Рецепт Баклажани по-японськи

Рецепт Баклажани по-японськи
Кількість порцій: 4 Час приготування: 40 хв.
До вашої уваги — дуже простий рецепт приготування баклажан по-японськи в домашніх умовах. Це пікантне і смачна страва приємно здивує навіть гурманів.

опис приготування:

Як і будь-які інші страви азіатської кухні, баклажани по-японськи готуються з різними спеціями, а основу соусу складе соєвий соус. До речі, рис раджу взяти спеціальний для приготування суші. Якщо такого не знайдете, тоді краще беріть довгозернистий, але не пропарений. І постарайтеся знайти кунжутне масло — воно надає неповторний гіркуватий смак, який ідеально поєднується з баклажанами. Для приготування баклажан по-японськи також будуть потрібні невеликі баклажани або вистачить одного великого. Дивимося рецепт нижче.

  • Мал— 300 грам
  • баклажани— 1-2 штук
  • Цибуля— 1 штука
  • імбир— 1 Ст. ложка
  • часник— 2 зубчики
  • Цибуля зелена— 3 штуки
  • фарш— 350 грам
  • Перець чилі— 1 Ст. ложка
  • Масло рослинне— 2 Ст. ложки
  • олія кунжутна— 1 Ст. ложка
  • Соєвий соус— 6 Ст. ложок
  • Соєвий соус— 6 Ст. ложок
Баклажани по-японськи - фото крок 1 Спочатку відваріть рис. Баклажани почистіть і поріжте четвертинками дрібно. Відкладіть в сторону.

Баклажани по-японськи - фото крок 2 подрібніть цибулю, часник і імбир. Смажимо на сковороді в невеликій кількості масла все разом, поки цибуля не стане м'яким.

Баклажани по-японськи - фото крок 3 Додаємо до цибулі фарш, солимо і перчимо, додаємо чилі і обсмажуємо хвилин 7. Потім додаємо баклажани і кунжутне масло, смажимо до тих пір, поки баклажани не стануть м'якими.

Баклажани по-японськи - фото крок 4 заключний етап: додати в сковорідку соєвий соус і смажити вже до готовності на маленькому вогні. Подавати наші готові баклажани по-японськи можна з рисом, прикрасивши зеленню.
От і все! Насолоджуємося нашим блюдом і приємного апетиту)

Подібні рецепти

Баклажани запечені

Тушковані баклажани під соусом

проста, корисна і смачна річна закуска з баклажанів. розповім, як приготувати баклажани запечені. Їх можна подавати самостійно або використовувати для приготування салатів та інших страв. опис приготування: Запечені баклажани - це не тільки смачне, але і корисне блюдо, оскільки для їх приготув...

Баклажани з грибами, запечені в духовці

Баклажани з грибами, запечені в духовці

Баклажани з грибами, запечені в духовці — смачна страва, яке можна приготувати до приходу несподіваних гостей. Запікаються баклажани не тільки з грибами, але і з помідорами під сирною скоринкою. опис приготування: Ця страва одне з моїх улюблених, адже готується воно дуже просто, а результат за...

Баклажани з грибами в сметані

Баклажани з грибами в сметані

Баклажани добре поєднуються з печерицями, а вже тушковані в сметані - справжня смакота! Блюдо ідеально поєднується з картопляним пюре або спагетті. ситно, смачно і дуже просто! рекомендую! опис приготування: Докладніше, як приготувати баклажани з грибами, я розповім нижче. Печериці можна замін...

Баклажани з волоськими горіхами

Баклажани з волоськими горіхами

Баклажани з волоськими горіхами — це дуже смачна закуска до будь-якого столу! Традиційна страва грузинської кухні. опис приготування: Смажені баклажани з волоськими горіхами — це чи не найпопулярніша закуска на грузинських столах. готується вона, що доводить цей рецепт, до божевілля просто, пр...

Баклажани з волоськими горіхами на зиму

Баклажани з волоськими горіхами на зиму

Ділюся рецептом дуже смачної заготовки на зиму з баклажанів з волоськими горіхами. Процес приготування нескладний, а виходить закуска гідна святкового столу. опис приготування: Якщо любите гостре, то в начинку можна додати стручок гострого перцю. Із зелені підійде кінза, петрушка або кріп. А в...