Рецепт Борщ з баклажанами

Рецепт Борщ з баклажанами
Кількість порцій: 6 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Рецепт борщ з баклажанами — приготування першої страви з овочами і спеціями. Суп борщ є традиційною стравою в слов'янських країнах, а так само дуже любимо в країнах центральної та східної Європи.

опис приготування:

помідори ошпарюють, після чого чистяться і дуже дрібно ріжуться. Залийте їх водою і тушкуйте до тих пір на невеликому вогні, поки маса не стане однорідною.

Маса протирається через сито, після чого знову уварюється до моменту, поки пюре не стане густим. Буряк шаткується дрібною соломкою, прогрівається на маслі. У неї додається томат-пюре. Залийте інгредієнти невеликою кількістю води, а потім тушкуйте до стану готовності.

Закип'ятіть бульйон і відправте в нього картоплю з баклажанами, нарізані часточками. Доведіть до кипіння і введіть шинкованную капусту і солодкий перець, після чого варіть ще хвилин 15-20. Під кінець додається буряк, морква з пасерованою цибулею, перець і лавровий лист. варити ще 5 хвилин. При подачі заправити борщ сметаною і зеленню.


  • бульйон— 5 склянок(овочевий)
  • картопля— 1 штука
  • баклажани— 100 грам
  • капуста— 100 грам
  • перець солодкий— 1/2 штуки
  • буряк— 1 штука
  • цибуля— 100 грам
  • морква— 1/2 штуки
  • помідори— 2 штуки
  • лавровий лист— 1 штука
  • перець чорний мелений— — За смаком
помідори ошпарюють, після чого чистяться і дуже дрібно ріжуться. Залийте їх водою і тушкуйте до тих пір на невеликому вогні, поки маса не стане однорідною.

Маса протирається через сито, після чого знову уварюється до моменту, поки пюре не стане густим. Буряк шаткується дрібною соломкою, прогрівається на маслі. У неї додається томат-пюре. Залийте інгредієнти невеликою кількістю води, а потім тушкуйте до стану готовності.

Закип'ятіть бульйон і відправте в нього картоплю з баклажанами, нарізані часточками. Доведіть до кипіння і введіть шинкованную капусту і солодкий перець, після чого варіть ще хвилин 15-20. Під кінець додається буряк, морква з пасерованою цибулею, перець і лавровий лист. варити ще 5 хвилин. При подачі заправити борщ сметаною і зеленню.


Подібні рецепти

Борщ з борщівника

Заправка для вінегрету

Рецепт приготування борщу з борщівника, буряка, картоплі, зеленої цибулі і бурякового відвару. опис приготування: Борщівник - багаторічна трав'яниста рослина сімейства зонтичних з зазубреними листям. За старих часів борщем називалася юшка з борщівника, а саме відвар борщівника на буряковому кв...

Борщ з індички

Борщ з індички

Індичка не дарма вважається самим дієтичним і корисним м'ясом. Тому його рекомендують для дитячого і дієтичного харчування. Сьогодні готуємо борщ з індичкою. ароматне, смачне і корисне перша страва. опис приготування: борщ — одне з найчастіших страв на нашому обідньому столі. Рецептів його при...

Борщ на бобах

Борщ на бобах

Борщ на бобах — це борщ спеціально призначений для тих, хто дотримується дієти, воліє пісну або вегетаріанську їжу. Однак смак такого борщу абсолютно не поступається класичним! опис приготування: Борщ на бобах — це борщ абсолютно пісний і вегетаріанський. Тут немає м'яса, але в той же час він ...

Борщ з кислої капусти (в мультиварці)

Борщ з кислої капусти (в мультиварці)

Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати борщ з кислої капусти. Буде дуже смачно і економно. Приступаємо до приготування! опис приготування: Ця страва чудово підійде на обід і вечерю, адже воно дуже ситне і поживне. Борщ з кислої капусти обов'язково стане вашим фаворитом, тому ...

Борщ з курки

Борщ з курки

Секрет приготування борщу полягає в підготовці овочів, а м'ясо можна використовувати будь-який. уявляю рецепт, як приготувати борщ з курки. Він такий же смачний, поживний, як і класичний. опис приготування: Борщ обов'язково подавати зі сметаною і чорним хлібом. А ще краще - з салом і часником ...