Рецепт Баклажани по-пекінськи

Рецепт Баклажани по-пекінськи
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 40 хв.
Баклажани по-пекінськи — дуже популярне в Китаї блюдо, покроковий рецепт якого я і хочу вам показати.

опис приготування:

Баклажани по-пекінськи готуються дуже просто, з додаванням звичних китайської кухні інгредієнтів — перцю чилі, часнику, зеленої цибулі і свинячого фаршу. Блюдо виходить в китайському стилі — вельми гостре, але дуже смачне.

  • великий баклажан— 1 штука
  • Свинина— 150 грам
  • яйце— 1 штука
  • Чилі перець— 2 штуки
  • часник— 3 зубчики
  • цукор— 2 Ст. ложки
  • Рослинна олія— 3 Ст. ложки
  • крохмаль— 1 Ст. ложка
  • Braai, Зелена цибуля, сіль, чорний перець— — За смаком
Баклажани по-пекінськи - фото крок 1 Нарізаємо наш баклажан поздовжніми скибочками завдовжки десь в 5 см, як показано на фотографії. ДУЖЕ ВАЖЛИВО — нарізаний баклажан замочуємо в звичайній холодній воді на 10 хвилин. Завдяки цьому баклажан не вбереться в себе масло при смаженні. Поки баклажан замочується, дрібно нарізаємо зелену цибулю і кинзу.

Баклажани по-пекінськи - фото крок 2 За допомогою блендера робимо зі свинини фарш. Можна, можливо, звичайно, і відразу готовий фарш в магазині купити — але я їм не довіряю.

Баклажани по-пекінськи - фото крок 3 Додаємо у фарш одне яйце, трохи рослинного масла, сіль і перець. Якщо є можливість, бризніть трохи рисового вина. Ми залишаємо фарш хвилин на 10-15 помариноваться.

Баклажани по-пекінськи - фото крок 4 Дістаємо наші баклажани з води. Тепер їх потрібно обваляти в крохмалі і швидко обсмажити на дуже швидкому вогні у великій кількості киплячої олії. Обсмажуємо до утворення красивою золотистої скоринки, після чого знімаємо з вогню і кидаємо в сито, щоб зайве масло стекло.

Баклажани по-пекінськи - фото крок 5 У цій же сковороді на великому вогні обсмажуємо свинячий фарш. Під час смаження додаємо в фарш дрібно нарізану чилі перець і часник. Сюди ж можна налити трохи соєвого соусу, рисового вина і всипати цукор — але це вже опціонально.
Коли масло википить, в цю ж сковороду кидаємо обсмажені баклажани, посипаємо зеленню, секунд 30 обсмажуємо — і відразу ж подаємо на стіл. Баклажани по-пекінськи готові!

Подібні рецепти

Баклажани з яйцем і помідорами

Баклажани по-кавказьки

Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...

Булгур з куркою і томатами

Булгур з куркою і томатами

Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...

Баклажани по-індійськи

Баклажани по-індійськи

Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці — дуже просте в приготуванні і смачна страва на балканський манер. Щось схоже часто готують в Болгарії, колишньої Югославії. опис приготування: мабуть, моє улюблене болгарське блюдо — бринза, запечена в духовці з овочами. Якщо бринза хороша, свіжа, то блюдо завжди вих...

Бальзамічний крем-соус

Бальзамічний крем-соус

Чудова заправка для салатів, страв з риби і м'яса. Такий крем в магазині коштує досить дорого, тому краще приготувати його самому і невеликою порцією. Готується він дуже просто. опис приготування: Будь-яке просте блюдо можна перетворити на делікатес, доповнивши його смачним соусом або заправко...