Рецепт Аджікa даний
У чому "; сіль" кавказької кухні? Безсумнівно в аджике. Неспроста слово аджика в Абхазії позначає сіль! Хочете знати, як приготувати справжню аджику, і не, що продають в магазинах під її виглядом?
опис приготування:
& Quot; Аджіктцaтца" - так кажуть в Абхазії, що в перекладі означає "; сіль, протерта з травами ";. Три головні компоненти аджики - це перець, часник і сіль! І ніяких помідорів, солодкого перцю, моркви або яблучного пюре. Аджика - це не кетчуп, НЕ лечо, НЕ соус, це перцева пекуча паста, яка використовується і як самостійна приправа до всіляких страв, так і як основа для соусів. різні прянощі, додаються в аджику, прикрашають і доповнюють, створюють різнобарвності смаків. Аджику можна готувати не тільки з червоного, але і зеленого гострого перцю, вона не менш смачна і така ж популярна. Перед вами базовий рецепт, який ви можете покращувати, модифікувати добавками інших компонентів: ними можуть бути помідори і томатна паста, солодкий перець, каперсами, різні спеції і трави (наприклад каррі, базилік). Приємного гострого смаку!
- Червоний пекучий перець— 1 кілограм
- часник— 15-20 зубчиків
- сіль кам'яна— 80-100 грам
- насіння koriandra— 2 Ст. ложки
- Винний оцет— 30-40 мілілітрів
- Грецькі горіхи— 100-150 грам(ядра)
- Braai— 1 пучок
- петрушка— 1 пучок
- Хміль-сунелі— За смаком
- імеретинський шафран— За смаком(чорнобривці)
- пажитник— За смаком
Інакше відмивати руки будете цілий день. Або раптом очей зачешется ...
2 Промийте пекучий перець, відріжте у нього хвостики. Розріжте перці уздовж і визначитеся для себе відразу, яку гостроту ви хочете отримати в результаті. якщо боїтеся, можете видалити насіння, якщо немає - залишайте, аджика буде дуже пекучої.
3 Розкладіть перці на рушник десь в тіні дня на три. Це не помилка, в Абхазії перець для аджики підсушують, подвяливают, перець втрачає при цьому приблизно 30-40% своєї ваги. Це варіант для терплячих. але, звичайно, можна робити відразу зі свіжого.
4 Незалежно від того, який перець ви будете використовувати (в'ялений або свіжий), приступайте до наступного кроку.
5 Дрібно наріжте перець і часник блендером або пропустіть через найдрібніше сито м'ясорубки. Також пропустіть через м'ясорубку ядра волоських горіхів і зелень.
6 Rastolkite в насінні Ступка koriandra (ніколи не використовуйте мелений в пакетиках), тільки розтерті або змолоти насіння, саме в такому вигляді вони проявляють свій яскравий аромат. До речі ідеально для подрібнення сухих спецій підходить електрична кавомолка.
7 змішайте всі, що намололи, разом, додайте залишилися спеції: pažitnik або Ucho-сунелі, хміль-сунелі, имеретинский шафран. Посоліть великої кам'яною сіллю. ретельно перемішайте.
8 при бажанні (або якщо аджика вийшла дуже густий), розбавте її винним оцтом до бажаної консистенції. До речі, замість оцту можна використовувати сік свіжовичавленого граната.
9 Перекладіть аджику в підходящу скляну банку, закрийте кришкою і залиште відпочивати на добу, періодично перемішуючи. Після цього заберіть у холодильник. Зберігатися така аджика може багато місяців.
Подібні рецепти
Вівсяні печива (класичний рецепт)
Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...
Булгур з куркою і томатами
Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...
Баклажани по-індійськи
Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...
Бринза запечена в духовці
Бринза запечена в духовці — дуже просте в приготуванні і смачна страва на балканський манер. Щось схоже часто готують в Болгарії, колишньої Югославії. опис приготування: мабуть, моє улюблене болгарське блюдо — бринза, запечена в духовці з овочами. Якщо бринза хороша, свіжа, то блюдо завжди вих...
Бальзамічний крем-соус
Чудова заправка для салатів, страв з риби і м'яса. Такий крем в магазині коштує досить дорого, тому краще приготувати його самому і невеликою порцією. Готується він дуже просто. опис приготування: Будь-яке просте блюдо можна перетворити на делікатес, доповнивши його смачним соусом або заправко...