Рецепт Бозбаш з яловичини
Є безліч варіантів приготування це смачного страви кавказької кухні, кожен варіант хороший по-своєму. Ну а ми приготуємо чудовий бозбаш з яловичини для всієї родини!
опис приготування:
Традиційно цей суп готують на основі баранини, але, на жаль, в моєму місті не завжди можна дістати свіжу, якісну баранину, тому цей рецепт приготування Бозбаш з яловичини, про який сьогодні піде мова, є чудовою альтернативою для всіх любителів цього супу. В іншому ми ні на крок не відходимо від класичного рецепту, тому смак у нашого супу вийти такий же приголомшливий і незвичайний, а все завдяки додаванню аличі, що надає супу легку кислинку. хоча, звичайно, передати смак цієї страви словами досить важко, краще самому приготувати і спробувати, ну а щоб все було зроблено правильно, я пропоную вам свій рецепт Бозбаш з яловичини з фото.
- м'якоть яловичини— 800 грам
- яйце— 1 штука
- алича сушена— 15-20 штук
- алича свіжа— 8 штук
- Картопля— 8 штук
- Цибуля ріпчаста— 2 штуки(1 — в бульйон, 1 — в фарш)
- гайка— 1 Склянка
- Мал— 0,5 склянки
- куркума— 1 Ст. ложка
- бульйон м'ясний— 4-5 літрів(середньої жирності)
- Перець чорний мелений— За смаком
- сіль— За смаком
Ріпчасту цибулю очищуємо і нарізаємо невеликими кубиками, відправляємо його в бульйон до картоплі. Ставимо варитися на середній вогонь.
М'якоть яловичини разом з цибулиною пропускаємо через м'ясорубку. додаємо яйце, промитий рис, солимо, перчимо і ретельно вимішуємо фарш.
Тепер нам треба з фаршу зробити досить велику тефтелі, розміром з долоню.
В серединку тефтелі ми кладемо сушену аличу (3 штучки).
Потім акуратно зводимо краю кульки, щоб алича виявилася всередині тефтелі.
Те ж саме робимо з іншим фаршем.
Коли картопля буде майже готовий (варити його треба приблизно 20 хвилин), ми відправляємо до нього в каструльку наші тефтелі і готуємо ще 20 хвилин.
Потім викладаємо в каструлю вже готовий нут, його слід замочити на ніч, а вранці злити воду, залити нової і варити 1,5 годину.
Додаємо свіжу аличу і варимо 10 хвилин.
Всипаємо столову ложку куркуми, солимо і перчимо, готуємо 7-10 хвилин. Потім знімаємо з вогню і даємо настоятися.
Готовий суп подають так: в миску кладуть тефтелі, цілий картопля, аличу, гайка, заливаємо бульйоном. Можна прикрасити свіжою зеленню і подавати до столу. Смачного!
Подібні рецепти
Гарбузовий смузі
Як і всі страви Кавказу, бозбаш з баранини має яскравий ні з чим не порівнянний смак. Цей ароматний і досить ситний супчик гідний зайняти почесне місце на вашому столі. опис приготування: Не знаю як для кого, але особисто для мене кавказька кухня одна з найулюбленіших, тому що тільки тут так і...
Бозбаш-куфта
Цей чудовий супчик — справжній подарунок для всіх гурманів і любителів кавказької кухні. Він неймовірно смачний, з неповторним ароматом і досить незвичайними інгредієнтами. опис приготування: Рецепт приготування бозбаш-кюфта відноситься до азербайджанської кухні, цей суп є різновидом кюфта, ал...
Азіатський шашлик з яловичини
Рецепт приготування шашлику з яловичини по-азійському з медом, соєвим соусом, каррі, ананасами і китайської локшиною. опис приготування: нагріти духовку, вистелити деко алюмінієвою фольгою. Замочити чотири дерев'яних шампура в каструлю з теплою водою, відкласти в сторону. У великій каструлі д...
Балик з яловичини
У класичному розумінні балик — це засолений і пров'яленої на повітрі хребет риби. Однак ми будемо готувати балик з яловичини, який чимось нагадує мені (по формі) справжній балик. опис приготування: Готується балик з яловичини приблизно 10-12 днів. Приготувати його в домашніх умовах реально і в...
Бефстроганов з яловичини з грибами
Бефстроганов з яловичини з грибами — блюдо для повноцінного буденного обіду, хоча і на свято його можна подати. Розкрию вам секрет смачного грибного соусу. Спробуйте! опис приготування: Пропоную вашій увазі простий рецепт бефстроганова з яловичини з грибами з фото. У цьому рецепті я так само п...