Рецепт Бозбаш-куфта
Цей чудовий супчик — справжній подарунок для всіх гурманів і любителів кавказької кухні. Він неймовірно смачний, з неповторним ароматом і досить незвичайними інгредієнтами.
опис приготування:
Рецепт приготування бозбаш-кюфта відноситься до азербайджанської кухні, цей суп є різновидом кюфта, але з одним маленьким відмінністю: тут у нас будуть фрикадельки замість м'якоті м'яса. Інших відмінностей в принципі немає, але в будь-якому випадку смак цього супу дуже незвичайний і, можна навіть сказати, незвичний особливо для тих, хто не так часто звертається до рецептів кавказької кухні. Але ж ми не боїмося спробувати щось новеньке, і тому легкістю приготуємо цей смачний суп, а я допоможу вам і розповім, як зробити бозбаш-кюфту дуже швидко і легко.
- м'якоть телятини— 0,5 кілограма
- телячі реберця— 0,5 кілограма
- Цибуля ріпчаста— 3 штуки(1 — в бульйон, 2 — в фарш)
- рис круглий— 3 Ст. ложки
- гайка— 0,5 склянки
- зелень свіжа— 70-100 грам(кріп, м'ята, Braai — всього порівну)
- Мелісса сушена— 2 Ст. ложки
- Картопля— 2 штуки
- алича сушена— 10 штук
- шафран— 5-6 штук
- обкладинка— 1 щіпка
- Перець чорний мелений— За смаком
- сіль— За смаком
Поки бульйон вариться, ми приготуємо фрикадельки. М'якоть телятини перекручуємо через м'ясорубку разом з 2 цибулини, додаємо промитий рис, мелісу, корицю і м'яту. Солі та перчимо, ретельно перемішуємо фарш. Тепер ми беремо досить важкий шматочок фаршу і формуємо з нього фрикадельки, в середину фрикадельки кладемо 1 сушену аличу. Те ж саме робимо з іншим фаршем.
Коли бульйон буде готовий, ми виймаємо з нього цибулину (її можна викинути), солимо його, перчимо і додаємо попередньо помічений в окропі шафран (замочувати 10-15 хвилин). Викладаємо в каструлю фрикадельки, нарізану картоплю, що залишилася аличу, прикриваємо кришкою і варимо все на повільному вогні 10-15 хвилин.
Готову бозбаш-кюфту подаємо до столу, прикрасивши свіжою зеленню. Приємного вам апетиту!
Подібні рецепти
Торт із зефіру
Як і всі страви Кавказу, бозбаш з баранини має яскравий ні з чим не порівнянний смак. Цей ароматний і досить ситний супчик гідний зайняти почесне місце на вашому столі. опис приготування: Не знаю як для кого, але особисто для мене кавказька кухня одна з найулюбленіших, тому що тільки тут так і...
Бозбаш з яловичини
Є безліч варіантів приготування це смачного страви кавказької кухні, кожен варіант хороший по-своєму. Ну а ми приготуємо чудовий бозбаш з яловичини для всієї родини! опис приготування: Традиційно цей суп готують на основі баранини, але, на жаль, в моєму місті не завжди можна дістати свіжу, які...
Баклажани з яйцем і помідорами
Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...
Булгур з куркою і томатами
Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...
Баклажани по-індійськи
Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...