Рецепт Баклажани з пармезаном
Баклажани з пармезаном — це оригінальна закуска, який може бути подана як гарячої, так і холодної. Але зазвичай важко втриматися і дати їй хоч трохи охолонути Настільки вона смачна.
опис приготування:
Цей простий рецепт баклажан з пармезаном, з ноткою італійського смаку, допоможе вам приготувати класну закуску, яка відмінно доповнить святковий стіл. Отже, рецепт наступний:
1. баклажани вимити, просушити і нарізати однаковими кружальцями завтовшки близько 1 см. Засипати їх сіллю і залишити хвилин на 10-15.
2. Цибулю і часник почистити і подрібнити в блендері або на тертці. У невеликій кількості оливкової олії смажити суміш до золотистого кольору.
3. Помідори очистити від шкіри і також подрібнити в блендері. Додати до них базилік і відправити на сковороду.
4. Заправити все білим вином, трохи посолити, додати дрібку цукру і тушкувати на повільному вогні 10-15 хвилин.
5. Баклажани промити під проточною водою, обсушити і відправити на сковороду з розігрітим оливковою олією. Обсмажити їх з двох сторін до апетитної скориночки.
6. Моцареллу порізати і додати трохи базиліка.
7. У жароміцних форму відправити обсмажені баклажани (приблизно 1/3), залити томатним соусом, зверху шар моцарели і трохи пармезану. Повторити всі верстви ще 2 рази. Відправити в розігріту духовку на 15-20 хвилин. Готово!
Баклажани з пармезаном в домашніх умовах можна подавати як окрему закуску або як гарнір до м'яса. Смачного!
- баклажани— 2 штуки
- моцарелла— 150 грам
- пармезан— 50 грам
- листочок базиліка— 15 штук
- Оливкова олія— 2 Ст. ложки
- помідори— 2 штуки
- цибулина— 1 штука
- часник— 2 зубчики
- Біле вино— 50 мілілітрів(лучше взять сухое)
- сіль— 1 щіпка
- перець— 1 щіпка
- цукор— 1 щіпка
1. баклажани вимити, просушити і нарізати однаковими кружальцями завтовшки близько 1 см. Засипати їх сіллю і залишити хвилин на 10-15.
2. Цибулю і часник почистити і подрібнити в блендері або на тертці. У невеликій кількості оливкової олії смажити суміш до золотистого кольору.
3. Помідори очистити від шкіри і також подрібнити в блендері. Додати до них базилік і відправити на сковороду.
4. Заправити все білим вином, трохи посолити, додати дрібку цукру і тушкувати на повільному вогні 10-15 хвилин.
5. Баклажани промити під проточною водою, обсушити і відправити на сковороду з розігрітим оливковою олією. Обсмажити їх з двох сторін до апетитної скориночки.
6. Моцареллу порізати і додати трохи базиліка.
7. У жароміцних форму відправити обсмажені баклажани (приблизно 1/3), залити томатним соусом, зверху шар моцарели і трохи пармезану. Повторити всі верстви ще 2 рази. Відправити в розігріту духовку на 15-20 хвилин. Готово!
Баклажани з пармезаном в домашніх умовах можна подавати як окрему закуску або як гарнір до м'яса. Смачного!
Подібні рецепти
Часниковий хліб з пармезаном
Біскотті з пармезаном і шинкою — традиційне італійське печиво, чимось нагадує запечені шматочки хліба. Хрусткі і ароматні, вони є чудовою закускою і добре йдуть до вина. опис приготування: наскільки знаю, biskotti — це не просто смачне італійське печиво, це ще і різдвяне печиво. Як повідомляє ...
Баклажани рулетики з сиром
Баклажани рулетики з сиром — дуже хороша і проста в приготуванні закуска. Обсмажені баклажани прекрасно поєднуються з сирною начинкою, часником і майонезом. Смачно на холодне і гаряче. опис приготування: Перед вами — класичний рецепт приготування баклажановий рулетиків з сиром. Баклажани наріз...
Баклажани рулетики
Дуже смачна пікантна закуска яка підійде для будь-якого святкового столу. готується просто, а з'їдається моментально! опис приготування: Думаю у кожної господині є свій рецепт рулетиків з баклажанів. Я сьогодні хочу розповісти вам, як приготувати баклажани рулетики з начинкою з сиру, яєць, час...
Баклажани, фаршировані фаршем і грибами
Фарширувати баклажани можна різною начинкою, але найсмачніша з них — це, звичайно ж, фарш і гриби. Таке блюдо можна і на святковий стіл поставити, і до вечері приготувати, воно сподобається всім. опис приготування: Ну, хіба цей простий рецепт баклажанів, фаршированих фаршем і грибами, не примі...
Баклажани, фаршировані фаршем, в духовці
Мені здається, кожна господиня повинна вміти приготувати це приголомшливе блюдо, адже його можна зробити і до свята, і на обід, такі баклажани виходять дуже смачними, а виглядають вони просто супер. опис приготування: Хочете зробити приємний сюрприз своїм домашнім і приготувати для них щось ді...