Рецепт Батон в хлібопічці

Рецепт Батон в хлібопічці
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 4 г. 0 хв.
Власникам такого корисного і зручного кухонного агрегату, як хлібопічка, напевно стане в нагоді цей простий рецепт батона, завдяки якому сімейний сніданок перетвориться на справжнє задоволення!

опис приготування:

Як же смачно намазати вранці на скибочку свіжого хрусткого батона вершкового масла і з'їсти його, запиваючи міцним чаєм або кавою… На жаль, магазинна випічка далеко не завжди буває смачною, тому по можливості я намагаюся готувати батон сама, благо хлібопічка є. Як зробити батон в хлібопічці в домашніх умовах, ви дізнаєтеся з цього рецепта:

За пару годин до початку приготування виймаємо вершкове масло з холодильника або розтоплюємо його в мікрохвильовці.

Нагріваємо воду до кімнатної температури (або трохи вище).

У невелику миску висипаємо дріжджі, сіль, цукор і наливаємо воду.

Виливаємо отриману суміш в ємність хлібопічки.

Просіваємо зверху через сито борошно і виливаємо розтоплене масло.

Включаємо режим «Тісто».

Коли тісто буде готове, викладаємо його у форму хлібопічки і формуємо батон. Робимо на поверхні косі надрізи і залишаємо для вистоювання до тих пір, поки воно не збільшиться вдвічі.

Змащуємо жовтком і відправляємо в хлібопічку - програма «Основна». Вибираємо колір і товщину скоринки.

Почувши сигнал про готовність, виймаємо батон і, поки гарячий, змащуємо рослинним маслом. Накриваємо чистим рушником.

Пробуємо не з'їсти батон до наступного ранку. Якщо нічого не виходить - завантажуємо в хлібопічку нову порцію продуктів


  • Борошно пшеничне— 500 грам
  • вода— 250 мілілітрів(можно заменить сывороткой, кефиром или простоквашей)
  • сіль— 1 Чайна ложка
  • цукор— 2 чайних ложки
  • Вершкове масло— 50 грам
  • дріжджі сухі— 1 Чайна ложка
  • жовток— 1 штука(Для смазывания батона)
  • Рослинна олія— 1 Чайна ложка(Для смазывания батона)
Як же смачно намазати вранці на скибочку свіжого хрусткого батона вершкового масла і з'їсти його, запиваючи міцним чаєм або кавою… На жаль, магазинна випічка далеко не завжди буває смачною, тому по можливості я намагаюся готувати батон сама, благо хлібопічка є. Як зробити батон в хлібопічці в домашніх умовах, ви дізнаєтеся з цього рецепта:

За пару годин до початку приготування виймаємо вершкове масло з холодильника або розтоплюємо його в мікрохвильовці.

Нагріваємо воду до кімнатної температури (або трохи вище).

У невелику миску висипаємо дріжджі, сіль, цукор і наливаємо воду.

Виливаємо отриману суміш в ємність хлібопічки.

Просіваємо зверху через сито борошно і виливаємо розтоплене масло.

Включаємо режим «Тісто».

Коли тісто буде готове, викладаємо його у форму хлібопічки і формуємо батон. Робимо на поверхні косі надрізи і залишаємо для вистоювання до тих пір, поки воно не збільшиться вдвічі.

Змащуємо жовтком і відправляємо в хлібопічку - програма «Основна». Вибираємо колір і товщину скоринки.

Почувши сигнал про готовність, виймаємо батон і, поки гарячий, змащуємо рослинним маслом. Накриваємо чистим рушником.

Пробуємо не з'їсти батон до наступного ранку. Якщо нічого не виходить - завантажуємо в хлібопічку нову порцію продуктів


Подібні рецепти

Батон з начинкою

Батон домашній

Рецепт батон з начинкою — приготування закуски з білого хліба з ковбасою, овочами і зеленню. опис приготування: Відріжте скоринки батона з обох кінців, після чого виріжте хлібний м'якуш довгим і гострим ножем. Масло з гірчицею і хріном розітріть між собою і додайте до них сіль, а також дрібно ...

Бородинський хліб в хлібопічці

Бородинський хліб в хлібопічці

Хочу розповісти, як зробити бородинський хліб в хлібопічці. Усе, хто люблять цей хліб, знають, як важливо дотримуватися пропорції, інакше коріандр дасть неприємну гіркоту. Щоб такого не було, ось рецепт! опис приготування: Цей простий рецепт бородінського хліба в хлібопічці вам повинен сподоба...

Булочки в хлібопічці

Булочки в хлібопічці

З появою такого «розумного» побутового приладу, як хлібопічка, домашня випічка перетворилася в простий і приємне проведення часу. Спробуйте приготувати смачні здобні булочки в хлібопічці, і переконайтеся в цьому самі! опис приготування: повірте, дізнавшись, як зробити булочки в хлібопічці, ви ...

Баклажани з яйцем і помідорами

Баклажани з яйцем і помідорами

Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...

Булгур з куркою і томатами

Булгур з куркою і томатами

Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...