Рецепт Булка білоруська
Цей рецепт був здобутий зі старої кулінарної книги. У розділі з випічкою знайшов рецепт приготування білоруської булки по ГОСТу. Випічка і в правду виходить дуже хорошою: м'якої, ароматної і смачної.
опис приготування:
Щоб приготувати булку білоруську в домашніх умовах, потрібно знати кілька секретів. Наприклад, важливим моментом є процес формування самої булки вже з готового тіста. Робимо з тіста овал, один край тіста загортаємо до центру і злегка придавлюємо, аналогічно чинимо з протилежним краєм, загорнувши його на перший. Складаємо булку по поздовжній осі і защипуємо, як вареник. Потім переверніть булку швом вниз і дайте трохи відпочити. Знову переверніть булку на 180 градусів, ребром руки (вздовж шва) зробіть поглиблення-жолобок, складіть булку вдвічі у напрямку желобка. Зробіть те ж саме ще 2-3 рази, поки у вас не вийде пружна булочка. хай щастить!
- Борошно вищого сорту— 1 кілограм
- Молочна сироватка— 500 мілілітрів
- Вершкове масло— 50 грам
- дріжджі— 100 грам
- Масло рослинне— 100 мілілітрів
- сіль— 2 Ст. ложки
- цукор— 2 Ст. ложки
Борошно, що залишилося просіюємо, чергуючи її з рослинним маслом. У тістомісильник допомоги, на цій піде близько 25 хвилин. Ми залишаємо тісто ще на 40 хвилин, накривши його рушником.
розділити тісто 10-15 кульок. З кожної кульки сформуйте невелику булку. Дайте расстояться булкам на деку 30 хвилин. Зверху робимо глибокі надрізи гострим ножем.
Перед випічкою можна злегка змастити булки маслом. Випікати в духовці 20-25 хвилин, температура 220 градусів. Готові булки залишити остигати на решітці.
Смачного!
Подібні рецепти
Білоруська картопляна бабка
Білоруський рецепт в'яленої полендвіци. Пропоную ознайомитися з делікатесом домашнього виробництва. У магазині таке купити неможливо. можливо, таке ви їли колись у бабусі в селі. опис приготування: У таку м'ясну закуску можна не закохатися. Вона просто не може не вийти! В її приготуванні немає...
Булка з маком
Німецький рецепт приготування усіма нами улюбленої булки з маком. кількість порцій: 12 мак— 220 грам молоко— 125 мілілітрів олія— 100 грам цукор— 80 грам ванільний цукор— 1/2 чайних ложки сіль— 1/8 чайних ложки ром— 1 Ст. ложка лимонний сік— 1 Ст. ложка цедра лимона— 1/2 чайних ложки обкладинка...
Баклажани з яйцем і помідорами
Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...
Булгур з куркою і томатами
Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...
Баклажани по-індійськи
Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...