Рецепт Булочки до чаю здобні
Кожній господині варто знати, як приготувати булочки до чаю здобні — відмінне частування для гостей і близьких. Такі булочки тануть у роті, особливо якщо подати їх з чашкою кави, чаю чи склянкою молока.
опис приготування:
Не обов'язково готувати здобне тісто на дріжджах, щоб спекти смачні солодкі булочки. Можна в якості основи для тесту підготувати пшеничне закваску — випічка на ній виходить не тільки смачною, але і корисною. Основною особливістю цих булочок є цукрова начинка і пісочна крихта, яка під час випічки створює м'яку солодку крихту на поверхні булочок. Ви можете сформувати булочки по-іншому, головне, щоб цукрова начинка залишилася всередині рулету під час випічки.
- Пшеничне борошно першого або вищого сорту— 1000 грам(200 г — в закваску, 800 г — в тісто + 2 ст. L. — для крихти)
- Вода кімнатної температури— 470 грам(200 г — в закваску, 270 г — в тісто)
- дріжджі— 400 грам
- цукор— 50-120 грам(+ 2 ст. L. для крихти)
- Рослинна або м'яке вершкове масло— 50 грам
- Курине яйце— 2-3 штук
- сіль— 0,5 чайних ложки
- стартер пшеничний— 1-2 Ст. ложок
- Вершкове масло— 1 Ст. ложка
2. Перекладіть опару в миску тістоміса, додайте воду кімнатної температури і перемішайте. Додайте рослинне або м'яке вершкове масло, сіль, яйця і цукор. Перемішайте до однорідності і додайте просіяне борошно.
3. Перемішайте тісто протягом 1 хвилини на 1 швидкості, потім замісіть тісто протягом 5 хвилин 2 швидкості. Округлите тісто і перекладіть в миску, змащену олією. Накрийте тісто плівкою і залиште на 3-4 години при кімнатній температурі.
4. Викладіть тісто на робочу поверхню, присипану борошном, і округлятимете. Розділити тісто на дві частини, одну з них накривши плівкою. Розділіть частина тесту на 12 частин і округлятимете.
5. Розкачайте кожну кульку в тонкий круглий пласт, викладіть уздовж краю цукровий пісок смужкою, скрутіть в рулет і закріпіть краю з двох сторін.
6. Один кінець джгута покладіть на інший так, щоб в середині вийшло отвір. Нижній кінець джгута протягніть через отвір, верхній кінець джгута підтягніть до першого кінця і з'єднайте, щоб вони не розійшлися під час випічки.
7. Викладіть заготовки на покритий пергаментом деко. Накрийте булочки плівкою і залиште при кімнатній температурі на 1 час.
8. Приготуйте крихту: борошно змішайте з цукром, нарізаним вершковим маслом і розітріть в крихту. Змастіть булочки збитим з водою яйцем і рясно посипте крихтою.
9. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин. Остудіть булочки на деку. Смачного!
Подібні рецепти
Каша з кукурудзи
Дуже і дуже ніжні повітряні булочки! ароматні, солодкі, пухнасті. А всередині ховається мак і кориця з цукром - байдужих не буде! опис приготування: Здобна випічка завжди до місця, будь то сніданок або перекус, полуденок або вечірнє чаювання в колі сім'ї. Булочки за цим рецептом виходять незрі...
Булочки до чаю пісні
Рецепт приготування пісних булочок. опис приготування: Пісні булочки добре подавати з чаєм або морсом. приготування: У великій мисці змішати борошно, трохи води, цукор, дріжджі, сіль і олію. Замісити тісто, накрити рушником і дати підійти в теплому місці. Коли тісто підійде, перемішати його. П...
Булочки до чаю з корицею
Кожній господині варто знати, як приготувати булочки до чаю з корицею, ароматну випічку, яка може зігріти в холодний зимовий день. Булочки дуже прості в приготуванні, повітряні і смачні. опис приготування: Можна приготувати чай з корицею, а можна подати до чаю ароматні булочки, приготовані за ...
Бразильські сирні булочки
Рецепт приготування булочок з гранульованим сиром. опис приготування: Ці чудові маленькі булочки стануть відмінною закускою. Готуються вони простіше, ніж ви думаєте. води— 1/2 склянки солі— 1/4 чайних ложки(з гіркою) яйця— 1 1/2 штуки гранульованого сиру Котіха— 120 грам(плюс додатковий сир ...
Булочки «Даугавіня»
ніжні, повітряні і легкі як пух булочки "; Даугавіня ";. Варто спробувати тільки одну булочку, і вони вам так сподобаються, що напевно захочете спекти їх знову. Дуже простий спосіб замісу і формування. опис приготування: Вам доведеться потрудитися всього лише 2 рази по 10 хвилин — при замішува...