Рецепт Аджика з морквою і помідорами
Спочатку аджика не включала в себе нічого, крім гострого перцю і солі. Ця приправа мала яскравий насичений смак і не менш яскравий колір (червоний або зелений, в залежності від ступеня зрілості перцю).
опис приготування:
У наш час в аджику все частіше стали додавати помідори, солодкий перець та інші овочі і навіть фрукти і горіхи! Аджика, яка продається в магазинах, найчастіше містить помідори, часник і червоний перець, така аджика більше нагадує соус, ніж приправу, оскільки на смак менш гостра. Я пропоную свій домашній рецепт, як приготувати аджику з морквою і помідорами, яким я користуюся вже багато років. Така аджика не дуже гостра, має яскравий пряний аромат, але ж це якраз те, що мені потрібно. Подаю аджику до запеченого м'яса, курці і рибі. Легка аджика прекрасно урізноманітнює будь буденне блюдо, зробивши його більш яскравим.
- помідори— 500 грам
- Перець болгарський— 1 штука
- морква— 1 штука
- перець гострий— 1 штука
- часник— 3 зубчики
- Олія соняшникова— 3 Ст. ложки
- оцет— 1 Ст. ложка
- цукор— 1 Ст. ложка
- сіль— 1/2 Ст. ложки
Солодкий і гострий перець очистіть від насіння і промийте під проточною водою. Морква і часник очистіть і також промийте.
Решта овочі також пропустіть через м'ясорубку.
Додайте соняшникову олію.
влийте оцет.
Всипте сіль і цукор, гарненько все перемішайте.
Вылейте все в сотейник, поставте на вогонь. Після закипання варіть 40 хвилин.
Аджика готова. Розлийте її по банках, щільно закрутіть кришкою і залиште до повного охолодження, а потім приберіть в холодильник. Смачного!
Подібні рецепти
Аджика з морквою і перцем
Для всіх любителів натуральних домашніх соусів пропоную цей вельми простий рецепт аджики без закачування. У міру гостра, дуже ароматна і пікантна, вона прекрасно доповнить м'ясо. опис приготування: Натуральна аджика без закачування в домашніх умовах — відмінна альтернатива покупним соусів і ке...
Аджика из перца и чеснока без варки
Сырая аджика не только вкусная и ароматная, але ще і дуже корисна. Подойдет в качестве дополнения к мясным блюдам и птице, картофелю и несладким пирогам, а також, к блюдам из круп. опис приготування: Для того, чтобы сырая аджика хорошо хранилась нужно: 1. Выбрать спелые овощи без повреждений. ...
Аджика из перца и чеснока
Кто хочет попробовать настоящую остренькую абхазскую закуску? тоді дізнайтеся, как приготовить аджику из перца и чеснока. Можна сказати, що це класичний рецепт. Готуйте і насолоджуйтеся! опис приготування: Будем делать этот соус без варки и с минимальным количеством продуктов. Нам всего лишь п...
Аджика з помідорів без часнику
Ходила в цей раз на ринок. Часник видався надто дорогим. подумала, не варто він того. Набрала звичайного ріпчастої цибулі. Народився новий рецепт. ось, як приготувати аджику з помідорів без часнику. опис приготування: Аджика без часнику готується так само, як і з часником. Просто виходить трох...
Аджика з гострого перцю і часнику
Свіжа і ароматна аджика виходить, якщо слідувати даним рецептом. Аджика виходить гострої, як і властиво даної заготівлі. У складі немає ні цукру, ні краплі жиру, аджика освіжаюча і смачна. опис приготування: Така аджика добре поєднується з м'ясо (смаженим, тушкованим або печеним). Вам не знадо...