Рецепт Афганський плов

Рецепт Афганський плов
Кількість порцій: 8 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Готується афганський плов з прекрасно нам відомих інгредієнтів — Мал, морква, цибуля, баранина. Однак рецепт афганського плову містить ряд хитрощів, відрізняють його від інших видів цієї страви.

опис приготування:

Традиційно афганський плов готується саме так, як написано в моєму рецепті, тільки не на плиті в каструлі, і Казань, на відкритому вогні. Я взяв класичний рецепт і адаптував його до домашніх умов. плов, приготований за цим рецептом, виходить дуже смачний і правильний — такий, яким він повинен бути. Спробуйте!

  • Олія— 1/2 склянки
  • Цибуля— 5 штук
  • баранина— 2 кілограма
  • морква— 1 кілограм
  • Ізюм— 1 Склянка
  • горіхи— 1 Склянка
  • часник (головка)  — 3 штуки
  • гвоздика— За смаком
  • Мал— 4 склянки
  • вода гаряча— 3,5 склянки
  • сіль, перець— За смаком
афганський плов - фото крок 1 Нагріти масло в досить великій каструлі, щоб вмістити всі інгредієнти. Додати крупно нарізану цибулю і смажити 2 хвилини, після чого додати баранину, нарізану на великі шматки (приблизно 6 см стороною). смажити 15 хвилин, перемішуючи.

афганський плов - фото крок 2 Обсмажене м'ясо з цибулею витягаємо з каструлі.

афганський плов - фото крок 3 В ту ж каструлю кладемо брусочками нарізану моркву.

афганський плов - фото крок 4 На морква викладаємо шматки м'яса.

афганський плов - фото крок 5 Далі викладаємо обсмажену цибулю, родзинки, горіхи (найкраще очищені фісташки) і часник (целые зубчики).

афганський плов - фото крок 6 Зверху викласти рис. заливаємо воду, додаємо сіль і перець. Доводимо до кипіння і кип'ятимо 10 хвилин на повільному вогні. Потім зменшуємо вогонь до мінімального, накриваємо каструлю кришкою і Томім близько години, не перемішуючи. Афганський плов готовий.

Подібні рецепти

Баклажани з яйцем і помідорами

Афганський томатний суп

Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...

Булгур з куркою і томатами

Булгур з куркою і томатами

Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...

Баклажани по-індійськи

Баклажани по-індійськи

Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці — дуже просте в приготуванні і смачна страва на балканський манер. Щось схоже часто готують в Болгарії, колишньої Югославії. опис приготування: мабуть, моє улюблене болгарське блюдо — бринза, запечена в духовці з овочами. Якщо бринза хороша, свіжа, то блюдо завжди вих...

Бальзамічний крем-соус

Бальзамічний крем-соус

Чудова заправка для салатів, страв з риби і м'яса. Такий крем в магазині коштує досить дорого, тому краще приготувати його самому і невеликою порцією. Готується він дуже просто. опис приготування: Будь-яке просте блюдо можна перетворити на делікатес, доповнивши його смачним соусом або заправко...