Рецепт Баклажани на зиму «вогник»
Баклажани з гострим перцем і часником. Смачні та ароматні. Рецепт приготування простий. Можна подати як закуску або ж доповнити основне блюдо.
опис приготування:
Для консервації вибираємо зрілі овочі без пошкоджень. Баклажани обсмажуємо до появи легкої скоринки. Кількість соняшникової олії вказано приблизно, в процесі смаження може піти більше або менше масла. Кількість гострого перцю корегуйте на свій смак. З даної кількості інгредієнтів виходить 3 банки по 500 мл.
- баклажани— 1,5 кілограма
- Перець болгарський— 2 штуки
- помідори— 300 грам
- перець гострий— 2 штуки
- часник— 7-10 зубчиків
- сіль— 1 чайних ложок(з гіркою)
- цукор— 2-3 чайних ложок
- оцет 6% — 50 мілілітрів
- Олія соняшникова— 80 мілілітрів
Баклажани ріжемо кружальцями і обсмажуємо на соняшниковій олії з двох сторін.
Перець і помідори ріжемо крупно і пропускаємо через м'ясорубку.
Пропускаємо через м'ясорубку гострий перець і часник.
До перемолотим овочів додаємо сіль, цукор і оцет. перемішуємо.
наповнюємо банки, чергуючи смажені баклажани і гостру заправку.
На дно каструлі кладемо х.б. рушник. Зверху ставимо банки. У каструлю наливаємо воду і відправляємо на вогонь. Після закипання води пастеризуємо 10-15 хвилин. потім, закочує стерильними кришками.
Баклажани "; Вогник" готові. Зберігаємо в прохолодному місці.
Подібні рецепти
Баклажани по-грецьки на зиму
фаршировані баклажани — дуже красива і смачна закуска. Для неї краще підбирати баклажани однакового розміру. Ви зможете насолоджуватися такою закускою протягом півроку, вона відмінно зберігається. опис приготування: Як правильно приготувати баклажани фаршировані на зиму? 1. баклажани промийте,...
Баклажани консервовані на зиму
Цей красивий і дуже простий рецепт баклажанів консервованих на зиму вам точно сподобається, — робиться швидко і просто, впораються і новачки, зате виглядає як кулінарний шедевр! Та й смачно дуже! опис приготування: як вид, баклажани консервовані на зиму в домашніх умовах робляться на подив про...
Баклажани на зиму без оцту
Рецепт дуже смачної заготовки з баклажанів на зиму. баклажани обсмажуються, а потім перекладаються часником і зеленню. Така закуска буде до місця на будь-якому застілля. опис приготування: До цієї закуски достатньо буде приготувати будь-який гарнір і смачний обід або вечерю буде готовий. Можна...
Баклажани на зиму з помідорами
Для всіх любителів смачних і корисних страв з овочів, така заготовка, як баклажани на зиму з помідорами в домашніх умовах, вже точно стане в нагоді! Візьміть на замітку, і не пошкодуєте, так смачно! опис приготування: як вид, то, як зробити баклажани на зиму з помідорами, вас більше може не ту...
Баклажани як гриби на зиму
заготівля, яка закінчується першої. Баклажани виходять смачними і ароматними. Помірна кількість солі та оцту. Рецепт приготування простий, спробуйте. опис приготування: Для цього рецепта краще вибрати баклажани без великих насіння. Готові баклажани мають приємний смак і помірний аромат. Не мож...