Рецепт Баранина з кус-кусом

Рецепт Баранина з кус-кусом
Кількість порцій: 6 Час приготування: 2 г. 30 хв.
Рецепт приготування баранини з крупою кускус. Ця африканська крупа дуже добре поєднується з бараниною.

опис приготування:

Баранина дуже популярна і є улюбленим продуктом у багатьох національних кухонь, особливо це помітно у народів Півдня. Баранину дуже добре подавати з рисом, а також, можна спробувати поєднання баранини і кускусу - традиційної африканської крупи. У Марокко навіть є звичай, перед весіллям відгодовувати наречених кускусом, для того, щоб нареченої стали ще красивіше.

  • баранини— 600 грам
  • Рослинна олія— 20 мілілітрів
  • Цибуля ріпчаста— 1 штука
  • Перець мелений чорний— 1/4 чайних ложки
  • сіль— 1 Чайна ложка
  • кускус— 300 грам
Баранина з кус-кусом - фото крок 1 1. Готуємо м'якоть баранини. В першу чергу необхідно очистити м'ясо від жив, обрізаємо зайвий жир з м'якоті і нарізаємо кубиками десь по 3 см. для приготування підходить окіст, лопатка або поперекова частина.

Баранина з кус-кусом - фото крок 2 2. Добре розігріваємо сковороду, додаємо зовсім небагато масла і викладаємо на неї м'ясо. Для того, щоб м'ясо вийшло добре обсмаженою, і не виділила зайвий сік, класти на сковороду його потрібно вільно. Так само обсмажувати м'ясо можна порціями.

Баранина з кус-кусом - фото крок 3 3. Після того, як м'ясо буде обсмажене, його необхідно поперчити і посолити. Потім накриваємо кришкою і зменшуємо вогонь. Якщо є необхідність, підливаємо воду. готуємо 15-20 хв.

Баранина з кус-кусом - фото крок 4 4. Готове м'ясо викладаємо на тарілку, дрібно ріжемо цибулю і обсмажуємо його на сковороді. обсмажуємо, поки цибуля не стане м'яким.

Баранина з кус-кусом - фото крок 5 5. У цибулю висипаємо кускус, солимо і перемішуємо. Туди ж кладемо м'ясо. Киплячу воду вливаємо так, щоб кускус злегка покрився водою. Багато води лити не слід, кускус може просто перетворитися на кашу.

Баранина з кус-кусом - фото крок 6 6. Щільно накриваємо кришкою, наполягаємо 5-7 хвилин. Кускус вбирає воду, просочуючись м'ясним ароматом.

Подібні рецепти

25-хвилинний овочевий туніський кус-кус

Кус-кус з креветками

Рецепт приготування овочевого туніського кус-куса за 25 хв. швидко, легко, смачно. опис приготування: Нагріти олію у великій каструлі на середньому вогні. покласти цибулю, кабачки, жовтий сквош і моркву в каструлю і варити, помішуючи, поки цибуля почне пом'якшуватися і стане напівпрозорим, бли...

Ароматна баранина з нутом

Ароматна баранина з нутом

Хочете простого і смачного блюда на східний манер? Будь ласка — ароматна баранина з нутом! Простий механізм приготування, доступні інгредієнти — і фантастично смачна страва на столі! опис приготування: Ароматна баранина з нутом — смачна штука, я вам скажу. І особливого клопоту з нею немає, і в...

Баранина (спекотне)

Баранина (спекотне)

Рецепт приготування печені з баранини з часником, цибулею, квасолею і зеленню. опис приготування: Апетитне печеня з баранини готується дуже легко. Подавати її потрібно з гарніром (картоплею чи овочами) і соусом. приготування: Заздалегідь зварити бульйон з підсмажених кісток баранини. Добре вим...

Баранина на кісточці

Баранина на кісточці

Якщо ви вирішили порадувати своїх близьких незвичайним м'ясною стравою, то придивіться до цього рецепту баранини на кісточці, яка виходить смачною і ароматною завдяки несподіваному інгредієнту. опис приготування: Перед вами рецепт баранини на кісточці. Приготувавши за цим рецептом, ви отримаєт...

Баранина з айвою в мультиварці

Баранина з айвою в мультиварці

Рецептів приготування баранини з айвою в мультиварці безліч, всі вони дуже смачні, інакше і бути не може! опис приготування: Включити програму на мультиварці "; Жарка" — 40 хвилин. Поки чаша буде нагріватися, підготуємо всі продукти. Айву потрібно добре помити, розрізати на 8 часточок і очисти...