Рецепт Сектор
сектор — це, наскільки мені відомо, бухарський плов. сектор, на відміну від класичного плову, готується всього з декількох простих інгредієнтів (майже плов з сокири), але виходить дуже смачним.
опис приготування:
сектор — це дуже оригінальне блюдо, гідне написання цілої книги, а не короткою записочки. якщо коротко, то бахш був придуманий тоді, коли предки сучасних середньоазіатських народностей жили дуже бідно і багатий м'ясної плов собі дозволити не могли. Однак, до своєї гідності, предки навчилися варити дуже смачний і повноцінний вегетаріанський плов, Котрий, незважаючи на відсутність м'яса, був вельми поживним і смачним. Цей плов і називається бахш.
звичайно, сьогодні ми можемо собі дозволити м'ясо, проте спробувати бахш хоча б разок все-таки цікаво.
Крім того, бахш є просто ідеальним гарніром до шашлику — рекомендую спробувати.
Удачі в приготуванні!
- Масло рослинне— 150 мілілітрів
- цибулини— 2 штуки
- Нут сухий— 1/2 склянки(замоченный на ночь)
- Braai— 150 грам
- Мал— 400 грам(замоченный на несколько часов)
- сіль, перець— — За смаком
- зіра— 2-3 Щепоток
Прогреваем в казане большое количество масла, кладем туда тонкими кольцами или полукольцами нарезанный лук, обсмажуємо до золотистого.
Коли цибуля готовий — добавляем в казан замоченный нут. Сразу же наливаем в казан полтора литра горячей воды — и варим нут около 30 хвилин. при бажанні, на этом же этапе можно добавить в казан стручок острого перца — для гостроти.
Теперь добавляем в казан большое количество мелко нарубленной кинзы. Доводимо до кипіння і варимо ще 15-20 хвилин. Блюдо должно приобрести ярко выраженный вкус кинзы.
Затем добавляем в казан замоченный рис. Перемешиваем его с остальными ингредиентами и варим до готовности.
Где-то по ходу приготовления риса добавляем специи — сіль, перець і зіру. Когда рис практически готов, казан снимаем с огня, накриваємо кришкою, и даем бахшу настояться хотя бы минут 15.
Вегетарианский бахш готов к употреблению и является вполне достойным самостоятельным блюдом, однако я его готовил в качестве гарнира к шашлыку. Повинен сказати, что бахш стал просто блестящим гарниром для хорошего шашлыка из баранины.
Подаем горячий башх вместе с мясом или без него. Смачного!
Подібні рецепти
Гуляш з яловичини (класичний рецепт)
Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...
Булгур з куркою і томатами
Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...
Баклажани по-індійськи
Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...
Бринза запечена в духовці
Бринза запечена в духовці — дуже просте в приготуванні і смачна страва на балканський манер. Щось схоже часто готують в Болгарії, колишньої Югославії. опис приготування: мабуть, моє улюблене болгарське блюдо — бринза, запечена в духовці з овочами. Якщо бринза хороша, свіжа, то блюдо завжди вих...
Бальзамічний крем-соус
Чудова заправка для салатів, страв з риби і м'яса. Такий крем в магазині коштує досить дорого, тому краще приготувати його самому і невеликою порцією. Готується він дуже просто. опис приготування: Будь-яке просте блюдо можна перетворити на делікатес, доповнивши його смачним соусом або заправко...