Рецепт Баклажани по-турецьки з фаршем

Рецепт Баклажани по-турецьки з фаршем
Кількість порцій: 4 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Баклажани по-турецьки з фаршем готують по-різному. Баклажани з фаршем смажать, запікають у духовці, гасять… Я ж нафаршіруйте їх фаршем і овочами і зажарю на сковороді. Всю цю красу окрашу мигдалем!

опис приготування:

Як приготувати баклажани по-турецьки з фаршем?

1. У великій сковороді на середньому вогні нагрівайте 3 столові ложки олії. Обсмажте в ній цілі промиті баклажани до золотисто-коричневого кольору. Потім відкладіть в сторону до охолодження.

2. У сковороду додайте масла, щоб покрилося дно. Прогрейте. Обсмажте в ньому очищений і нарізаний кубиками цибулю до прозорості.

3. Потім додайте до цибулі очищений і пропущений через прес часник. Потомити пару хвилин, додайте куркуму і перемішайте.

4. порт K, часнику і куркумі додайте фарш. смажте, поки фарш не змінить колір і не стане м'яким. В Турції, як правило, свинину не їдять. Але ви можете використовувати будь-який фарш або суміш з фаршу — свинячого або яловичого.

5. картоплю очистіть, промийте і наріжте кубиками. Свіжий стручковий горох або стручкову квасолю промийте і наріжте на кілька частин. Помідори очистіть від шкірки і плодоніжки (це буде простіше зробити, якщо ви заллєте помідори окропом), поріжте тонкими часточками. Один нарізаний помідор відкладіть в сторону.

6. Всі приготовані овочі поступово додайте в сковороду — картоплю, горох або квасоля, помідори. Кожну нову порцію тушьте протягом декількох хвилин, потім закладайте наступну.

7. додайте зіру, червону паприку, сіль і перець за смаком. Перемішайте і додайте півсклянки кип'яченої води. Накрийте сковороду кришкою, знизьте вогонь до середньо-повільного і тушьте фарш з овочами 40 хвилин.

8. Остигнули баклажани розрізати вздовж. Виделкою відокремте м'якоть від стінок, посоліть і зробіть поглиблення для фаршу з овочами.

9. Начините половинки баклажанів фаршем з овочами, зверху посипте очищеним тертим мигдалем.

10. У сковороді на середньому вогні нагрівайте ложку масла. Викладіть томатну пасту і добре перемішайте. через 2-3 хвилини викладіть на дно сковороди часточки помідора, на них викладіть фаршировані половинки баклажанів. Влийте склянку окропу і свіжовичавлений сік одного лимона. накрийте кришкою, вогонь знизьте до повільного і дайте згасити протягом 15-20 хвилин.

Подавайте баклажани по-турецьки з фаршем з рисом або хлібом і йогуртом (айран). Смачного!

  • баклажани— 4 штуки(середньої величини)
  • фарш— 350-400 грам
  • цибулина— 1 штука
  • картопля— 3 штуки
  • Стручкова квасоля або зелений горошок— 200 грам
  • помідори— 2-3 штук
  • часник— 2-3 зубчиків
  • Томатна паста— 1 Ст. ложка
  • куркума— 1/3 чайних ложки
  • зіра— 1/4 чайних ложки
  • паприка червона— 1 щіпка
  • лимон— 1 штука(Потрібен буде сік одного лимона.)
  • сіль— — За смаком
  • Перець чорний мелений— — За смаком
  • мигдаль (очищений, нарізаний пластинками)  — 2 Ст. ложки
  • Масло рослинне— 6 Ст. ложок(краще — оливкова.)
  • вода— 1,5 склянки
Як приготувати баклажани по-турецьки з фаршем?

1. У великій сковороді на середньому вогні нагрівайте 3 столові ложки олії. Обсмажте в ній цілі промиті баклажани до золотисто-коричневого кольору. Потім відкладіть в сторону до охолодження.

2. У сковороду додайте масла, щоб покрилося дно. Прогрейте. Обсмажте в ньому очищений і нарізаний кубиками цибулю до прозорості.

3. Потім додайте до цибулі очищений і пропущений через прес часник. Потомити пару хвилин, додайте куркуму і перемішайте.

4. порт K, часнику і куркумі додайте фарш. смажте, поки фарш не змінить колір і не стане м'яким. В Турції, як правило, свинину не їдять. Але ви можете використовувати будь-який фарш або суміш з фаршу — свинячого або яловичого.

5. картоплю очистіть, промийте і наріжте кубиками. Свіжий стручковий горох або стручкову квасолю промийте і наріжте на кілька частин. Помідори очистіть від шкірки і плодоніжки (це буде простіше зробити, якщо ви заллєте помідори окропом), поріжте тонкими часточками. Один нарізаний помідор відкладіть в сторону.

6. Всі приготовані овочі поступово додайте в сковороду — картоплю, горох або квасоля, помідори. Кожну нову порцію тушьте протягом декількох хвилин, потім закладайте наступну.

7. додайте зіру, червону паприку, сіль і перець за смаком. Перемішайте і додайте півсклянки кип'яченої води. Накрийте сковороду кришкою, знизьте вогонь до середньо-повільного і тушьте фарш з овочами 40 хвилин.

8. Остигнули баклажани розрізати вздовж. Виделкою відокремте м'якоть від стінок, посоліть і зробіть поглиблення для фаршу з овочами.

9. Начините половинки баклажанів фаршем з овочами, зверху посипте очищеним тертим мигдалем.

10. У сковороді на середньому вогні нагрівайте ложку масла. Викладіть томатну пасту і добре перемішайте. через 2-3 хвилини викладіть на дно сковороди часточки помідора, на них викладіть фаршировані половинки баклажанів. Влийте склянку окропу і свіжовичавлений сік одного лимона. накрийте кришкою, вогонь знизьте до повільного і дайте згасити протягом 15-20 хвилин.

Подавайте баклажани по-турецьки з фаршем з рисом або хлібом і йогуртом (айран). Смачного!

Подібні рецепти

Баклажани, фаршировані фаршем і грибами

Баклажани, фаршировані фаршем

Фарширувати баклажани можна різною начинкою, але найсмачніша з них — це, звичайно ж, фарш і гриби. Таке блюдо можна і на святковий стіл поставити, і до вечері приготувати, воно сподобається всім. опис приготування: Ну, хіба цей простий рецепт баклажанів, фаршированих фаршем і грибами, не примі...

Баклажани, фаршировані фаршем, в духовці

Баклажани, фаршировані фаршем, в духовці

Мені здається, кожна господиня повинна вміти приготувати це приголомшливе блюдо, адже його можна зробити і до свята, і на обід, такі баклажани виходять дуже смачними, а виглядають вони просто супер. опис приготування: Хочете зробити приємний сюрприз своїм домашнім і приготувати для них щось ді...

Баклажани з фаршем в духовці

Баклажани з фаршем в духовці

Баклажани з фаршем в духовці - чудове літнє блюдо. М'ясний фарш і баклажан в процесі приготування просочуються соком помідора. Блюдо надзвичайно ароматне, ситне і смачне. опис приготування: Баклажани з фаршем дуже схожі на всім відомі "; човники" з тією лише різницею, що тут баклажан не розріз...

Баклажани з фаршем

Баклажани з фаршем

Дуже люблю готувати з баклажанів. Ось найшвидше блюдо з них, яке знайшла в своїй кулінарній книзі — баклажани з фаршем. Мінімум клопоту і старань, але результат — разюче смачний! опис приготування: Що тільки не роблять з баклажан — їх і солять, і маринують, і запікають, і фарширують різними на...

Блинчики с фаршем

Блинчики с фаршем

Нет ничего лучше классики кулинарного искусства Поэтому то, как приготовить блинчики с фаршем, должен знать и уметь каждый. Ведь у всех хозяек есть секрет вкусных блинов. Вот и я делюсь своим опис приготування: Хоть блины с фаршем и незатейливое блюдо, но зато любимое многими. Всегда очень ва...