Рецепт Баклажани сациві з волоськими горіхами
баклажани сациві — це просто універсальна закуска з репертуару грузинських кулінарів і кухарів. Ця холодна закуска прекрасно виглядає на будь-якому столі, але особливо добре — природа.
опис приготування:
баклажани сациві — це моя улюблена страва грузинської кухні. Хоча це навіть не страва, а просто сніданок — але неймовірно смачна і оригінальна. Поєднання баклажана і волоського горіха, популярне в грузинській кухні, в цій закусці розкривається максимально повно і цікаво. З власного досвіду можу сказати, що баклажани сациві відмінно розходяться і в квартирних умовах, і природа, хоча особисто мені ближче другий варіант.
Що ж, готуємо!
- баклажани (невеликі) — 4 штуки
- горіхи волоські (очищені) — 1 Склянка
- черешкова селера— 4 штуки
- часник— 6 зубчиків
- Цибуля— 1 штука
- Вершкове масло— 50 грам
- Винний (білий) оцет— 4 Ст. ложки
- спеції— — За смаком(хміль-сунелі, сіль, обкладинка, гвоздика)
На каждом баклажане делаем продольный глубокий надрез. Чуть выше или чуть ниже него — еще один. При помощи чайной ложки аккуратно достаем небольшое количество мякоти из баклажана, как бы формируя кармашек в каждом баклажане. В эти кармашки мы чуть позже будем класть начинку, а пока — сбрызгиваем растительным маслом и ставим надрезанные баклажаны в духовку и запекаем около 10 хвилин.
Сельдерей кладем в кипящую воду и варим 10-15 хвилин.
Складываем в чашу блендера отваренный сельдерей, грецькі горіхи, часник, хміль-сунелі, сіль, немного корицы и гвоздики. заливаємо оцет — и измельчаем до консистенции пасты.
Мелко нарезанную луковицу обжариваем до золотистости, затем добавляем к ней ореховую пасту. Тушим на медленном огне около 10 хвилин.
Получившейся смесью начиняем запеченные баклажаны. Ставим баклажаны в холодильник — подавать их нужно холодными.
подавати холодним. Смачного!
Подібні рецепти
Курячий бульйон з яйцем
Ділюся рецептом дуже смачної заготовки на зиму з баклажанів з волоськими горіхами. Процес приготування нескладний, а виходить закуска гідна святкового столу. опис приготування: Якщо любите гостре, то в начинку можна додати стручок гострого перцю. Із зелені підійде кінза, петрушка або кріп. А в...
Баклажани з волоськими горіхами
Баклажани з волоськими горіхами — це дуже смачна закуска до будь-якого столу! Традиційна страва грузинської кухні. опис приготування: Смажені баклажани з волоськими горіхами — це чи не найпопулярніша закуска на грузинських столах. готується вона, що доводить цей рецепт, до божевілля просто, пр...
Апельсинові капкейкі з волоськими горіхами і вершкової глазур`ю
Рецепт приготування капкейков з волоськими горіхами, корицею, апельсиновою цедрою, горіховою глазур'ю і вершкової глазур'ю. опис приготування: За цим рецептом у вас вийде 18 капкейков. цукру— 1 Склянка яйця, кімнатної температури— 2 штуки свіжовичавленого апельсинового соку— 1/2 склянки апел...
Баклажани з горіхами
Баклажани з горіхами — це дуже легка літня закуска, одна з класичних закусок з цього чудового овочу. Якщо не помиляюсь, щось подібне популярно в кавказької кухні. готуємо! опис приготування: баклажан — смачний, красивий і корисний овоч, з якого можна приготувати чимало цікавих страв. Сьогодні ...
Бананові кекси з горіхами
Бананові кекси з горіхами — дуже красивий і смачний десерт. Приготувавши таке вдома, Ви зможете приємно здивувати своїх домашніх та гостей! опис приготування: Бананові кекси з горіхами — дуже смачний десерт, який готується досить швидко і легко, головне дотримуватися чергу і нічого не забути. ...