Рецепт Аджика з помідорів без часнику

Рецепт Аджика з помідорів без часнику
Кількість порцій: 10 Час приготування: 3 г. 0 хв.
Ходила в цей раз на ринок. Часник видався надто дорогим. подумала, не варто він того. Набрала звичайного ріпчастої цибулі. Народився новий рецепт. ось, як приготувати аджику з помідорів без часнику.

опис приготування:

Аджика без часнику готується так само, як і з часником. Просто виходить трохи по-іншому, без часникового присмаку. Кому-то це до душі, а хтось, можливо, забув про це інгредієнті в самий невідповідний момент. повірте, це не біда. Зовсім необов'язково йти знову в магазин або на ринок. Часник замініть цибулею, а також спеціями, перцями або хріном. Вийде не гірше!

  • помідори— 6 кілограм
  • Перець болгарський— 1 кілограм
  • перець гострий— 300 грам
  • Цибуля ріпчаста— 1 кілограм
  • морква— 1 кілограм
  • Масло рослинне— 1 Склянка
  • цукор— 0,5 склянки
  • сіль— 2/3 склянки
  • оцет— 100 мілілітрів
Аджика з помідорів без часнику - фото крок 1 Для початку потрібно підготувати овочі. промиваємо помідори, болгарська і гострий перці, морква. Чистимо цибулю. Якщо є зелень, не забудьте і її.

Аджика з помідорів без часнику - фото крок 2 Тепер переходимо до перцям. Я завжди кладу болгарський перець в аджику з помідорами. червоний, жовтий, зелений, не має значення. Це дає потрібний колорит. Видаляємо з перцю серцевину і зернятка. Те ж саме робимо з чилі. Нарізаємо на дольки.

Аджика з помідорів без часнику - фото крок 3 Тру морква на тертці. Рублю дрібненько цибулю. Беру велику каструлю, наливаю масла. Обсмажую цибулю. Додаю терту моркву. Пасерую з цибулею.

Аджика з помідорів без часнику - фото крок 4 змішувач. Закладаю в нього шматочки помідорів, болгарського і чилі перців. Відриваю листочки зелені і кладу туди ж. Все перемалываю. Отриману суміш перекладаю в каструлю до моркви з цибулею. Доводжу до кипіння на повільному вогні. варю ще 2 годину. Потім кладу сіль, цукор і оцет. Вимикаю через півгодини.

Аджика з помідорів без часнику - фото крок 5 стерилізуємо банки, якщо хочете, щоб аджика зберігалася довго і не псувалася. Але можна і просто розлити по банках і прибрати в льох. Спосіб вибирайте самі. Їсти аджику можна відразу.

Подібні рецепти

Аджика з гострого перцю і часнику

Рис ризотто

Свіжа і ароматна аджика виходить, якщо слідувати даним рецептом. Аджика виходить гострої, як і властиво даної заготівлі. У складі немає ні цукру, ні краплі жиру, аджика освіжаюча і смачна. опис приготування: Така аджика добре поєднується з м'ясо (смаженим, тушкованим або печеним). Вам не знадо...

Аджика з помідорів, перцю і яблук на зиму

Аджика з помідорів, перцю і яблук на зиму

Аджика - це наша відповідь мексиканської сальси. Для її приготування використовуються практично ті ж інгредієнти, але смак зовсім інший. розповім, як приготувати аджику з помідорів на зиму. опис приготування: У більшості випадків цей соус готують саме для заготовки на зиму. Є багато варіантів ...

Біфштекс з соусом з часнику і петрушки

Біфштекс з соусом з часнику і петрушки

Рецепт приготування біфштекса з соусом з часнику і петрушки. Цей пікантний соус можна подавати з будь-яким м'ясом. Він також відмінно поєднується зі смаженою картоплею, рисом і овочами. опис приготування: Добре приправити обидві сторони стейка сіллю і перцем. нагріти 1 столову ложку масла у ве...

Аджика из перца и чеснока без варки

Аджика из перца и чеснока без варки

Сырая аджика не только вкусная и ароматная, але ще і дуже корисна. Подойдет в качестве дополнения к мясным блюдам и птице, картофелю и несладким пирогам, а також, к блюдам из круп. опис приготування: Для того, чтобы сырая аджика хорошо хранилась нужно: 1. Выбрать спелые овощи без повреждений. ...

Аджика на зиму без стерилізації

Аджика на зиму без стерилізації

Є такі заготовки, які не завжди слід піддавати складній обробці. При цьому вони довго зберігаються і зовсім не псуються. Читайте, як приготувати аджику на зиму без стерилізації. опис приготування: Аджику без стерилізації готують різними способами. Взагалі-то її не завжди варять для цього. Можн...