Рецепт Баклажани, тушковані в сметанному соусі

Рецепт Баклажани, тушковані в сметанному соусі
Кількість порцій: 6 Час приготування: 1 г. 40 хв.
Перед вами рецепт баклажанів, тушкованих в духовці в сметанно-вершкової заливки з часником і кінзою. страва — ситне, літнє, просте в приготуванні. Використовуються тільки натуральні продукти.

опис приготування:

Підійде і як самостійне блюдо, і як гарнір. Переваги цього способу приготування в тому, що шматочки залишаються цільними. Калорійність цього блюда — всього 62 ккал.

  • баклажани— 3 штуки
  • Томат / помідори— 3/ 1 штуки(якщо томатна паста, то 3 столових ложки без верху, якщо помідор, то 1 великий)
  • Braai (зелень)  — 30 грам
  • крем— 2 Ст. ложки(бажано сільську — і натурально, і смачніше)
  • молоко— 70 грам
  • кефір— 70 грам(якщо несолодкий, то додайте цукру, якщо, як у мене, солодкий "; Біфілайф ";, то цукор не потрібен)
  • часник— 10 зубчиків(можна і більше)
  • Цукровий пісок— 2 чайних ложки
  • сіль— 2-3 чайних ложок(краще на смак)
  • Перець чорний мелений— За смаком
баклажани, тушковані в сметанному соусі - фото крок 1 1. Приготувати все продукти.

баклажани, тушковані в сметанному соусі - фото крок 2 нарізати кінзу, придушити часник, змішати з томатом, сметаною, молоком і кефіром.

баклажани, тушковані в сметанному соусі - фото крок 3 3. Нарізати баклажани великими кільцями.

баклажани, тушковані в сметанному соусі - фото крок 4 4. Викласти баклажани в заливку. Якщо готуєте страву з помідорами, а не з томатом, то часточки помідора слід викласти між шматочками баклажанів.

баклажани, тушковані в сметанному соусі - фото крок 5 5. Зверху полити сметаною (1 ст. ложка), ще 1 ст. ложка сметани була використана раніше (крок другий).

баклажани, тушковані в сметанному соусі - фото крок 6 6. Готувати в розігрітій духовці при температурі 200 градусів протягом 40 хв. Потім витягнути і притиснути виделкою, щоб всі шматочки поринули в підливу.

баклажани, тушковані в сметанному соусі - фото крок 7 7. Знизити вогонь в духовці до 170 градусів і запікати ще 40 хв. Блюдо готово! Смачного!

Подібні рецепти

Баклажани, тушковані з овочами

Тушковані баклажани під соусом

Восени з'являється така велика кількість овочів, що не знаєш куди їх всіх подіти, тому рецепт приготування баклажанів тушкованих з овочами ідеально підходить для цієї пори. опис приготування: взагалі, таке з'єднання баклажан з овочами не строге. До нього можна додавати інші овочі, які вам біль...

Баклажани тушковані

Баклажани тушковані

баклажани тушковані — просте, смачне і легке блюдо. Баклажани самі по собі ситні овочі, тому їх можна використовувати і як самостійне блюдо, і як гарнір. опис приготування: Прекрасне блюдо для тих, хто не їсть м'ясо і стежить за своєю фігурою. У приготуванні тушкованих баклажанів з овочами на...

Баклажани в кисло-солодкому соусі по-китайськи

Баклажани в кисло-солодкому соусі по-китайськи

У китайській кухні переважають цікаві поєднання, які перетворюють смак самих звичайних овочів, наприклад, баклажанів. подивіться, як приготувати баклажани в кисло-солодкому соусі по-китайськи. опис приготування: Дуже смачне поєднання кислинки і солодощі, які надають навіть звичайним баклажанів...

Баклажани в кисло-солодкому соусі

Баклажани в кисло-солодкому соусі

Баклажани в кисло-солодкому соусі — справжній делікатес, чий смак не може не порадувати гурманів. Рецепт про те, як рядовий продукт перетворити в вишукане частування! опис приготування: Баклажани в кисло-солодкому соусі дуже просте і швидке блюдо. Його дуже добре використовувати як гарнір до м...

Баклажани в горіховому соусі

Баклажани в горіховому соусі

Баклажани в горіховому соусі — грузинське блюдо, увібрало в себе традиційні аромати цієї кухні. Braai, грецькі горіхи, ucho-сунелі і, звичайно, винний оцет — основа смачного соусу для баклажан. опис приготування: баклажани, запечені в духовці і щедро присмачені горіховим соусом, Лілія стануть ...