Рецепт Біфштекс рубаний з яйцем
Біфштекс рубаний з яйцем середньої прожарювання — одне з улюблених страв мого чоловіка, тому готувати мені його доводиться часто і багато.
опис приготування:
Яловичину дрібно рубаємо, заправляємо спеціями і вершками. Формуємо біфштекси за допомогою кільця і смажимо на розжареній сковороді. Яйця смажимо окремо. Перед подачею на біфштекс викладаємо яйце.
- вирізка яловичини— 500 грам
- сіль— 1 щіпка
- розмарин— За смаком
- зіра— За смаком
- Перець чорний мелений— 3 щіпки
- паприка— За смаком
- Вершки жирні або курячий бульйон— За смаком
- яйця курячі— 3 штуки
- цибулина— 1 штука
Можете для зручності спочатку порізати м'ясо на поздовжні шматочки або пластинки. А потім рубати їх топірцем. Так біфштекс вийде дуже соковитим і ніжним — весь сік залишиться в м'ясі.
Після того як порубали м'ясо, потрібно його посолити, поперчити і приправити травами і спеціями. Я взяла трохи зіри, розмарину подрібненого і паприки. може, по бажанню, додати трохи часнику подрібненого. І залити фарш або жирними вершками, в цьому випадку ще й додайте сильно подрібнену цибулю, якщо ж збирайтеся змішати фарш з бульйоном, цибуля не потрібен — бульйон добре вбереться. Бульйон або вершки вливаю завжди на око, так, щоб фарш досяг консистенції пюре.
Все ретельно вимішуємо. Після чого починаємо формувати котлетки. Я відрізала кільце від пластикової пляшки — вийшло дуже зручно. Для дітей, до речі, можна сформувати котлетки діаметром трохи менше.
Перед тим, як викласти біфштекси на сковорідку, потрібно їх трохи заморозити, інакше в цілому стані ви їх не донесете до сковорідки. На сковороді смажимо в залежності від того, який прожарювання ви хочете біфштекс. Для середньої прожарювання цілком вистачить хвилин 7-8.
На пательні, окремо від біфштексів, смажимо яйце, так, щоб запікся тільки білок і викладаємо яєчню на біфштекс. Виходить дуже соковито і ситно.
Подібні рецепти
Пиріг з яблуками і грушами
Після того, як мій чоловік поїв котлети не з фаршу, а з рубаного м'яса, то вони стали його улюбленими. Адже в них відчувається соковитість і більш насичений смак. Теж спробуйте цей варіант. опис приготування: Мій рецепт відноситься до англійської кухні. Його прийнято подавати з овочами або каш...
Біфштекс з курячим яйцем
Біфштекс з яйцем виглядає приголомшливо. Зазвичай його потиснути так: знизу біфштекс, а на ньому — яєчня глазунья. Як гарнір підійдуть свіжі або запечені овочі та смажену картоплю. опис приготування: Як приготувати біфштекс з яйцем? 1. М'ясо промийте і почистіть від жилок, наріжте шматочками п...
Біфштекс з яловичини на сковороді
Біфштекс з яловичини на сковороді — один з різновидів стейка, який ми готуємо з гірчицею. М'ясо прожарюємо зовсім недовго, тому наш біфштекс з кров'ю порадує всіх любителів такого м'яса. опис приготування: Біфштекс з яловичини на сковороді готується досить просто. Тут працює той же принцип, що...
Біфштекс в грибному соусі
Бургундський рецепт м'ясної страви в чудовому грибному соусі. кількість порцій: 4 яловичий стейк— 4 штуки(вирізка) гриби— 450 грам(нарізати тонкими скибочками) часник— 4 зубчики Зелена цибуля— 3 штуки(дрібно нарізати) французьке червоне вино— 1 Склянка сіль— 1 щіпка(за смаком) чорний перець— 1 ...
Англійський біфштекс
Англійська біфштекс готується за тим же принципом, що і класичний біфштекс. Єдине — соус. Соус до англійського біфштексу готується на основі сидру. Нам знадобиться яловича вирізка і спеції. опис приготування: Як приготувати англійський біфштекс? 1. Яловичу вирізку промийте, зріжте плівки і жил...