Рецепт Здобні булочки-плетінки з маком і корицею
Дуже і дуже ніжні повітряні булочки! ароматні, солодкі, пухнасті. А всередині ховається мак і кориця з цукром - байдужих не буде!
опис приготування:
Здобна випічка завжди до місця, будь то сніданок або перекус, полуденок або вечірнє чаювання в колі сім'ї. Булочки за цим рецептом виходять незрівнянно смачні, ніжні й ароматні. обов'язково спробуйте!
- молоко— 130 мілілітрів(+ 50 мл в маковую начинку)
- Борошно пшеничне в / сорт— 500 грам
- цукор— 8 Ст. ложок(4 в тісто, 2 в маковую начинку, 2 — в корицю)
- жовтки— 4 штуки
- Вершкове масло— 100 грам
- Ванільний цукор— 10 грам
- мак— 100 грам
- обкладинка— 2 Ст. ложки
- дріжджі сухі— 1 Чайна ложка
У тепле молоко додайте жовтки, злегка збийте венчком. Перелийте молоко в борошно, додайте розм'якшене до стану сметани масло, і замісіть м'яке тісто.
добре вимішати, зберіть тісто в кулю, змастіть маслом приберіть під харчову плівку в миску. Поставте миску в тепле місце до збільшення обсягу тесту в три рази.
Поки тісто підходить, приготовьте маковую начинку. Мак ізмелчіте в кавомолці і розітріть з молоком і цукром. Доведіть суміш до кипіння і проваріть на повільному вогні 4-5 хвилин. остудіть. Для іншої начинки ретельно змішайте корицю і цукор.
Тісто, що підійшло обомніте і розділіть на шматочки розміром в середнє яйце.
Розкачайте кожен шматочок в овальну корж. Выложите на середину маковую начинку.
Скачайте тісто в рулетик. Надріжте тісто уздовж майже до кінця і переплетіть між собою.
Потім загорніть плетінку в коло і сформуйте булочки. Для булочок з корицею спочатку змастіть розкатаний корж розтопленим вершковим маслом, потім посипте корицею і так само скрутіть булочки.
Покладіть булочки на пергаментом застелена деко і залиште на расстойку. Змастіть збитим з молоком яйцем і випікайте спочатку з парою при 100 градусах, щоб булочки трохи підійшли. Потім збільште температуру до 200 градусів і випікайте булочки до повної готовності.
Готові булочки викладіть на дощечку і накрийте рушником.
Остигнули булочки присипте цукровою пудрою і подавайте до чаю.
Подібні рецепти
Здобні булочки з корицею
Кожній господині варто знати, як приготувати булочки до чаю здобні — відмінне частування для гостей і близьких. Такі булочки тануть у роті, особливо якщо подати їх з чашкою кави, чаю чи склянкою молока. опис приготування: Не обов'язково готувати здобне тісто на дріжджах, щоб спекти смачні соло...
Булочки з корицею сінабон
Хочу поділитися простим рецептом булочок з корицею сінабон. Напевно, хоч якось кожен їв ці знамениті булочки. А я вам розповім, як їх зробити вдома! Красиві і ароматні, як в кондитерській! опис приготування: Рецепт приготування булочок з корицею сінабон дуже простий, і випічка виходить дуже см...
Булочки до чаю з корицею
Кожній господині варто знати, як приготувати булочки до чаю з корицею, ароматну випічку, яка може зігріти в холодний зимовий день. Булочки дуже прості в приготуванні, повітряні і смачні. опис приготування: Можна приготувати чай з корицею, а можна подати до чаю ароматні булочки, приготовані за ...
Булочки з корицею і горіхами
Рецепт приготування булочок з начинкою з коричневого цукру, горіхів пекан і кориці з глазур'ю з вершкового масла, цукрової пудри і кленового сиропу. опис приготування: Булочки подаються теплими і зберігаються в герметичному контейнері приблизно протягом 3 днів. цукру— 3 Ст. ложки розпушувача...
Булочки з корицею і пахтою
Рецепт приготування булочок з пахтою, начинкою з цукру, кориці і гвоздики і вершкової глазур'ю. опис приготування: За цим рецептом у вас вийде 8 булочок. цукор— 2 Ст. ложки розпушувач— 1 1/4 чайних ложки сода— 1/2 чайних ложки сіль— 1/2 чайних ложки цукор— 1/4 склянки(начинка) обкладинка— 2...