішайте і додайте півсклянки кип'яченої води. Накрийте сковороду кришкою, знизьте вогонь до середньо-повільного і тушьте фарш з овочами 40 хвилин.
8. Остигнули баклажани розрізати вздовж. Виделкою відокремте м'якоть від стінок, посоліть і зробіть поглиблення для фаршу з овочами.
9. Начините половинки баклажанів фаршем з овочами, зверху посипте очищеним тертим мигдалем.
10. У сковороді на середньому вогні нагрівайте ложку масла. Викладіть томатну пасту і добре перемішайте. через 2-3 хвилини викладіть на дно сковороди часточки помідора, на них викладіть фаршировані половинки баклажанів. Влийте склянку окропу і свіжовичавлений сік одного лимона. накрийте кришкою, вогонь знизьте до повільного і дайте згасити протягом 15-20 хвилин.
Подавайте баклажани по-турецьки з фаршем з рисом або хлібом і йогуртом (айран). Смачного!
Подібні рецепти
Баклажани, фаршировані фаршем
Дуже люблю готувати з баклажанів. Ось найшвидше блюдо з них, яке знайшла в своїй кулінарній книзі — баклажани з фаршем. Мінімум клопоту і старань, але результат — разюче смачний! опис приготування: Що тільки не роблять з баклажан — їх і солять, і маринують, і запікають, і фарширують різними на...
Баклажани, фаршировані фаршем і грибами
Фарширувати баклажани можна різною начинкою, але найсмачніша з них — це, звичайно ж, фарш і гриби. Таке блюдо можна і на святковий стіл поставити, і до вечері приготувати, воно сподобається всім. опис приготування: Ну, хіба цей простий рецепт баклажанів, фаршированих фаршем і грибами, не примі...
Баклажани, фаршировані фаршем, в духовці
Мені здається, кожна господиня повинна вміти приготувати це приголомшливе блюдо, адже його можна зробити і до свята, і на обід, такі баклажани виходять дуже смачними, а виглядають вони просто супер. опис приготування: Хочете зробити приємний сюрприз своїм домашнім і приготувати для них щось ді...
Баклажани з фаршем в духовці
Баклажани з фаршем в духовці - чудове літнє блюдо. М'ясний фарш і баклажан в процесі приготування просочуються соком помідора. Блюдо надзвичайно ароматне, ситне і смачне. опис приготування: Баклажани з фаршем дуже схожі на всім відомі "; човники" з тією лише різницею, що тут баклажан не розріз...
Бублики з фаршем в духовці
Бублики з фаршем в духовці - це нескладне в приготуванні блюдо, яке прикрасить ваш стіл. Якщо ви хочете почастувати своїх домашніх незвичайним, але простим частуванням, то це якраз те, що потрібно! опис приготування: Якщо вам стало цікаво, як приготувати бублики з фаршем в духовці, то просто п...