Рецепт Баклажани по-стамбульськи
Рецепт приготування фаршированих різними овочами баклажанів
опис приготування:
Баклажани розрізаємо на поздовжні половини. Підрізаємо м'якоть і, не виймаючи її, кладемо овочі в холодну, злегка підсолену воду. робимо це, щоб баклажани втратили гіркоту. Потім дістаємо з баклажанів м'якоть і дрібно рубаємо її.
Тепер ставимо стручковий перець пекти хв на 15. Коли він готовий, знімаємо з нього шкірку, виймаємо насіння, нарізаємо.
Моркву і селеру варимо у воді до напівготового стану, потім нарізаємо дрібними кубиками.
Нарізаємо дрібно цибулю, страхуємо його в соняшниковій олії до прозорості. Додаємо в нього заздалегідь нарізані овочі - морква, перець і селера. Через хвилин п'ять додаємо також нарізані шматочками помідори, зелень петрушки, розтертий часник, чебрець, чорний мелений перець, сіль, баклажанну м'якоть. Всі смажимо ще хвилин 5 постійно помішуючи.
Беремо порожні баклажани, наповнюємо їх отриманим овочевим фаршем, викладаємо на змащене маслом деко. Кожну половину накриваємо скибочкою помідора і запікаємо в духовці 15-20 хв. Готову страву охолоджуємо і подаємо в холодному вигляді.
- баклажани— 250 грам
- цибуля ріпчаста— 50 грам
- помідори— 100 грам
- морква— 40 грам
- оливкова олія— 50 грам
- корінь селери— 40 грам
- солодкий стручковий перець— 40 грам
- часник— 1 зубчик
- петрушка— — За смаком
- перець мелений чорний— — За смаком
- чебрець— — За смаком
- сіль— — За смаком
Тепер ставимо стручковий перець пекти хв на 15. Коли він готовий, знімаємо з нього шкірку, виймаємо насіння, нарізаємо.
Моркву і селеру варимо у воді до напівготового стану, потім нарізаємо дрібними кубиками.
Нарізаємо дрібно цибулю, страхуємо його в соняшниковій олії до прозорості. Додаємо в нього заздалегідь нарізані овочі - морква, перець і селера. Через хвилин п'ять додаємо також нарізані шматочками помідори, зелень петрушки, розтертий часник, чебрець, чорний мелений перець, сіль, баклажанну м'якоть. Всі смажимо ще хвилин 5 постійно помішуючи.
Беремо порожні баклажани, наповнюємо їх отриманим овочевим фаршем, викладаємо на змащене маслом деко. Кожну половину накриваємо скибочкою помідора і запікаємо в духовці 15-20 хв. Готову страву охолоджуємо і подаємо в холодному вигляді.
Подібні рецепти
Баклажани з базиліком і медом на зиму
Баклажани рулетики з сиром — дуже хороша і проста в приготуванні закуска. Обсмажені баклажани прекрасно поєднуються з сирною начинкою, часником і майонезом. Смачно на холодне і гаряче. опис приготування: Перед вами — класичний рецепт приготування баклажановий рулетиків з сиром. Баклажани наріз...
Баклажани рулетики
Дуже смачна пікантна закуска яка підійде для будь-якого святкового столу. готується просто, а з'їдається моментально! опис приготування: Думаю у кожної господині є свій рецепт рулетиків з баклажанів. Я сьогодні хочу розповісти вам, як приготувати баклажани рулетики з начинкою з сиру, яєць, час...
Баклажани, фаршировані фаршем і грибами
Фарширувати баклажани можна різною начинкою, але найсмачніша з них — це, звичайно ж, фарш і гриби. Таке блюдо можна і на святковий стіл поставити, і до вечері приготувати, воно сподобається всім. опис приготування: Ну, хіба цей простий рецепт баклажанів, фаршированих фаршем і грибами, не примі...
Баклажани, фаршировані фаршем, в духовці
Мені здається, кожна господиня повинна вміти приготувати це приголомшливе блюдо, адже його можна зробити і до свята, і на обід, такі баклажани виходять дуже смачними, а виглядають вони просто супер. опис приготування: Хочете зробити приємний сюрприз своїм домашнім і приготувати для них щось ді...
Баклажани рулети по-кримськи
Ваш святковий стіл стане ще красивішим та привабливішим. Приготуйте чудові рулети з баклажанів з додаванням спецій і волоського горіха. Від такої закуски дуже важко відмовитися! опис приготування: Охоче ділюся з вами простим рецептом приготування баклажановий рулетів по-кримськи. Так як бакл...