Рецепт Баклажани з пармезаном

Рецепт Баклажани з пармезаном
Кількість порцій: 2 Час приготування: 40 хв.
Баклажани з пармезаном — це оригінальна закуска, який може бути подана як гарячої, так і холодної. Але зазвичай важко втриматися і дати їй хоч трохи охолонути Настільки вона смачна.

опис приготування:

Цей простий рецепт баклажан з пармезаном, з ноткою італійського смаку, допоможе вам приготувати класну закуску, яка відмінно доповнить святковий стіл. Отже, рецепт наступний:

1. баклажани вимити, просушити і нарізати однаковими кружальцями завтовшки близько 1 см. Засипати їх сіллю і залишити хвилин на 10-15.

2. Цибулю і часник почистити і подрібнити в блендері або на тертці. У невеликій кількості оливкової олії смажити суміш до золотистого кольору.

3. Помідори очистити від шкіри і також подрібнити в блендері. Додати до них базилік і відправити на сковороду.

4. Заправити все білим вином, трохи посолити, додати дрібку цукру і тушкувати на повільному вогні 10-15 хвилин.

5. Баклажани промити під проточною водою, обсушити і відправити на сковороду з розігрітим оливковою олією. Обсмажити їх з двох сторін до апетитної скориночки.

6. Моцареллу порізати і додати трохи базиліка.

7. У жароміцних форму відправити обсмажені баклажани (приблизно 1/3), залити томатним соусом, зверху шар моцарели і трохи пармезану. Повторити всі верстви ще 2 рази. Відправити в розігріту духовку на 15-20 хвилин. Готово!

Баклажани з пармезаном в домашніх умовах можна подавати як окрему закуску або як гарнір до м'яса. Смачного!


  • баклажани— 2 штуки
  • моцарелла— 150 грам
  • пармезан— 50 грам
  • листочок базиліка— 15 штук
  • Оливкова олія— 2 Ст. ложки
  • помідори— 2 штуки
  • цибулина— 1 штука
  • часник— 2 зубчики
  • Біле вино— 50 мілілітрів(лучше взять сухое)
  • сіль— 1 щіпка
  • перець— 1 щіпка
  • цукор— 1 щіпка
Цей простий рецепт баклажан з пармезаном, з ноткою італійського смаку, допоможе вам приготувати класну закуску, яка відмінно доповнить святковий стіл. Отже, рецепт наступний:

1. баклажани вимити, просушити і нарізати однаковими кружальцями завтовшки близько 1 см. Засипати їх сіллю і залишити хвилин на 10-15.

2. Цибулю і часник почистити і подрібнити в блендері або на тертці. У невеликій кількості оливкової олії смажити суміш до золотистого кольору.

3. Помідори очистити від шкіри і також подрібнити в блендері. Додати до них базилік і відправити на сковороду.

4. Заправити все білим вином, трохи посолити, додати дрібку цукру і тушкувати на повільному вогні 10-15 хвилин.

5. Баклажани промити під проточною водою, обсушити і відправити на сковороду з розігрітим оливковою олією. Обсмажити їх з двох сторін до апетитної скориночки.

6. Моцареллу порізати і додати трохи базиліка.

7. У жароміцних форму відправити обсмажені баклажани (приблизно 1/3), залити томатним соусом, зверху шар моцарели і трохи пармезану. Повторити всі верстви ще 2 рази. Відправити в розігріту духовку на 15-20 хвилин. Готово!

Баклажани з пармезаном в домашніх умовах можна подавати як окрему закуску або як гарнір до м'яса. Смачного!


Подібні рецепти

Біскотті з пармезаном і шинкою

Часниковий хліб з пармезаном

Біскотті з пармезаном і шинкою — традиційне італійське печиво, чимось нагадує запечені шматочки хліба. Хрусткі і ароматні, вони є чудовою закускою і добре йдуть до вина. опис приготування: наскільки знаю, biskotti — це не просто смачне італійське печиво, це ще і різдвяне печиво. Як повідомляє ...

Баклажани рулетики з сиром

Баклажани рулетики з сиром

Баклажани рулетики з сиром — дуже хороша і проста в приготуванні закуска. Обсмажені баклажани прекрасно поєднуються з сирною начинкою, часником і майонезом. Смачно на холодне і гаряче. опис приготування: Перед вами — класичний рецепт приготування баклажановий рулетиків з сиром. Баклажани наріз...

Баклажани рулетики

Баклажани рулетики

Дуже смачна пікантна закуска яка підійде для будь-якого святкового столу. готується просто, а з'їдається моментально! опис приготування: Думаю у кожної господині є свій рецепт рулетиків з баклажанів. Я сьогодні хочу розповісти вам, як приготувати баклажани рулетики з начинкою з сиру, яєць, час...

Баклажани, фаршировані фаршем і грибами

Баклажани, фаршировані фаршем і грибами

Фарширувати баклажани можна різною начинкою, але найсмачніша з них — це, звичайно ж, фарш і гриби. Таке блюдо можна і на святковий стіл поставити, і до вечері приготувати, воно сподобається всім. опис приготування: Ну, хіба цей простий рецепт баклажанів, фаршированих фаршем і грибами, не примі...

Баклажани, фаршировані фаршем, в духовці

Баклажани, фаршировані фаршем, в духовці

Мені здається, кожна господиня повинна вміти приготувати це приголомшливе блюдо, адже його можна зробити і до свята, і на обід, такі баклажани виходять дуже смачними, а виглядають вони просто супер. опис приготування: Хочете зробити приємний сюрприз своїм домашнім і приготувати для них щось ді...