Рецепт Аджика из перца и чеснока

Рецепт Аджика из перца и чеснока
Кількість порцій: 20-22 Час приготування: 50 хв.
Кто хочет попробовать настоящую остренькую абхазскую закуску? тоді дізнайтеся, как приготовить аджику из перца и чеснока. Можна сказати, що це класичний рецепт. Готуйте і насолоджуйтеся!

опис приготування:

Будем делать этот соус без варки и с минимальным количеством продуктов. Нам всего лишь понадобятся: два вида перцев, часник, оцет, цукор, сіль. Що може бути простіше? мабуть, такой приправой можно запастись, адже вона універсальна. Как же хорошо она дополняет вкус мясных горячих блюд.

  • Гострий перець— 5 штук
  • Солодкий червоний перець— 2 кілограма
  • цукор— 8 Ст. ложок
  • сіль— 2 Ст. ложки
  • часник— 200 грам
  • Яблучний оцет— 100 мілілітрів
Аджика из перца и чеснока - фото крок 1 помийте перці. Красный нарежьте и удалите из него семена. Острый можете оставить целым для большей остроты, только удалите хвостики.

Аджика из перца и чеснока - фото крок 2 Chesnok чистий. Слегка раздавите зубчики при помощи широкой поверхности ножа. Часник вместе с другими овощами измельчите в кашицу в комбайне.

Аджика из перца и чеснока - фото крок 3 В миске перемешайте смесь с уксусом, цукром і сіллю. Потом оставьте будущую аджику на 20 хвилин в теплому місці. Периодически помешивайте массу деревянной ложкой.

Аджика из перца и чеснока - фото крок 4 Готовую аджику разложите по стерильным банкам и закройте крышкой. Можно законсервировать банки или просто закупорить плотными пластиковыми крышками. Храните аджику в прохладном месте.

Подібні рецепти

Аджика из перца и чеснока без варки

Суп з локшиною і курячими крильцями

Сырая аджика не только вкусная и ароматная, але ще і дуже корисна. Подойдет в качестве дополнения к мясным блюдам и птице, картофелю и несладким пирогам, а також, к блюдам из круп. опис приготування: Для того, чтобы сырая аджика хорошо хранилась нужно: 1. Выбрать спелые овощи без повреждений. ...

Аджика без закачування

Аджика без закачування

Для всіх любителів натуральних домашніх соусів пропоную цей вельми простий рецепт аджики без закачування. У міру гостра, дуже ароматна і пікантна, вона прекрасно доповнить м'ясо. опис приготування: Натуральна аджика без закачування в домашніх умовах — відмінна альтернатива покупним соусів і ке...

Аджика з помідорів без часнику

Аджика з помідорів без часнику

Ходила в цей раз на ринок. Часник видався надто дорогим. подумала, не варто він того. Набрала звичайного ріпчастої цибулі. Народився новий рецепт. ось, як приготувати аджику з помідорів без часнику. опис приготування: Аджика без часнику готується так само, як і з часником. Просто виходить трох...

Аджика на зиму без стерилізації

Аджика на зиму без стерилізації

Є такі заготовки, які не завжди слід піддавати складній обробці. При цьому вони довго зберігаються і зовсім не псуються. Читайте, як приготувати аджику на зиму без стерилізації. опис приготування: Аджику без стерилізації готують різними способами. Взагалі-то її не завжди варять для цього. Можн...

Аджика з морквою і помідорами

Аджика з морквою і помідорами

Спочатку аджика не включала в себе нічого, крім гострого перцю і солі. Ця приправа мала яскравий насичений смак і не менш яскравий колір (червоний або зелений, в залежності від ступеня зрілості перцю). опис приготування: У наш час в аджику все частіше стали додавати помідори, солодкий перець т...