Рецепт Айвар

Рецепт Айвар
Кількість порцій: 4 Час приготування: 30 хв.
Популярне балканське блюдо. Готується з червоного солодкого перцю, подається як закуска.

опис приготування:

Приготування не складе великих труднощів. Баклажани і солодкий перець потрібно запекти в духовці, потім подрібнити за допомогою блендера, приправити і подавати як соус до м'ясних і рибних страв. приступимо!

  • червоний солодкий перець— 500 грам
  • баклажани— 250 грам
  • рослинна олія— 75 мілілітрів
  • часник— 2 зубчики
  • гострий перець— 1 штука
  • сіль, оцет і перець— — За смаком
1 навпіл (уздовж) наріжте баклажани, змастіть рослинною олією і викладіть разом з солодкими перцями на деко (застелена фольгою). Запікайте в духовці до м'якості баклажанів. Овочі остудіть і очистіть від шкірки. З перцю видаліть насіння.

2 У чаші блендера подрібніть баклажани і перець. Так само овочі можна подрібнити за допомогою м'ясорубки.

3 Додайте до овочів часник.

4 Викладіть готове пюре в сотейник, додайте масло, що залишилося, сіль, оцет і перець за смаком.

5 Подавайте айвар до риби, м'яса або птиці. Смачного!

Подібні рецепти

Баклажани з яйцем і помідорами

Рецепт домашньої тушонки

Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...

Булгур з куркою і томатами

Булгур з куркою і томатами

Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...

Баклажани по-індійськи

Баклажани по-індійськи

Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці — дуже просте в приготуванні і смачна страва на балканський манер. Щось схоже часто готують в Болгарії, колишньої Югославії. опис приготування: мабуть, моє улюблене болгарське блюдо — бринза, запечена в духовці з овочами. Якщо бринза хороша, свіжа, то блюдо завжди вих...

Бальзамічний крем-соус

Бальзамічний крем-соус

Чудова заправка для салатів, страв з риби і м'яса. Такий крем в магазині коштує досить дорого, тому краще приготувати його самому і невеликою порцією. Готується він дуже просто. опис приготування: Будь-яке просте блюдо можна перетворити на делікатес, доповнивши його смачним соусом або заправко...