Рецепт Баклажани, тушковані в сметанному соусі
Перед вами рецепт баклажанів, тушкованих в духовці в сметанно-вершкової заливки з часником і кінзою. страва — ситне, літнє, просте в приготуванні. Використовуються тільки натуральні продукти.
опис приготування:
Підійде і як самостійне блюдо, і як гарнір. Переваги цього способу приготування в тому, що шматочки залишаються цільними. Калорійність цього блюда — всього 62 ккал.
- баклажани— 3 штуки
- Томат / помідори— 3/ 1 штуки(якщо томатна паста, то 3 столових ложки без верху, якщо помідор, то 1 великий)
- Braai (зелень) — 30 грам
- крем— 2 Ст. ложки(бажано сільську — і натурально, і смачніше)
- молоко— 70 грам
- кефір— 70 грам(якщо несолодкий, то додайте цукру, якщо, як у мене, солодкий "; Біфілайф ";, то цукор не потрібен)
- часник— 10 зубчиків(можна і більше)
- Цукровий пісок— 2 чайних ложки
- сіль— 2-3 чайних ложок(краще на смак)
- Перець чорний мелений— За смаком
нарізати кінзу, придушити часник, змішати з томатом, сметаною, молоком і кефіром.
3. Нарізати баклажани великими кільцями.
4. Викласти баклажани в заливку. Якщо готуєте страву з помідорами, а не з томатом, то часточки помідора слід викласти між шматочками баклажанів.
5. Зверху полити сметаною (1 ст. ложка), ще 1 ст. ложка сметани була використана раніше (крок другий).
6. Готувати в розігрітій духовці при температурі 200 градусів протягом 40 хв. Потім витягнути і притиснути виделкою, щоб всі шматочки поринули в підливу.
7. Знизити вогонь в духовці до 170 градусів і запікати ще 40 хв. Блюдо готово! Смачного!
Подібні рецепти
Баклажани з кабачками тушковані
Восени з'являється така велика кількість овочів, що не знаєш куди їх всіх подіти, тому рецепт приготування баклажанів тушкованих з овочами ідеально підходить для цієї пори. опис приготування: взагалі, таке з'єднання баклажан з овочами не строге. До нього можна додавати інші овочі, які вам біль...
Баклажани тушковані
баклажани тушковані — просте, смачне і легке блюдо. Баклажани самі по собі ситні овочі, тому їх можна використовувати і як самостійне блюдо, і як гарнір. опис приготування: Прекрасне блюдо для тих, хто не їсть м'ясо і стежить за своєю фігурою. У приготуванні тушкованих баклажанів з овочами на...
Баклажани в гострому соусі
Готувати баклажани часто дуже просто, головне, підібрати до них смачний соус. Дуже добре підходить до баклажанів томатний соус, тому пропоную приготувати баклажани в гострому соусі з помідорів. опис приготування: Купити баклажани в літньо-осінній період не складає труднощів, тому, раджу готува...
Баклажани в кисло-солодкому соусі по-китайськи
У китайській кухні переважають цікаві поєднання, які перетворюють смак самих звичайних овочів, наприклад, баклажанів. подивіться, як приготувати баклажани в кисло-солодкому соусі по-китайськи. опис приготування: Дуже смачне поєднання кислинки і солодощі, які надають навіть звичайним баклажанів...
Баклажани в кисло-солодкому соусі
Баклажани в кисло-солодкому соусі — справжній делікатес, чий смак не може не порадувати гурманів. Рецепт про те, як рядовий продукт перетворити в вишукане частування! опис приготування: Баклажани в кисло-солодкому соусі дуже просте і швидке блюдо. Його дуже добре використовувати як гарнір до м...