Рецепт Балик з яловичини

Рецепт Балик з яловичини
Кількість порцій: 10 Час приготування: 7 дн. 22 г. 0 хв.
У класичному розумінні балик — це засолений і пров'яленої на повітрі хребет риби. Однак ми будемо готувати балик з яловичини, який чимось нагадує мені (по формі) справжній балик.

опис приготування:

Готується балик з яловичини приблизно 10-12 днів. Приготувати його в домашніх умовах реально і виходить дуже навіть смачно! Вам потрібно проявити свою винахідливість і змайструвати камеру-сушилку з картонної коробки з вентиляційними отворами. Сушити можна на звичайній батареї центрального опалення. Мій експеримент виявився вдалим, спробуйте і Ви приготувати свій балик з яловичини в домашніх умовах.

Успіхів і приємного апетиту!


  • Говяжа вирізка— 450 грам
  • сіль— 4 Ст. ложки
  • цукор— 1 Ст. ложка
  • Чорний мелений перець— 1 Ст. ложка
  • Koriandr— 1 Ст. ложка
  • Яблучний оцет— 1-2 Ст. ложок
Балик з яловичини - фото крок 1 Говяжью вырезку промываем под проточной водой, обтирає паперовим рушником, заворачиваем в ткань и отправляем на нижнюю полку холодильника на двое суток.

Балик з яловичини - фото крок 2 Посыпаем мясо солью и сахаром.

Балик з яловичини - фото крок 3 Затем отправляем мясо еще на сутки в холодильник под грузом.

Балик з яловичини - фото крок 4 Через сутки сливаем сок, який виділився, обтираем сухой марлей, смоченной уксусом. Затем обсыпаем смесью черного молотого перца и обжаренного на сухой сковородке кориандра.

Балик з яловичини - фото крок 5 Сушим мясо в самодельной камере-сушке из картонной коробки. Очень важно сделать отверстия, чтоб проходил воздух и крючок, за который можно подвесить мясо.

Балик з яловичини - фото крок 6 Закрытую коробку, накрытую марлей ставим на обычную батарею центрального отопления на одну неделю.

Балик з яловичини - фото крок 7 Через неделю мясо вдвое а может и втрое подсохнет.

Балик з яловичини - фото крок 8 Смачного!

Подібні рецепти

Балик з амура

Балик з баранини

Для всіх любителів рибних закусок розповім, як приготувати балик з амура в домашніх умовах. Я страсти к таким балыкам не питаю, але мої тато і дідусь просто без розуму! любителі рибки! опис приготування: Такий балик з амура в домашніх умовах готується легко, а виходить дуже смачним. Принаймні ...

Балик з індички

Балик з індички

Зараз багато хто намагається робити домашні ковбасні вироби, всякого роду м'ясну нарізку. Люди примудряються навіть коптити м'ясо в домашніх умовах (без коптильні). Приготуємо будинку балик з індички. опис приготування: оскільки тканина, в яку загортається м'ясо, забарвлюється від спецій, то р...

Балик в духовці

Балик в духовці

Балик в духовці часто використовують як закуску в салатах і в якості основного блюда. Шматочки пряного свинячого балику радують око і на святковому столі, і в рамках сімейної трапези. опис приготування: Для того, щоб приготувати балик в духовці, знадобиться великий шматок якісної свинини, овоч...

Балик зі свинини в духовці

Балик зі свинини в духовці

Хочете порадувати своїх домочадців смачненьким? або, може, готуєтеся підкорити своїх важливих гостей? В будь-якому випадку, цей рецепт приготування балику зі свинини в духовці буде до речі! Смачно і легко! опис приготування: З таким коронною стравою вам навіть дуже важливі гості не страшні, бу...

Балик з вирізки

Балик з вирізки

Хочу вам розповісти, як приготувати балик з вирізки в домашніх умовах. Виходить соковита і смачна закуска, зовсім не схожа на магазинні "; гумові" риба. Спробуйте, готується дуже просто! опис приготування: Цей рецепт приготування балику з вирізки припаде до душі всім тим, хто м'ясні закуски лю...