Рецепт Аджабсандал
Adjab стілець — це ароматне, ситне і красиве блюдо кавказької кухні. найсмачніше, звичайно, виходить Аджаб сандал влітку, коли під рукою є велика кількість свіжих молодих овочів.
опис приготування:
фіолетовий баклажан, червоний перець, наповнений сонцем помідор, остренький часник, фіолетовий ароматний базилік ... Ну, хіба можна з такого натюрморту овочів приготувати несмачне блюдо? Ось класичний рецепт, як приготувати Аджаб сандал. Повторюйте за мною!
- баклажан— 2-3 штук
- Цибуля— 1 штука
- морква— 1 штука
- Перець солодкий— 2-3 штук
- помідор— 5 штук
- часник— 3 зубчики
- Масло рослинне— 4 Ст. ложки
- Хміль-сунелі— 1/2 чайних ложки
- коріандр мелений— 1/4 чайних ложки
- Перець чорний мелений— За смаком
- сіль— За смаком
- базилік фіолетовий— 1 пучок
- петрушка— 1 пучок
Баклажаны необходимо нарезать средними кубиками. Посыпьте их солью и отставьте на 20 хвилин, чтобы баклажаны пустили сок. Затем промываем их и отжимаем.
Розігрійте 2 ст.л. масла, обжарьте баклажаны до готовности. Затем выложите их в кастрюлю с толстым дном.
Цибуля поріжте дрібними кубиками, моркву натріть на тертці. Разогрейте оставшееся масло, обжарьте на нем овощи до золотистого цвета.
Перець солодкий нарежьте крупными полосками и добавьте в сотейник, перемішайте, зменшіть вогонь і готуйте 10 хвилин, помішуючи. Затем выложите в кастрюлю сверху баклажан.
Порежьте чеснок тонкими ломтиками, измельчите свежую зелень.
На помідорах зробіть хрестоподібний надріз, наливати 1 минуту кипятком, обдайте холодною водою, снимите кожицу и нарежьте крупными кубиками. додайте сіль, спеції, зелень і перемішайте.
Надішліть в каструлю, перемішайте і тушкуйте на повільному вогні 10 хвилин. Помідоры могут дать излишнюю кислинку, поэтому я могу добавить по вкусу 1 ст.л. цукру.
накрийте кришкою, зніміть з вогню і дайте настоятися 30 хвилин. Аджаб сандал можно подавать как горячим, так і холодним. Смачного!
Подібні рецепти
Аджабсандал вірменський
Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...
Булгур з куркою і томатами
Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...
Баклажани по-індійськи
Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...
Бринза запечена в духовці
Бринза запечена в духовці — дуже просте в приготуванні і смачна страва на балканський манер. Щось схоже часто готують в Болгарії, колишньої Югославії. опис приготування: мабуть, моє улюблене болгарське блюдо — бринза, запечена в духовці з овочами. Якщо бринза хороша, свіжа, то блюдо завжди вих...
Бальзамічний крем-соус
Чудова заправка для салатів, страв з риби і м'яса. Такий крем в магазині коштує досить дорого, тому краще приготувати його самому і невеликою порцією. Готується він дуже просто. опис приготування: Будь-яке просте блюдо можна перетворити на делікатес, доповнивши його смачним соусом або заправко...