Рецепт Бозбаш-куфта

Рецепт Бозбаш-куфта
Кількість порцій: 4 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Цей чудовий супчик — справжній подарунок для всіх гурманів і любителів кавказької кухні. Він неймовірно смачний, з неповторним ароматом і досить незвичайними інгредієнтами.

опис приготування:

Рецепт приготування бозбаш-кюфта відноситься до азербайджанської кухні, цей суп є різновидом кюфта, але з одним маленьким відмінністю: тут у нас будуть фрикадельки замість м'якоті м'яса. Інших відмінностей в принципі немає, але в будь-якому випадку смак цього супу дуже незвичайний і, можна навіть сказати, незвичний особливо для тих, хто не так часто звертається до рецептів кавказької кухні. Але ж ми не боїмося спробувати щось новеньке, і тому легкістю приготуємо цей смачний суп, а я допоможу вам і розповім, як зробити бозбаш-кюфту дуже швидко і легко.

  • м'якоть телятини— 0,5 кілограма
  • телячі реберця— 0,5 кілограма
  • Цибуля ріпчаста— 3 штуки(1 — в бульйон, 2 — в фарш)
  • рис круглий— 3 Ст. ложки
  • гайка— 0,5 склянки
  • зелень свіжа— 70-100 грам(кріп, м'ята, Braai — всього порівну)
  • Мелісса сушена— 2 Ст. ложки
  • Картопля— 2 штуки
  • алича сушена— 10 штук
  • шафран— 5-6 штук
  • обкладинка— 1 щіпка
  • Перець чорний мелений— За смаком
  • сіль— За смаком
Бозбаш-куфта - фото крок 1 Насамперед, нам необхідно замочити нут на ніч у холодній воді. З ранку ми зливаємо воду, промиваємо його ще раз і викладаємо в каструлю, туди ж кладемо нарізані і промиті реберця і одну цілу цибулину. Ставимо каструлю на вогонь і варимо бульйон протягом години, знімаючи піну.

Бозбаш-куфта - фото крок 2 Поки бульйон вариться, ми приготуємо фрикадельки. М'якоть телятини перекручуємо через м'ясорубку разом з 2 цибулини, додаємо промитий рис, мелісу, корицю і м'яту. Солі та перчимо, ретельно перемішуємо фарш. Тепер ми беремо досить важкий шматочок фаршу і формуємо з нього фрикадельки, в середину фрикадельки кладемо 1 сушену аличу. Те ж саме робимо з іншим фаршем.

Бозбаш-куфта - фото крок 3 Коли бульйон буде готовий, ми виймаємо з нього цибулину (її можна викинути), солимо його, перчимо і додаємо попередньо помічений в окропі шафран (замочувати 10-15 хвилин). Викладаємо в каструлю фрикадельки, нарізану картоплю, що залишилася аличу, прикриваємо кришкою і варимо все на повільному вогні 10-15 хвилин.

Бозбаш-куфта - фото крок 4 Готову бозбаш-кюфту подаємо до столу, прикрасивши свіжою зеленню. Приємного вам апетиту!

Подібні рецепти

Бозбаш з баранини

Торт із зефіру

Як і всі страви Кавказу, бозбаш з баранини має яскравий ні з чим не порівнянний смак. Цей ароматний і досить ситний супчик гідний зайняти почесне місце на вашому столі. опис приготування: Не знаю як для кого, але особисто для мене кавказька кухня одна з найулюбленіших, тому що тільки тут так і...

Бозбаш з яловичини

Бозбаш з яловичини

Є безліч варіантів приготування це смачного страви кавказької кухні, кожен варіант хороший по-своєму. Ну а ми приготуємо чудовий бозбаш з яловичини для всієї родини! опис приготування: Традиційно цей суп готують на основі баранини, але, на жаль, в моєму місті не завжди можна дістати свіжу, які...

Баклажани з яйцем і помідорами

Баклажани з яйцем і помідорами

Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...

Булгур з куркою і томатами

Булгур з куркою і томатами

Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...

Баклажани по-індійськи

Баклажани по-індійськи

Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...